Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115284 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #1120 : 24.Ian.2024, 07:47:29 p.m. »
@ASZ in soclu priza ai curent?
Curentul, ca sa ajunga la consumator, trece intii prin siguranta si intrerupator.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline wolfin

« Răspuns #1121 : 24.Ian.2024, 07:55:06 p.m. »
Bine ca nu ai zis si de cernavoda.

La vitara langa lampa portbagaj e si o priza.
« Ultima Modificare: 24.Ian.2024, 08:19:19 p.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: kellogs

Offline Laurentiu

« Răspuns #1122 : 24.Ian.2024, 08:31:25 p.m. »
La vitara langa lampa portbagaj e si o priza.
Uite ca vin acum prin Cernavoda. Sint doua circuite separate; cind inchizi haionul, nu dispare tensiunea din priza dar lampa se inchide.
La SX4-ul meu vechi, cind i-am montat priza in portbagaj, am gasit firele deja trase ce asteptau doar priza si acestea nu au nimic in comun cu lampa. Mai degraba eu zic ca lampa din portbagaj este legata in paralel cu plafoniera  ;).
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

The following users thanked this post: ASZ, gabineg

Offline ASZ

« Răspuns #1123 : 25.Ian.2024, 08:40:05 a.m. »
Mai sunt momente cand apare cate un scurtcircuit la .. creier si efectiv nu gandesti limpede :(
Efectiv am uitat ca inainte de-a ma apuca de schimbat LED-urile defecte de la stopuri, am oprit plafoniera din habitaclu, ca sa nu arda aiurea pana stau cu haionul deschis ...
Evident ca in acest fel nici lampa din portbagaj nu functiona .. dar asta am observat doar cand am terminat de schimbat becurile .. si cumva panicat, am uitat de plafoniera din habitaclu ...
Deci, nu a fost LED-ul din lampa, nu a fost circuitul, nu a fost siguranta ... a fost mai degraba neatentia :))))

Mersi oricum de sfaturi si informatii !!!

The following users thanked this post: kellogs

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14536
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1124 : 25.Ian.2024, 08:47:43 a.m. »
Interesant modul de legare a becului din portbagaj.
La mine plafonierele sunt tot timpul închise, dar becul din portbagaj funcționează. La fel și priza adiacentă, montată "plug-and-play" ulterior achiziției mașinii.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #1125 : 25.Ian.2024, 10:06:18 a.m. »
La mine plafonierele sunt tot timpul închise, dar becul din portbagaj funcționează.
Gabi, plafoniera este una singura: cea din mijlocul plafonului dotata cu intrerupator cu 3 pozitii (oprit, usa si permanent). Ea este legata in paralel cu lampa din portbagaj si de asta pot functiona independent una de cealalta DAR ambele trec printr-un temporizator care, dupa un anumint timp (cred ca 5 minute) se sting automat. Stiu asta ca atunci cind sin la pescuit si tin haionul mereu deschis, dupa un anumit timp, AMBELE lampi se sting pentru a nu consuma bateria masinii.

Referitor la priza din portbagaj, circuiul acesteia trece si prin contactul cheie. Daca nu ai cheia de contact introdusa in butuc si pusa pe pozitia in care sa fie activati anumiti consumatori, aceasta nu functioneaza. Este legata pe circuitul de bricheta.
« Ultima Modificare: 25.Ian.2024, 10:22:52 a.m. de Laurentiu »

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14536
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1126 : 25.Ian.2024, 01:16:18 p.m. »
Foarte corect și aprofundat răspunsul  :good:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #1127 : 26.Ian.2024, 02:49:33 p.m. »
La mine plafonierele sunt tot timpul închise, dar becul din portbagaj funcționează.
Gabi, plafoniera este una singura: cea din mijlocul plafonului dotata cu intrerupator cu 3 pozitii (oprit, usa si permanent)
  Si pe cea din fata, cu doua lampi cum s-o numim?
Eu cand deschid o usa se aprind toate trei si fiind cu led se vede foarte bine si afara, unde pui pasul sa cobori. Cele doua din fata se aprind si prin apasare, optional, deci se pot uita aprinse, dar fiind cu led, nu afecteaza bateria. Imi place cum se sting, treptat si cam la 20 sec. dupa incuiere.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #1128 : 26.Ian.2024, 03:15:35 p.m. »
Si pe cea din fata, cu doua lampi cum s-o numim?
Eu le spun "lampi de serviciu". La SX4, ele se aprind manual doar la nevoie pentru sofer sau pentru pasager si nu sint dependente de plafoniera centrala sau altfel spus, de inchiderea-deschiderea portierelor. Sint doar legate in paralel pe circuit.

P.S. Chiar daca intre SX4 si Vitara exista o oarecare diferenta, cert este ca plafoniera centrala impreuna cu celelalte doua frontale, NU functioneaza pe acelasi circuit electric cu priza din portbagaj.

Offline enicky

« Răspuns #1129 : 26.Ian.2024, 04:08:16 p.m. »
P.S. Chiar daca intre SX4 si Vitara exista o oarecare diferenta, cert este ca plafoniera centrala impreuna cu celelalte doua frontale, NU functioneaza pe acelasi circuit electric cu priza din portbagaj.
  La mine la ambele se aprind la fel.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip