Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115346 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #280 : 14.Oct.2016, 07:37:11 p.m. »

Cred ca eu am facut o pasiune ptr. led-uri : incepand din casa  si terminand cu masina am numai becuri led. La masina au ramas faza lunga, semnal si marsarier pe filament. La "pozitii" de ex. led-urile Philips montate sunt de 4000k si par a fi cu filament.(fita! :) )
              Poate lumea zice ca sunt fitos ca mi-am pus led-uri, dar eu am vazut latura utila a acestora. N-are rost sa insir aici avantajele becului-led ptr. ca oricum cei conservatori sau cei care nu vor sa aduca nicio imbunatatire masinii fata de standard, tot nu vor "aprecia".
             Si mie mi se pare ca masina arata mai bine cu lumini albe decat galbene, dovada ca ultimile modele de la multe marci vin din fabrica dotate cu becuri led.
             Este a treia masina pe care pun led-uri si nici la rar n-am avut probleme nici in trafic. Personal, nu vad ce i-as mai fi putut face masinii(si nu i-am facut) cu banii dati pe led-uri.
             Oricum, tehnologia avanseaza si asa cum au disparut becurile de uz casnic cu filament, aceeasi soarta o vor avea si cele auto, fie ca ne place sau nu ! :good:
  @wolfin constatarea ta e adevarata, mai ales cand schimbi un bec pe "scurta" sau "lunga", e f.vizibil.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline aleksanders

« Răspuns #281 : 14.Oct.2016, 09:11:29 p.m. »
uite si o poza cu led pe pozitie  :)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

The following users thanked this post: enicky

Offline jupanul1

« Răspuns #282 : 14.Oct.2016, 09:11:42 p.m. »
LED-urile sunt un salt înainte față de varietatea de becuri cu filament (și aș include aici atât lămpile fluorescente precum și cele HID). Evident, nu discut avantajele (le consider common-sense). Există și niște dezavantaje ale lor, unele fiind chiar foarte mari, asta desigur, în funcție de aplicație:
1. LED-urile sunt (mai) sensibile la căldură. Trebuie răcite corespunzător pentru a atinge durata aia de viață de zeci de mii de ore precum și luminozitatea mare. Poate de-aia nu prea se fac cuptoare sau hote iluminate cu LED.
2. LED-urie sunt (mai) sensibile la tensiunea de alimentare. Este foarte important ca sursa lor să fie de calitate și fără economie de piese - din păcate aici păcătuiesc toți chinezii care produc becuri led ieftine, becuri ce se strică repede. Sunt becuri care au doar o punte redresoare și o rezistență. Și gata!
3. LED-urile trebuie bine ”împerecheate” pentru a obține performanță, mai ales cele care sunt dispuse sub formă de filament sau ”plăcuță” (de regulă astea din urmă sunt cele mai păcătoase, mai ales cele 10x10, de ”putere mare”, ce le cumperi din start cu doar 50-60 de led-uri funcționale din maximul de 100).
4. LED-urile dau lumină relativ direcțională. Deci au nevoie de un difuzor de-un fel sau altul.

Cu toate acestea, LED-urile se pretează foarte bine pentru a înlocui becurile cu filament din autovehicule. Păcat că producătorii auto nu le adoptă pe scară mai largă (de ex. și pentru lumini de poziție, semnal, iluminat interior de tot felul). Deși văd că tendința există, mai ales pe la mărcile premium - lucru îmbucurător, până la urmă ei sunt cei care ”dau tonul” și peste ceva timp îi vor urma și restul.

Recunosc, mă tentează și pe mine să schimb becurile de pe frână/poziție cu unele LED, cam cum a făcut și @enicky.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: enicky

Offline enicky

« Răspuns #283 : 15.Oct.2016, 12:47:48 a.m. »
     Placut surprins ! :clap:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #284 : 15.Oct.2016, 08:47:32 a.m. »
Recunosc, mă tentează și pe mine să schimb becurile de pe frână/poziție cu unele LED, cam cum a făcut și @enicky.

Automata fiind, daca stai seara la semafor cu piciorul pe frana, nu e deranjant pentru cei din spate?
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline jupanul1

« Răspuns #285 : 15.Oct.2016, 09:34:49 a.m. »
Automata fiind, daca stai seara la semafor cu piciorul pe frana, nu e deranjant pentru cei din spate?

Am văzut respectivele becuri cu LED ”pe viu”, la @enicky. Nu mi s-au părut deranjante în nici un fel.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Vali D

« Răspuns #286 : 15.Oct.2016, 09:51:02 a.m. »
Ledurile folosite de  @enicky au acelasi flux luminos ca si becul original W5W - 50 lumeni.

Offline Laurentiu

« Răspuns #287 : 15.Oct.2016, 11:56:16 a.m. »
...daca stai seara la semafor cu piciorul pe frana, nu e deranjant pentru cei din spate?
Mai deranjant ar fi daca nu s-ar vedea precum la masinile fitosilor cu stopuri fumurii.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #288 : 15.Oct.2016, 12:31:52 p.m. »
Ăia ar trebui sterilizați să nu se înmulțească
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline Lerua07

« Răspuns #289 : 15.Oct.2016, 12:39:20 p.m. »
Corect zis coane !  Nu-i inteleg de loc pe aia care isi foliaza stopurile si le fac fumurii. Nu doar ca sunt mai putin vizibile , ci se vede si urat !  :baston:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !