Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 120877 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #270 : 14.Oct.2016, 01:40:19 p.m. »
....martor lichid geam e sf....

Era bun un asemenea martor. Dar ceva ajutor există: la Vitara capacul de la rezervorul de lichid de parbriz are o jojă pe care poți vedea nivelul lichidului în vas (care altfel este destul de ascuns). E drept, trebuie să deschizi capota pentru asta și să te murdărești un pic pe mâini...
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Lerua07

« Răspuns #271 : 14.Oct.2016, 01:40:57 p.m. »
DLR-urile sunt practice si utile in oras. Pe drumurile din afara localitatilor si eu consider ca sunt mult mai utile si eficiente luminile de intalnire, mai cu seama ca astfel sunt aprinse si pozitiile pe spate, ca sa nu mai spunem ca sunt si obligatorii conform codului rutier.  :happy:
Cat despre modificari ale sistemului de iluminare venit din fabrica nu sunt de acord nici eu. De cele mai multe ori aceste modificari nu creeaza decat mai mult disconfort ptr ceilalti participanti la trafic.  :baston:
Am mers in spatele a doua masini care aveau inlocuite becurile de pozitie cu leduri. Din spate se vedeau de parca aveau luminile de ceata aprinse si erau foarte obositoare ptr cel care mergea in spatele acestor masini, in special seara si noaptea.  X-(
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Cosmin09

« Răspuns #272 : 14.Oct.2016, 01:43:52 p.m. »
Asta nu e nimic fata de cei care si-au pus xenoane fara lupe si care iti vin din fata noaptea...
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline wolfin

« Răspuns #273 : 14.Oct.2016, 01:50:32 p.m. »
Era bun un asemenea martor. Dar ceva ajutor există: la Vitara capacul de la rezervorul de lichid de parbriz are o jojă pe care poți vedea nivelul lichidului în vas (care altfel este destul de ascuns). E drept, trebuie să deschizi capota pentru asta și să te murdărești un pic pe mâini...

Sa vezi ce ranjet am avut cand am pus pt prima oara lichid si nu semai termina "martoru". Laulei nu am avut curaj. In viata masinii de cate ori ramai....10-15 ori...in vederea fabricantului nu e un disconfort. Cand pleci la munte iarna iti intra in reflex sa pui lichid ca e nasol.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline jupanul1

« Răspuns #274 : 14.Oct.2016, 01:58:27 p.m. »
Într-adevăr, sunt enervante micile astea chestii, gen lumină la comanda geamurilor, martor pentru lichidul de parbriz, martor separat pentru luminile de poziție și pentru luminile de drum,etc.

Eu duc lipsă de un ”computer de becuri” (parcă așa-i zicea), cum au unele mărci premium, adică să fiu notificat pe display-ul din bord că am un bec ars și care este respectivul bec (să zic și să-mi țină aprins constant becul de la semnal pe partea unde este ars becul de lumină de drum, ca să-l găsesc mai ușor când e nevoie să-l schimb?... nu zic!). Înțeleg că ar fi ceva costuri, dar la cum au evoluat tehnologiile în zilele noastre, nu cred că ar fi avut un așa mare impact în prețul total al autovehiculului. Sau măcar să fie la capitolul ”opționale”.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline wolfin

« Răspuns #275 : 14.Oct.2016, 02:24:58 p.m. »
Pt bec ars e o amarata de rezisatenta...ce computer....
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline boga81

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline enicky

« Răspuns #277 : 14.Oct.2016, 02:48:53 p.m. »
DLR-urile sunt practice si utile in oras....Cat despre modificari ale sistemului de iluminare venit din fabrica nu sunt de acord nici eu....
Am mers in spatele a doua masini care aveau inlocuite becurile de pozitie cu leduri. Din spate se vedeau de parca aveau luminile de ceata aprinse si erau foarte obositoare ptr cel care mergea in spatele acestor masini, in special seara si noaptea.  X-(
             Cu drl-urile asa zic si eu. In afara localitatii  faza scurta se vede altfel fata de drl. Cat despre mers in spatele unor masini cu lumini dubioase, am mers+stat semafor in spate la Audi A4, A6 si pe pozitie dar mai ales pe frana sunt f. puternice led-urile si daca mai uita si piciorul pe frana, ala esti ! Si mi s-a mai intamplat in spatele unei limuzini Mercedes, aceeasi poveste.
      Cel putin 50% din becurile masinii eu le-am schimbat zic eu, in limita bunului simt, mergand pe principiul : "ce tie nu-ti place,  altuia nu-i face"
(http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/vitara-my-dream/32/#gsc.tab=0)
« Ultima Modificare: 14.Oct.2016, 02:57:43 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

« Răspuns #278 : 14.Oct.2016, 03:44:11 p.m. »
@boga81 stiu ca au aparut si becuri auto pe led de caliate. Totusi cele de 6000K sunt prea puternice. Si apoi mai sunt (inca ! ) si foarte scumpe. Eu in ultimi 20 de ani la toate masinile pe care le-am avut a trebuit sa schimb un singur bec la iluminatul numarului si inca unul pe halogen ptr ca se arsese faza scurta, asa ca nu vad de ce sa bag cateva sute de lei in led-uri, cand cu acesti bani pot lua(face) lucruri mult mai utile ptr masina. Eu zic ca este doar o chestiune de fite !  :-?
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, yeti

Offline wolfin

« Răspuns #279 : 14.Oct.2016, 05:59:19 p.m. »
Din batrani se spune ca halogenele dupa 2 -3 ani isi cam pierd din putere. Ideal e sa fie schimbate dupa un nr. De ani chiar daca nu s au ars..... :dknw:
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970