Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115327 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #190 : 06.Mai.2016, 06:56:32 p.m. »
la led pe faza scurta da, dar Cool are halogene...    :)
             Led-urile Philips pe care le-am pus pe pozitie au 4000k(dupa inscriptionarea de pe ambalaj) si sunt mai "calde"  decat xenonul de 4300k care il am pe faza scurta(era pacat de lupe sa le las cu halogen!). Uite, este oferta la emag : http://www.emag.ro/set-2-becuri-led-auto-auxiliare-philips-w5w-xtreme-vision-5-x-more-light-12v-1w-4000k-129644000kx2/pd/D5KRLBBBM/
    @barry da-mi cateva detalii despre becurile care le-ai pus pe semnal : pret, magazin, calitati fata de originale. Multumesc!
     Din cate stiu eu pe semnal nu se poate pune led decat daca se umbla in CB sa se modifice  timpii, altfel vor "clipi"  f. rapid.
 @barry le-am gasit la emag 46,99lei. Astea sunt?http://www.emag.ro/set-2-becuri-auto-auxiliare-philips-py21w-silver-vision-12v-21w-12496svb2/pd/D2NRLBBBM/
« Ultima Modificare: 06.Mai.2016, 07:08:29 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline barry

« Răspuns #191 : 06.Mai.2016, 07:14:41 p.m. »
Eu am cuparat becurile de la Emag cu aproximativ 50 lei setul. Le-am montat din octombrie 2015 si sunt ok. O sa atasez o poza si cu becurile aprinse.

Citat
@barry le-am gasit la emag 46,99lei. Astea sunt?http://www.emag.ro/set-2-becuri-auto-auxiliare-philips-py21w-silver-vision-12v-21w-12496svb2/pd/D2NRLBBBM/

Astea sunt.
« Ultima Modificare: 06.Mai.2016, 07:18:06 p.m. de barry »
  • Vitara Passion Allgrip 1.6VVT 2015

The following users thanked this post: enicky

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #192 : 06.Mai.2016, 08:16:00 p.m. »
             Led-urile Philips pe care le-am pus pe pozitie au 4000k(dupa inscriptionarea de pe ambalaj) si sunt mai "calde"  decat xenonul de 4300k care il am pe faza scurta(era pacat de lupe sa le las cu halogen!). Uite, este oferta la emag : http://www.emag.ro/set-2-becuri-led-auto-auxiliare-philips-w5w-xtreme-vision-5-x-more-light-12v-1w-4000k-129644000kx2/pd/D5KRLBBBM/

vad ca nu sunt omologate pentru drumurile publice, scrie pe ambalaj  Off Road or interior use only

ceea ce conteaza e ca dau bine cu xenoanele... faptul ca sunt mai puternice ca cele orginale si ca probabil impreuna cu improvizatia de xenoane ii deranjeaza pe ceilalti participanti la trafic e mai putin important...  ne permitem, avem SUV   :-((

Offline aleksanders

« Răspuns #193 : 06.Mai.2016, 08:33:42 p.m. »
chiar crezi ca deranjeaza asa ceva noaptea cu ochiul liber nu se deosebesc cu nimic de faza scurta care este mult mai puternica
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline enicky

« Răspuns #194 : 06.Mai.2016, 11:05:28 p.m. »
vad ca nu sunt omologate pentru drumurile publice, scrie pe ambalaj  Off Road or interior use only
ceea ce conteaza e ca dau bine cu xenoanele... faptul ca sunt mai puternice ca cele orginale .....
            Noi, cetatenii,astia de jos, necunoscand legea, nu stim ce este legal si ce nu : Philips produce aceste becuri care sunt de 5 ori mai rezistente si de 10 ori mai scumpe pe care nu le poate vinde constructorilor auto tocmai din aceste motive : nu sunt rentabile pt. acestia(nici eu nu stiam, am aflat de la cineva din bransa). Si prin urmare nu a fost interesanta omologarea lor. Pe spatele cutiei, ceea ce nu se vede, scrie ca in unele state ar putea fi interzisa utilizarea lor. De aici si inscriptia : Off Road or interior use only. Iar din cate am citit eu, in legea Romana scrie ca luminile de pozitie trebuie "sa fie de culoare alba". Asa ca aici nu se incalca legea(au mai spus-o si alti colegi in postari anterioare).
          Iar "improvizatia de xenon" de care faci vorbire, n-am confectionat-o eu in bucatarie, e facuta de fabrica, si impreuna cu lupele functioneaza correct fara sa rupa ochii colegilor de traffic !!
         Am studiat cu un amic spalatoarele de faruri pt. xenon, ruland cu 60-80km/h si sticla farului a ramas cu multe zoaie dupa spalarea din abundenta, si chiar nu-I inteleg de ce vad o obligativitate in acel spalator ! Cat despre reglajul inaltimii la balans, e o gaselnita care face mai mult rau decat bine : ai trecut printr-o groapa si el mai balangane de 3 ori pana se regleaza.
         Interesant e de ce nu cer si la farul cu led spalator ?? ....Farurile le reglez din interior in functie de incarcarea masinii si sunt convins ca nu m-a injurat nimeni pana acum. Daca aveam far "oala" si nu lupa , da, jos palaria, aveai perfecta dreptate. Si acum ai(dpdv legal) dar xenonul meu  chiar n-are cum sa deranjeze ! @rex  nu mi-am dorit sa te conving, ci doar sa sti punctul meu de vedere  :good:
   Aa, era sa uit : mai am led si la numar, si pe pozitie/frana si in portbagaj si in cabina. :bye:
« Ultima Modificare: 06.Mai.2016, 11:10:30 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline aleksanders

« Răspuns #195 : 06.Mai.2016, 11:09:40 p.m. »
injuratul celor cu xenoane nu pleaca de la cazul lui enicky - sunt multi ce au pus xenonul pe orice far standard de generatie mai veche ce nu are acea lupa de focalizare si de aici nebunia ....
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline enicky

« Răspuns #196 : 06.Mai.2016, 11:14:31 p.m. »
..... au pus xenonul pe orice far standard de generatie mai veche ce nu are acea lupa de focalizare si de aici nebunia ....
                       .....si daca ai avut ghinionul sa-i arunci o privire, vezi numai stele verzi, daca nu aprinzi imediat faza lunga esti orb.

Offline ff_2004_06

« Răspuns #197 : 07.Mai.2016, 12:40:29 p.m. »
           ...
         Am studiat cu un amic spalatoarele de faruri pt. xenon, ruland cu 60-80km/h si sticla farului a ramas cu multe zoaie dupa spalarea din abundenta, si chiar nu-I inteleg de ce vad o obligativitate in acel spalator ! ...
Depinde de spalator si de cum e reglat, unul bun curata farul cum trebuie.
Lumina care mai "razbate" dintr-un far xenon murdar este chioara si foarte deranjanta pentru cei de pe contrasens, de aceea e obligatorie.
La o masina mai veche (fara xenon si spalator), pe vreme ploioasa cand iti sare mazga pe faruri si pe toata masina, eu opream din cand in cand sa imi sterg farurile pentru ca nu mai bateau deloc. La masina cu xenon si spalator nu mai e nevoie, deci e foarte util spalatorul.

...Cat despre reglajul inaltimii la balans, e o gaselnita care face mai mult rau decat bine : ai trecut printr-o groapa si el mai balangane de 3 ori pana se regleaza...
Din experienta mea practica nu se intampla ce zici, sistemul nu e chiar atat de prost, nu balangane. :)
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline enicky

« Răspuns #198 : 07.Mai.2016, 02:45:16 p.m. »
        Spalatorul era sub far, iesea in afara, arunca jet pe sticla farului si era mai nasol decat cand era murdar, ca murdar fiind capata o opacitate uniforma, dar asa zoit...... Volvo avea stergatoare pe vremuri.
        Legat de reglajul inaltimii, am mers de ex. in coloana(la serviciu) si in spate aveam masina cu xenon de fabrica si la cel mai mic hop, xenoanele lui faceau 3-4 miscari pana se reglau(o masina fara xenon ar fi balansat cel mult de 2 ori). Am detaliat putin ca sa vezi de unde mi-am creat parerea asta.

Offline BXXENL

« Răspuns #199 : 09.Mai.2016, 10:47:21 a.m. »
Ledurile phillips sunt doar pt off road pt ca orice deviatie de la HALOGEN este ilegala, farul construit pt bec HALOGEN nefiind omologat sa functioneze cu alta sursa de lumina, LED sau XENON. Acest bec fiind un inlocuitor pt halogen e clar ca se pune intr-un far neomologat LED deci e ilegala folosirea pe drumurile publice. Ar mai putea fi bun pt iluminat interior...

Intre LEGAL si NEDERANJANT este o diferenta. Acum depinde cat de catolici vrem sa fim in raport cu papa.

Cativa ani am tinut si eu xenon pe scurta de la smart pt ca are lupe si halogenul lumina slab rau de tot. In primul an au luminat mai bine, si erau intr-adevar albe nu galbene (4300K) dar mi-au ars motorasele de reglaj de la faruri (!!!) si cand se ard dureaza mai mult sa schimbi un bec.

Acum am Nighbreakere si lumineaza aproape la fel ca xenonele noi, doar ca se ard mai des.

• SX4 1.5
Alex