Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115297 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #20 : 07.Oct.2015, 06:54:55 a.m. »
Nu are DRL-uri? De ce ai montat leduri pe poziție, "f.puternice și vizibile"?

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #21 : 07.Oct.2015, 09:58:43 a.m. »
Pentru ca evident cele standard de la masina care respecta normele europene si bunul simt in trafic nu sunt suficiente.
Eu zic sa lovesti tare cu piciorul in farul din dreapta ca sa bata mai bine pe contrasens, eventual folosesti culori diferite pentru faruri si lipeste cu super glue butonul de la proiectoarele de ceata atat cele din fata cat si cele de pe spate.

Masurarea rezultatului se face prin cat de multe blitzuri primesti in trafic, iar daca te simti nesatisfacut, continua sa lovesti cu piciorul farul din dreapta pana il spargi sau se arde, ca sa ramai cu un singur far si ala foarte puternic, fratele mai mare al Farului din Alexandria.

Sa nu uitam de reglarea farurilor (sau a farului daca ai ales optiunea a doua): daca ai reglare manuala, regleaza-le sa bata cat mai sus si incarca portbagajul cu fier(vechi), daca e reglare automata atunci mergi repede intr-un service(a se citi in spatele blocului) si blocheaza functia asta astfel incat sa bata la fel, cat mai sus. Si in situatia asta nu scapi de fierul vechi din portbagaj, consumul va fi mai mare dar cred ca merita.

• Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline Mesmer

« Răspuns #22 : 07.Oct.2015, 11:20:51 a.m. »
Nu are DRL-uri? De ce ai montat leduri pe poziție, "f.puternice și vizibile"?

DRL se stinge cand sunt aprinse becurile pentru faza scurta si implicit acele becuri de pozitie. Eu unul nu prea vad rostul acestor becuri de pozitie, cred ca au ramas acolo pentru ca era mai scump sa schimbe modelul de far daca masina este echipata cu DRL.

Si eu as schimba becul de pozitie cu unul LED philips, mai mult pentru culoarea alba, ca sa fie la fel ca restul luminilor (DRL + faza scurta). Cat despre luminozitatea marita, nu cred ca se pune problema de orbire. Totusi, este un bec de pozitie.

Offline sabint

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #23 : 07.Oct.2015, 12:10:18 p.m. »
a avut cineva pana acum feedback negativ din partea altor participanti la trafic in privinta pozitionarii luminilor de semnalizare mai aproape de grila? mai ales la cei cu Cool sau Passion, ca ceilalti am inteles ca  au si pe oglinzile laterale.

Offline Cosmin09

« Răspuns #24 : 07.Oct.2015, 12:25:40 p.m. »
Cei care nu au pe oglinzi, au pe aripi semnalizarile laterale...
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline enicky

« Răspuns #25 : 15.Oct.2015, 10:58:10 a.m. »
Pentru ca evident cele standard de la masina care respecta normele europene si bunul simt in trafic nu sunt suficiente.
Eu zic sa lovesti tare cu piciorul in farul din dreapta ca sa bata mai bine pe contrasens, eventual folosesti culori diferite pentru faruri si lipeste cu super glue butonul de la proiectoarele de ceata atat cele din fata cat si cele de pe spate.

Masurarea rezultatului se face prin cat de multe blitzuri primesti in trafic, iar daca te simti nesatisfacut, continua sa lovesti cu piciorul farul din dreapta pana il spargi sau se arde, ca sa ramai cu un singur far si ala foarte puternic, fratele mai mare al Farului din Alexandria.

Sa nu uitam de reglarea farurilor (sau a farului daca ai ales optiunea a doua): daca ai reglare manuala, regleaza-le sa bata cat mai sus si incarca portbagajul cu fier(vechi), daca e reglare automata atunci mergi repede intr-un service(a se citi in spatele blocului) si blocheaza functia asta astfel incat sa bata la fel, cat mai sus. Si in situatia asta nu scapi de fierul vechi din portbagaj, consumul va fi mai mare dar cred ca merita.
  smadalin , fiecare om are personalitatea lui si ii vede pe ceilalti de langa el prin prisma caracterului lui. Faptele si actiunile in care este implicat le abordeaza si le rezolva tot prin viziunea lui, pe care in general o crede cea mai buna, uitand sa fie permisiv, uitand ca asa cum el are o personalitate unica, asa au si cei din jurul lui si ca trebuie sa accepti si parerile lor daca vrei sa fii intr-o comunitate, chiar daca nu sunt pe gustul tau.
      Intransigenta este f. buna dar pana la limita jignirii ! dupa aceea capata alte conotatii, iar sarcasmul si ironiile de prost gust nu cred ca isi au locul pe acest forum.
      Acest forum a fost facut (si cred ca nu am inteles gresit) cu scopul de a ne expune problemele care le avem cu masina (Suzuki !), sa cerem un sfat, o parere, iar cine cunoaste problema sau chiar i s-a intamplat sa ne dea  o solutie, o idee de rezolvare.
      Atmosfera forumului trebuie sa fie una placuta, bazata pe respect si intelegere asa incat sa-ti fie drag sa intrii aici si sa-ti expui ideile (chiar daca sunt mai neobisnuite!), fara teama de a fii ironizat de un coleg (care nu face diferenta intre lumina de pozitie si far !), sa fi modest si conciliant, si sa nu profitam de faptul ca informatia o transmitem scris , nu fata in  fata cu persoana respectiva, si deci putem spune orice sub protectia anonimatului !
       Daca ai inteles ceva din ce-am scris eu, e bine, daca nu... asta e. Pana la  "normele europene si bunul simt din traffic" (de care am mari indoieli ca il ai !) eu zic sa incepem cu bunul simt aici pe forum si asa cum ne comportam aici asa vom fii si in trafic ! P.S. Am facut tot posibilul sa nu jignesc(imi cer anticipat scuze daca am facut-o !) , dar , repet, imi doresc o atmosfera calda si prietenoasa aici. Cu respect !

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #26 : 15.Oct.2015, 12:34:53 p.m. »
Fiecare interpreteaza cum vrea ce am zis eu, mai in gluma mai in serios, ironic sau nu, am atras atentia asupra unui lucru. Pana la urma frustrarea mea vine din faptul ca e un haos pe sosele noaptea in ceea ce priveste sistemele de iluminat.

Nu ingradesc libertatea fiecaruia de a personaliza masina, dar aici vorbim despre sisteme care tin de siguranta si poate tie iti place sa ai curcubeu pe sosele, pe mine unul ma deranjeaza si ma pune in situatii periculoase. Nu cred ca sunt singurul.

Daca am avea acel bun simt, de la care te asigur ca 90% dintre noi fac rabat in trafic, macar in momentele noastre de liniste sa ne dam seama ca suntem responsabili si de ceilalti din trafic. Ce sa cer de la cineva care in timpul liber, cand e relaxat, nu isi repara farurile, ba chiar mai mult, isi pune becuri mai puternice?

Am inteles ce vrei sa spui, am fost cam dur si inca mai sunt, pentru ca subiectul este unul important si inchei si mai dur: le urez tuturor ale caror masini nu respecta normele de siguranta si standardele impuse sa fie trasi pe dreapta si usturati cu niste amenzi care sa nu le mai permita sa circule o buna perioada de timp.
Ma gandesc totusi ca urarea mea este una usoara fata de ce alte nebuneli se pot intampla.

PS: In UK, daca ai adus o masina cu volan pe partea stanga si vrei sa circuli, trebuie pe langa schimbarea volanului sa faci si schimbarea farurilor, pentru ca ele trebuie sa fie reglate conform cu partea pe care circuli. La noi..e o durere in cur(cu sa fara bun simt nu pot gasi alta formulare) atat din partea autoritatilor cat si a soferilor.
« Ultima Modificare: 15.Oct.2015, 12:36:49 p.m. de smadalin »
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline shpeedy

« Răspuns #27 : 15.Oct.2015, 01:33:58 p.m. »
@smadalin,@enicky: daca imi permiteti sa va spun cum se vede din exterior aceasta discutie - amandoi aveti dreptate cam in aceeasi masura in care aveti mai putina dreptate... :-)

@enicky: banuiesc ca led-urile la care faci referire sunt puternice pentru niste led-uri, nu pentru niste faruri/proiectoare. Adica ofera luminozitate pentru a face masina observabila, dar nu bat cum ar bate niste xenoane, de exemplu. La remarca colegului @smadalin, aveai doua posibilitati: sa incerci sa aplanezi 'samanta' de conflict, venind - impaciuitor - cu niste argumente SAU sa alimentezi 'samanta' de conflict, adaugand si un usor atac la persoana...

@smadalin: colegul @enicky a spus de led-uri, nu de xenoane (eventual si d'alea fara lupa) - nu cred ca era nevoie sa facem din tantar-armasar; chiar daca te-nteleg cu privire la atitudinea vis-a-vis de neamurile proaste din trafic (multe la numar), nu consider ca atitudini constructive nici generalizarea (toti cei care vor sa-si imbunatateasca vizibilitatea in trafic o fac cu sacrificarea sigurantei), nici raspunsul la agresivitate cu agresivitate.

Ca o concluzie: eu as cataloga discutia ca ceea ce -in esenta- este (o mica ne-intelegere) si as lasa-o in urma.

Parerea mea...

LE: scuze ca am postat mai devreme reply-ul incomplet, dar scriu de pe telefon...

« Ultima Modificare: 15.Oct.2015, 01:41:39 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #28 : 15.Oct.2015, 03:41:18 p.m. »
 @shpeedy ma bucur ca m-ai inteles si ca ai aceasta atitudine, eu chiar am vrut sa amorsez situatia, dar n-am reusit sa ma abtin totusi, de aceea am si scris "P.S. Am facut tot posibilul sa nu jignesc(imi cer anticipat scuze daca am facut-o !) ", iar colegul isi mentine pozitia. Ok, traim intr-o tara libera, nu ma deranjeaza atat timp cat stiu ca nu ma incadrez in categoria criticata de el. Dar recunosc ca si eu am avut numeroase probleme in trafic cu faruri care bat pe aratura, chiar si halogene fiind nu numai xenoane. Iar led-urile mele sunt mai mult de design, fiind mult mai slabe ca drl-urile, va dati seama ! Dar sa stiti ca ce am zis mai sus, chiar asta imi doresc dela acest forum. Dar sa inchidem cazul si sa vorbim de lucruri mai interesante.
   Mai bine sa vedem cum putem pune si noi led-urile dupa "scurta" dela Spirit, pe Passion si Cool, ca "halogenul" nostru (cu aprobarea colegului  :)) e varza, nu va suparati! Am mers cu un Spirit noaptea si nu se compara, zici ca halogenul e lumanare cand m-am urcat din nou pe a mea , zau.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Cosmin09

« Răspuns #29 : 15.Oct.2015, 03:58:53 p.m. »
Stati, nu incheiati subiectul...incepuse sa-mi placa  :D Si eu cred ca voi schimba becurile de pozitie fata cu unele galbene WY5W, cum au unele masini (in general cele americane). Sunt aceleasi becuri folosite la soclul de semnalizare de pe aripi. Asa am avut pe Nissan si chiar mi-a placut cum arata :)

WY5W sunt identice ca si putere cu W5W doar ca sunt galbene, de aici apare si litera Y. :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022