Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115332 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline migabi

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #200 : 09.Mai.2016, 11:22:13 a.m. »
Am si eu Philips-urile in cauza instalate pe pozitii si nu sunt excesiv de luminoase. Nu le-am pus pt aspect ci pt un consum mai mic (stiu, suna hilar) si incerc sa inlocuiesc toate becurile (in afara de h4) cu leduri.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline BXXENL

« Răspuns #201 : 09.Mai.2016, 11:27:59 a.m. »
Nu-ti recomand sa schimbi becurile de stop/frana si semnalizare pe led! Ledurile au un unghi de vizibilitate mult mai mic, in plus sarcina scazuta poate declansa erori pe semnalizare (clipit intensiv) sau frana (la unele masini se aprinde martorul ABS cand ai becurile de frana arse).

Economia de curent realizata este oricum infima, nu-i de parca mergi cu piciorul pe frana tot timpul, sau ai tot timpul avariile aprinse. Pana ajungi sa economisesti 1Whr se are garantat unul dintre leduri.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Lerua07

« Răspuns #202 : 09.Mai.2016, 12:23:14 p.m. »
Sincer sa fiu eu nu reusesc sa-i inteleg pe cei care tin cu tot dinadinsul sa faca modificari la instalatia de lumini a masinii atata timp cat cea originala isi face treaba foarte bine si corespunde Codului rutier !   :-?
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Laurentiu

« Răspuns #203 : 09.Mai.2016, 01:05:02 p.m. »
...nu reusesc sa-i inteleg pe cei care tin cu tot dinadinsul sa faca modificari la instalatia de lumini a masinii ... !
"Tuning-dizain"  :D

Din 2009 si pina in prezent nu am schimbat nici un bec de pe masina. Toate-s originale.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Cosmin09

« Răspuns #204 : 09.Mai.2016, 01:09:29 p.m. »
Acelasi lucru intentionez sa-l fac si eu. Singurele care vor fi schimbate vor fi cele care se vor arde.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline enicky

« Răspuns #205 : 09.Mai.2016, 01:15:48 p.m. »
Sincer sa fiu eu nu reusesc sa-i inteleg pe cei care tin cu tot dinadinsul sa faca modificari la instalatia de lumini a masinii....
              @Lerua07 , sa fiu sincer nici eu nu-i(ma) inteleg !  :D  Se manifesta cam  asa : prima data te uiti la masina si vezi niste lumini alb-cald sau alb-galbui, si apoi "incolteste" in creier curiozitatea de a vedea cum este cu lumina alba. Ei, si de-aici incepe totul : mai pe intelesul tuturor, ca si cum te-ai apuca de fumat. :-))
     Pe stop/frana am gasit in final un bec care m-a satisfacut,  nici prea tare, nici prea slab, care are unghi de acoperire de 360grade, pe frana s-aprinde/stinge instant fara intarzieri ca la becul cu filament si consum de cinci ori mai mic decat acesta :  http://becleduri.ro/leduri-auto-becuri-led-auto-12v-24v/becuri-led-auto-12v-leduri-auto/becuri-led-p21w-44-leduri-auto-p21w/111-bec-led-leduri-auto-p21w-ba15s-33-smd-5630-rosu-cu-lupa.html . La mine, oricum,  nu e prima masina la care am schimbat becurile.
      Cu semnalizarea in schimb, e o problema : daca pui led vor clipi f. repede si pt. a le face sa mearga normal trebuie umblat in CB-ul masinii si deci momentan ma lipsesc. Dar economia de current e semnificativa si implicit  si prelungirea vietii bateriei.
       @Laurentiu esti norocos !

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline aleksanders

« Răspuns #206 : 09.Mai.2016, 01:24:44 p.m. »
Nu prelungeste nimic. Au inventat dinamul si mai apoi alternatorul tocmai  ca sa nu afecteze bateria  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Lerua07

« Răspuns #207 : 09.Mai.2016, 01:30:38 p.m. »
Asa este, bateria Nu este afectata ! Cat despre economie....  :-)) . Prefer sa bag banii ptr alte becuri  in benzina  ;) .  Si eu la fel ca Laurentiu :  la fosta masina in 11 ani si 230 k km nu am schimbat nici un bec !  ;-)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline aleksanders

« Răspuns #208 : 09.Mai.2016, 01:45:46 p.m. »
Mereu se gasesc becuri mai performante decat cele stock si de aici nevoia de mai bine. Am sa continuu sa le schimb atata vreme cat o a cresc performantele produsului.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline BXXENL

« Răspuns #209 : 09.Mai.2016, 02:39:43 p.m. »
Cate din ledurile astea multiple o sa mai mearga dupa o luna? Dar in momentul ITP-ului? :baston:

• SX4 1.5
Alex