Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115407 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Zota_Dragos

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #510 : 04.Nov.2018, 05:28:59 p.m. »
Salutare, la proiectoare de ceata a schimbat cineva becul va rog? Ma bate gandul sa le schimb, sunt f slabe. Dar.am.impresia.ca trebuie umblat pe la contra aripa sau desfacut ornamentul negru de pe aripa.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Offline Ruhestand

« Răspuns #511 : 04.Nov.2018, 11:46:09 p.m. »
A! PROIECTOARELE PENTRU CEATA se folosesc DOAR cand ESTE CEATA. ele nu au fost gandite pentru a-ti imbunatati tie vederea. scopul luminii galbene este pentru a fi observate mai usor de catre cei care vin din fata!

intrebare: ai incercat sa dai faza lunga pe ceata densa? ti se pare ca te ajuta mai mult decat faza scurta?

Erata: sunt ca sa te ajute si pe tine...dar sunt puse jos tocmai pentru ca trebuie sa vezi in imediata apropiere a masinii...se presupune ca pe ceata nu mergi ca bezmeticul...cu viteza :)
  • Suzuki Vitara S

Offline Zota_Dragos

« Răspuns #512 : 04.Nov.2018, 11:51:30 p.m. »
De acord cu tine , dar vreau o lumina mai alba, stiu " definitia" lor

Offline Ruhestand

« Răspuns #513 : 04.Nov.2018, 11:54:33 p.m. »
o lumina mai alba s-ar putea sa nu fie la fel de eficienta...personal nu mi-am pus niciodata problema culorii :)
e drept ca eu folosesc proiectoarele doar pe ceata...care e destul de rara...
  • Suzuki Vitara S

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #514 : 04.Nov.2018, 11:58:42 p.m. »
Salutare, la proiectoare de ceata a schimbat cineva becul va rog? Ma bate gandul sa le schimb, sunt f slabe. Dar.am.impresia.ca trebuie umblat pe la contra aripa sau desfacut ornamentul negru de pe aripa.
Se poate ajunge cu mana la becurile farurilor de ceata pe deasupra, prin compartimentul motor. Eu cel putin asa am facut.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline enicky

« Răspuns #515 : 05.Nov.2018, 12:29:47 a.m. »
  Farul de ceata, este pentru ceata(nu pt. combinatia pozitii+ceata) si rolul lui este bine definit. Lumina f. alba n-are absolut niciun efect pe timp de ceata, de fapt mai mult te incurca ! O lumina mai galbena(cea de halogen de ex.) este mult mai utila.
   Dar apropo, pentru ce iti trebuie mai puternica? Sau in ce situatie le-ai folosit si ti s-au parut slabe, ca ele au vreo 55w(sau 35), parca? Daca le pui tot un halogen, ok.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Zota_Dragos

« Răspuns #516 : 05.Nov.2018, 08:44:56 a.m. »
@enicky, tot halogen vreau sa.pun, le voi folosi strict ptr ce au fost concepute, nu sunt unul dintre "taranii" ce umbla cu ele aprinse ca "da bine".
Am doar o "problema" cu acel.galbui.
Sunt convins ca.in ziua de azi poti alege spectrul de culoare ptr un bec de ceata de.la galbui anemic pana la alte.nuante care si vor indeplini "rolul" ceva mai eficient decat cu ce a venit masina din fabrica.

PS: este cumva tot HB3 tipul becului, ca.pe faza.lunga?

Offline Zota_Dragos

« Răspuns #517 : 05.Nov.2018, 08:45:37 a.m. »
@yeti, multumesc ptr raspunsul la.obiect!

Offline Zota_Dragos

« Răspuns #518 : 05.Nov.2018, 08:47:36 a.m. »
o lumina mai alba s-ar putea sa nu fie la fel de eficienta...personal nu mi-am pus niciodata problema culorii :)
e drept ca eu folosesc proiectoarele doar pe ceata...care e destul de rara...
.... Dar o lumina galbena mai puternica (sau alta nuanta) ar fi mai eficienta cred.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #519 : 05.Nov.2018, 09:26:59 a.m. »
@Zota_Dragos , pe forumul nostru iti poti modifica mesajul in interval de 15 minute. Asta va evita postarea de mesaje succesive care sunt greu de urmarit. Multumesc.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice