Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115411 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #490 : 20.Oct.2018, 07:35:41 p.m. »
  La 7-54 sunt schitele explicative ale lampilor, dar la cea din fata la care am umblat acum vreo 2 sapt. am scos degeaba lentila, ca n-am reusit sa scot becul si a trebuit sa scot toata lampa ca sa inlocuiesc ledurile prin spate(am puse unele mai puternice).
  N-are importanta in ce parte bagi scula(fata,spate, etc.) dar cu simt de raspundere si fara frica. Lentilele sunt mai fragile, dar carcasa in sine este solida.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Zota_Dragos

« Răspuns #491 : 20.Oct.2018, 10:10:24 p.m. »
Multumesc enicky, voi incerca maine mai cu simt de raspundere!

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Offline Zota_Dragos

« Răspuns #492 : 20.Oct.2018, 10:11:41 p.m. »
rexkrokiDAU, am citit manualul aseara tot, am facut intocmai, nu ies ..

Offline enicky

« Răspuns #493 : 20.Oct.2018, 10:35:09 p.m. »
       ...cu simt de raspundere...., adica pana la punctul maxim dar sa nu distrugi ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Zota_Dragos

« Răspuns #494 : 20.Oct.2018, 10:46:41 p.m. »
Voi avea grija, multumesc de sfaturi!
Apropos, masina e superba, nu ma mai dau jos din ea (e a sotiei)..
Cred ca -n 2 ani imi iau si eu una

Offline ASZ

« Răspuns #495 : 23.Oct.2018, 04:46:13 p.m. »
:), ok, npc ! Acum au si reducere vad(pt. alti amatori): ...
Daca tot ai facut o treaba asa de faina cu link-urile catre aceste becuri, oare ai putea sa pui si pe cele de la numarul de inmatriculare, pozitii spate, stop spate si cele de la plafonierele interioare ?
Si o mica observatie: sunt al naibii de scumpe alea de pe faza scurta :( (260 lei / set ...)
« Ultima Modificare: 23.Oct.2018, 05:03:04 p.m. de ASZ »

Offline enicky

« Răspuns #496 : 23.Oct.2018, 09:03:15 p.m. »
@ASZ sunt convins ca aceasta postare au/o vor lectura(t-o) foarte multi (iar unii vor gandi: "ia-ti tu din alea!") si doar unul(sau 10%) vor aprecia ca atare exemplele date !
    Personal consider ca viata mea(si a pasagerilor mei) sau a pietonului valoreaza mai mult de 100 sau 250 lei, cand, in conditiile unui "mers" de noapte trebuie sa vezi in timp util o caruta/tractor/remorca fara semnalizare, sau un copil/pieton/biciclist chiar aflat pe trotuar. Becuri de douajdelei avem deja pe masina, dar eu nu propun variante de inlocuire in caz de defectare, ci pantru obtinera unei calitati superioare, in conditiile respectarii legislatiei, a sistemului de iluminat ale masinii. Evident ca ma adresez preponderent posesorilor de Passion si Cool, variantele cele mai "cumparate" .
- semnalizare fata PY21W
- pozitii fata W5W
- faza scurta H11
- faza lunga HB3
- plafoniera-fata (2 lampi) si nr. de inmatriculare led W5W(exclus cele sub 15lei/buc.)
- lampa frana/pozitie spate, iar de aici am eu(ultima poza) P21/5W
- plafoniera centrala - placuta-led se monteaza usor, intuitiv si este foarte eficienta.
« Ultima Modificare: 23.Oct.2018, 09:49:53 p.m. de gabineg »

The following users thanked this post: ASZ, PAR, Relisis, Adita_68, smiley, Floryn

Offline ASZ

« Răspuns #497 : 24.Oct.2018, 11:58:30 a.m. »
Ar trebui sa fie extrem de simplu: nu esti de acord cu aceste variante de becuri sau vrei altceva (alte modele/variante), treci peste si cauta ce vrei.

Offline Zota_Dragos

« Răspuns #498 : 25.Oct.2018, 01:55:14 p.m. »
HB3 pe lunga eu am.pus Osram:

http://osram-partner.aspad.ro/becuri-far-hb3-osram-night-breaker-unlimited-12v-55w-set-2-buc/

Offline Zota_Dragos

« Răspuns #499 : 25.Oct.2018, 01:59:03 p.m. »
       ...cu simt de raspundere...., adica pana la punctul maxim dar sa nu distrugi ! :)
@enicky: am scos geamul de plastic (comutatorul) , dar am dat peste un alt challenge: cum scot becul? Locul e f ingust...mai este si suprafața ce reflecta lumina, e înghesuială acolo! Help!