Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 120612 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fireburn

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #110 : 20.Ian.2016, 08:24:38 p.m. »
+1! Legal, ar trebui sa ai un "far de schimb" in trusa?  :-))

Nu numai farul, trebuie sa ai o intreaga masina de schimb........in trusa :)

Offline enicky

« Răspuns #111 : 20.Ian.2016, 08:57:32 p.m. »
  Apropos de faruri : am avut far oala cu halogen care luminau mult mai bine decat lupele cu halogen de pe Vitara!!   Diferenta era la limitarea superioara a fascicolului, care la lupe este ferma si clara fara dipersie neregulata cum se intampla la cele clasice. Am mai cerut pareri, am facut si teste la firme care monteaza accesorii auto-led-xenon, si concluzia a fost ca lupele de pe Vitara noastra focalizeaza f. bine (fac un punct central),tot ei mi-au aratat, iar fascicolul de lumina formeaza 2 linii laterale cu inclinatie spre asfalt. Delimitarea superioara a fascicolului este ferma(pracatic proiectia pe un zid formeaza o "linie", sub ea fiind lumina, deasupra, nu). Reglajul interior functioneaza normal iar becurile xenon de 4300k sunt net superioare acelui halogen chior, de fabrica. Am verificat dela diferite distante(50-300m), si practic faza scurta cu xenon nu este deranjanta absolut deloc.Este incomparabil ce a fost si ce este acum, vizibilitatea este net superioara. RAR-ul nu stiu ce va zice(peste 2 ani) ca nu sunt spalatoare, dar se pot confunda cu led-urile de pe Spirit :). Dar va zice, probabil, ce zice si de celelalte  mii de masini cu far clasic cu xenon pe care le vedem pe strada si ne rup ochii ! De 3 luni nu mi-a dat nimeni un flash!! RAR-ul nu e sperietoare, e o firma din Romania... Probabil ne vom intalni vreodata, si veti vedea ca sunt ok. Dar fiecare cu optiunea lui .
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #112 : 20.Ian.2016, 10:48:22 p.m. »
Montare becuri Xenon la faruri dotate cu lupa, tehnic este perfect.
Dovada fiind ca nici nu deranjeaza participantii la trafic din sens opus.

Ce ne facem cu inconstienta celor care monteaza becuri Xenon la faruri care nu sunt dotate
cu lupa, orbind practic participantii la trafic din sens opus?  Solutia ar fi ca politia sa ia masuri
ferme (filtre cu amenzi si retinere talon pana la remediere) iar la doua abateri dublarea amenzii.
« Ultima Modificare: 20.Ian.2016, 10:53:40 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline shpeedy

« Răspuns #113 : 21.Ian.2016, 06:05:31 a.m. »

Montare becuri Xenon la faruri dotate cu lupa, tehnic este perfect.

Daca este asa de perfect, de ce sistemele OEM mai au si mecanism de self-leveling, si spalatoare de faruri?! La modul meu de intelegere a sistemului, este o solutie mai buna decat montarea in faruri cu oglinda, dar destul de departe de a fi perfect, in conditiile in care lupa respectiva a fost pusa acolo pentru a lucra cu un bec halogen, nu cu un bec xenon...

Dovada fiind ca nici nu deranjeaza participantii la trafic din sens opus.

Iti dai seama ca asta e discutabil. Banuiesc ca te bazezi doar pe faptul ca nu primesti flash-uri din sens opus...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline AT

« Răspuns #114 : 21.Ian.2016, 09:40:37 a.m. »
Da, desi nu este legala  solutia montarii Xenon aftermarket cred ca,
tehnic solutia montarii Xenon in faruri dotate cu lupa este perfecta (ca rezultat) intrucat:

-imbunatateste vizibilitatea si implicit  siguranta condusului (parametru important) ;
-nu deranjeaza participantii la trafic din sens opus.   (parametru important, vital).

Exclus insa cazul extrem de periculos !!!  - pentru ceilalti participanti la  trafic - 
de montare Xenon in faruri ce nu sunt dotate cu lupa, din cauza fenomenului de orbire
intrucat farul fara lupa nu poate concentra lumina in zona de siguranta reglementata.   
Solutia pentru acest caz: 
- inlocuirea becului halogen cu o generatie mai performanta " Philips Blue Vision Ultra"
  impreuna cu slefuirea suprafetei externe a farului daca este matuita.
-daca nu poate fi rezolvata suprafata matuita a farurilor, schimbarea acestora cu unele noi
  compatibile, se gasesc la circa 400 lei perechea, asa am procedat la vechiul meu Vectra C. 
« Ultima Modificare: 21.Ian.2016, 09:52:44 a.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline shpeedy

« Răspuns #115 : 21.Ian.2016, 09:48:33 a.m. »
If you say so...

Sent from my X8 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8034
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #116 : 21.Ian.2016, 09:51:34 a.m. »
Degeaba ii slefuiesti geamul farului, daca nu-i aplici folie dupa...
Go Terios!!!:)

Offline AT

« Răspuns #117 : 21.Ian.2016, 10:00:18 a.m. »
Cred ca mai degraba aceasta dezbatere cu montarea aftermarket a becurilor Xenon
sa fie utila si celor care si-au montat deja pe faruri fara lupa si daca nu stiau pericolul
la care expun participantii la trafic din sens opus, poate se gandesc si corecteaza
problema. Si in beneficiul lor - ma gandesc la siguranta in primul rand.

Offline fireburn

« Răspuns #118 : 21.Ian.2016, 10:04:50 a.m. »
@Enicky e cel mai in masura sa spuna, deoarece si-a montat xenon in locul halogenului, pe faruri cu lupa.
Poate  o intalnire seara si cateva teste lamuresc si celelalte persoane interesate.

Offline enicky

« Răspuns #119 : 21.Ian.2016, 10:11:14 a.m. »
   Si cu auto-reglajul ala..., se falfaie de 2-3 ori cand trece masina peste un obstacol, si ai impresia ca-ti da flash-uri ! Nu stiu cat de util este autoreglajul asta(spre deosebire de spalator), daca constientizezi cand ai greutate mai mare pe spate si se sch. poz.masinii, putem sa ne reglam singuri pozitia farurilor. Dar asta e...
   Da, corect  Adi, ai dreptate, intr-o seara, eventual de weekend ar fii ok. Si ar fii bine sa fie si un Spirit cu led sa-l vedem si pe el noaptea :).
« Ultima Modificare: 21.Ian.2016, 10:17:25 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip