Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115283 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #1130 : 26.Ian.2024, 05:37:07 p.m. »
La mine la ambele se aprind la fel.
Cred ca nu ne intelegem. Priza (cea ca pentru bricheta), functioneaza pe acelasi circuit ca si plafonierele? Adica la VITARA, in cazul in care ai cheia introdusa in contact pe prima pozitie cind consumatorii electrici sint alimentati si inchizi portierele + haionul, se intrerupe alimentarea electrica in PRIZA din portbagaj? M-as mira sa se intimple asa ceva.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline kellogs

« Răspuns #1131 : 27.Ian.2024, 01:51:00 a.m. »
Fara o schema vorbim vorbe. De exemplu, in lipsa tensiunii de actionare, stopurile cu semnalizarea pe spate sunt vazute de DMM drept scurt circuit.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline ntire2000

« Răspuns #1132 : 29.Ian.2024, 02:39:00 p.m. »
Dupa cca 6 luni de utilizare, s-au ars ambele LED-uri puse pe stopurile din spate (au inceput sa palpaie, avand LED-uri arse pe fiecare rand)
Am revenit la becurile clasice, pana ma decid daca sa mai pierd timpul cu alt model de LED.
Astea merg maxim cu functionare intermitenta - pe semnalizare, deoarece se încalzesc ca naiba.
Mi-am pus eu pe spate, din astea.
Pe rosu, ca sa le dea cu virgula celor de la ITP.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: ASZ

Offline enicky

« Răspuns #1133 : 29.Ian.2024, 08:38:16 p.m. »
La mine la ambele se aprind la fel.
Cred ca nu ne intelegem. Priza (cea ca pentru bricheta), functioneaza pe acelasi circuit ca si plafonierele? Adica la VITARA, in cazul in care ai cheia introdusa in contact pe prima pozitie cind consumatorii electrici sint alimentati si inchizi portierele + haionul, se intrerupe alimentarea electrica in PRIZA din portbagaj? M-as mira...
Ba ne intelegem pentru ca ai dreptate. :) "La fel" adica la ambele masini.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline enicky

« Răspuns #1134 : 31.Ian.2024, 04:51:42 p.m. »
Am revenit la becurile clasice, pana ma decid daca sa mai pierd timpul cu alt model de LED.
   Ai gasit ceva?

In alta ordine de idei, led-ul nu este un simplu moft, principalul lui avantaj este ca lumineaza mult mai puternic fata de un simplu bec cu filament. Aici ar trebui sa-l comparam cu stopurile-pozitie si frana la auto de top si fabricate dupa 2020. O ploaie, fulguiala sau ceata poate reduce pana la 50% efectul luminos al unui simplu filament !
  Un alt avantaj, mai putin cunoscut este ca se aprinde mai repede decat unul cu filament, atunci cand se franeaza, deci cel din spate este avertizat chiar si cu cateva zecimi de secunda mai repede, raportat la cati metri parcugem pe secunda, s-ar putea sa conteze !
  Dar cum am mai spus, un led de marca nu se compara cu unul de 10-20lei, dovada ca la colegul @ASZ s-au ars!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline wolfin

« Răspuns #1135 : 31.Ian.2024, 05:23:57 p.m. »
Nu e totul sa se aprinda mai repede..sau sa fie mai luminos.

Sincer pe mine personal ma deranjeaza mai ales noaptea. ..cand stai in spate la un led dasta CE (china export) sau de marca dar prea puternic  pt unde e pus.

Din punctul meu de vedere.....e doar un moft.

Mai sunt si in alta categorie....care pe pun in faruri....instalatii/becuri neomologate.
« Ultima Modificare: 31.Ian.2024, 05:35:06 p.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: Lerua07

Offline enicky

« Răspuns #1136 : 01.Feb.2024, 12:03:18 a.m. »

Nu e totul sa se aprinda mai repede..sau sa fie mai luminos.
   Este pareea ta....
   Deranjant poate fi la semafor, si nu doar un led pus de mine, ci si unul original de bmw, mecedes sau audi.
Si nu la semafor isi dovedeste el calitatile, ci in alta parte. Va las pe voi sa ghiciti unde si cand.
Mai trebuie sa mai si evoluam, daca ramanem la becul de la pompierii din state....
    Iar cu farurile este alta problema, cu xenon sau led pus pe un far oala, le-as lua talonul instant.

Offline ntire2000

« Răspuns #1137 : 01.Feb.2024, 12:12:17 a.m. »
Problema cea mai mare nu-s ledurile astea.... sa nu uitam ca pe drumuri sunt cazane care n-ar trebui sa treaca de ITP din cauza vechimii.... suntem pe podium si noi la ceva în UE.
Si sa nu-mi spuneti ca o masina bine intretinuta e ok, dupa 20 de ani poate sa fie oricat de lustruita... e depasita moral si tehnologic....
Iar în domeniul led-urilor auto chinezii au evoluat fenomenal, asta în timp ce noi stam si ne batem gura degeaba - nici autostrazi nu avem, de fuduli ce suntem.

PS: la orice masina mai veche de 10 ani farurile se matuiesc.
Ne cam dam seama ce pericol public sunt alea pe timp de noapte, iar proprietarii lor nici macar nu constientizeaza uneori asta.... deoarece scaderea vizibilitatii pe timp de noapte apare treptat, nu brusc.
Unii circula, la propriu - "ca si orbul prin Braila".....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline wolfin

« Răspuns #1138 : 01.Feb.2024, 08:31:03 a.m. »
Generalizezi.

Alea vechi de 20 ani daca n au probleme la sistemul de lumini sau modificari altele decat cele omologate da..sint posibile pericole pe sosea...ca vorbim de lumini.

Dar pot sa iti dau exemple de pe forum..aici...cu masini noi...la care se cumparau jante de duster pt schimb iarna..si nu ati comentat...nicio problema......sau inele de centrare la janta de tabla..sau inhibare senzori..etc..etc.

Sau copii de 18 ani cu cerneala inca umeda pe permis cu masini de 300+ hp.
Putem generaliza..dar topicul e de lumini.

si ca sa ii raspund si lui @enicky ....acum ceva vreme..nu mult..pe camil resu..aglomeratie..cat cuprinde am stat in spatele unui bmw...cred ix ...practic ne am bronzat 10 minute. ...parca erau semnalizari de pista aeroport  :dknw:
« Ultima Modificare: 01.Feb.2024, 08:41:09 a.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ntire2000

« Răspuns #1139 : 01.Feb.2024, 08:44:40 a.m. »
Ca tot suntem la topicul de lumini....

Mi-a venit oferta de pe aliexpress.... la Osram.
Marca serioasa, cu traditie.... din alea de care nu mai vreau nici gratis.

https://video.aliexpress-media.com/play/u/ae_sg_item/2201222556919/p/1/e/6/t/10301/1100193516234.mp4?from=chrome&definition=h265

De disperati ce sunt le mai testeaza si cu dusul, coolerul fiind evident în apa.

Ca sa revin la discutie.
Da, orice modificare a masinii trebuie facuta cu cap.
Din pacate 99% cumpara ca berbecii fara sa se informeze in prealabil.
Nimeni nu mai citeste informatie tehnica, pe nimeni nu intereseaza aspectele astea.
Ca exemplu personal, eu am pus led-uri pe faza lunga, dar am dat aproape 90usd pe ele, pentru ca am luat expres din alea care au posibilitatea reglarii fascicolului astfel încât sa nu-mi iau salam de la ceilalti care merg pe drum.
« Ultima Modificare: 01.Feb.2024, 08:56:34 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού