Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115303 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #1090 : 18.Nov.2023, 10:33:52 p.m. »
Primesc zilnic o gramada de oferte de la aliexpress (unele mai amuzante le-ati vazut si pe aici).
Si într-o seara ma izbeste o revelatie: am patit-o o data cu niste Osram-uri banale - cu filament si care s-au ars concomitent.....ce ma fac daca mi se arde un led?
Asa ca mi-am comandat de rezerva niste led-uri pentru faza scurta - asa ceva.
Sunt aproape la jumatate pretul fata de acum 4 ani si acuma ajung în mai putin de o saptamâna.... sunt livrate din DE.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online bisti

« Răspuns #1091 : 19.Nov.2023, 12:06:28 a.m. »
Nu se mai poarta cu ventilatoare ca bruiaza semnalul radio.
Eu am ales Auxito.

Offline ntire2000

« Răspuns #1092 : 19.Nov.2023, 12:13:04 a.m. »
Decât sa-mi ard lupele mai bine prefer sa bruiez semnalul radio.
Un far costa cam 300 de euro....

In plus....astea cu racire pasiva sunt o mare înselatorie.
Gândeste-te ca rulezi vara, când noaptea uneori sunt peste 28 de grade.... cum crezi ca se racesc niste leduri cu putere de peste 45W cu racire pasiva?!?
Sa fim seriosi....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online bisti

« Răspuns #1093 : 19.Nov.2023, 12:36:34 a.m. »
Probabil ai uitat ca farurile vin cu halogen, care sunt becuri mai fierbinti decat ledurile.

The following users thanked this post: Lerua07

Offline Tatallor

« Răspuns #1094 : 20.Nov.2023, 12:23:46 a.m. »
Never nu o sa mai arunc banii pe Osram.

Am Novsight de mai bine de doi ani si n-am avut absolut nici o problema cu ele - asta în conditiile în care au racire activa si ma asteptam ca sa crape ventilatoarele de la cât praf si mizerie sunt pe drumurile noastre.
Osram Night Breaker s-au ars în mai putin de 6 luni, concomitent! - de m-am apucat sa umblu ca disperatul si la tabloul de sigurante.

Subscriu, doi ani cu Novsight, impecabile pe timp de noapte si asfalt ud pe faza scurta. De bune ce is, am mai cumparat un set de rezerva pe care il port permanent in portbagaj in cazul unui ghinion cu cele vechi. So far so good...

Imediat fac 3 ani cu primul set comandat, sper ca rezervele din portbagaj is inca functionale :D
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline ASZ

« Răspuns #1095 : 21.Nov.2023, 02:16:06 p.m. »
Si eu am cumparat acelasi model cu 48,42 USD in noi 2019 si nu am nici o rezerva ... poate ca ar fi momentul sa imi procur inca un set.
Folositi becuri LED si pt. faza lunga ?

In alta ordine de idei, in primavara am schimbat majoritatea becurilor cu LED-uri comandate de pe Aliexpress si pot spune ca am lumina atat prin masina, cat si la stopuri / marsarier.

L.E. Vineri, pe 23 noi va fi disponibila si o reducere pe Aliexpress (18.57 lei reducere la fiecare 92.85 lei cheltuiti), deci se pot lua mai ieftin aceste leduri de faza scurta.
« Ultima Modificare: 21.Nov.2023, 02:26:14 p.m. de ASZ »

Offline ntire2000

« Răspuns #1096 : 21.Nov.2023, 02:21:26 p.m. »
Eu folosesc si pe faza lunga.
Am asa ceva.

Probabil ai uitat ca farurile vin cu halogen, care sunt becuri mai fierbinti decat ledurile.

Nu am uitat, dar ma gândesc ca excesul ala de caldura e o explicatie logica pentru ca se matuiesc atât de repede.
Ca productia de faruri trebuie sa mearga, nu?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #1097 : 21.Nov.2023, 06:02:29 p.m. »
Apropo de becuri led, v a oprit rutiera pt becuri ca cică nu sunt conforme??
Ce le explicati (legal)
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Online bisti

« Răspuns #1098 : 21.Nov.2023, 07:47:37 p.m. »
Pe mine m-au oprit doar ca sa imi spuna ca trebuie sa aiba aceeasi culoare cu becurile de pozitie. Prin urmare, am pus led si pe pozitie.
De atunci (2 ani), nimic. Si merg zilnic cu ele prin București

Offline ntire2000

« Răspuns #1099 : 21.Nov.2023, 09:12:05 p.m. »
Apropo de becuri led, v a oprit rutiera pt becuri ca cică nu sunt conforme??
Ce le explicati (legal)

Aia nu stiu pe ce planeta se afla, iar daca ai ITP valabil e cam greu de demonstrat ceva.
Pe mine m-a oprit cu RAR-ul lânga ei ca cica de ce am bulbar.
Le-am aratat certificatul de omologare UE scris în engleza, la care politistul a spus ca din ala poate si el sa traga la xerox.
La care i-am spus si eu ca degeaba-l trage la xerox daca seria trecuta pe el nu pusca cu aia poansoanata pe bulbar.
A îngaimat ceva de cartea de identitate a masinii - daca e trecut bulbarul acolo, i-am spus ca-l invit acasa sa o citim împreuna si aici s-a terminat dialogul nostru.
A facut o fata lunga, s-a scarpinat în nas si mi-a urat drum bun.

Eu unul merg pe un pricipiu foarte simplu: eu ma declar nevinovat, iar ei trebuie sa-mi demonstreze contrariul - ca parca asa se face.

Pe mine m-au oprit doar ca sa imi spuna ca trebuie sa aiba aceeasi culoare cu becurile de pozitie. Prin urmare, am pus led si pe pozitie.
De atunci (2 ani), nimic. Si merg zilnic cu ele prin București

Foarte corect argumentul, asa nu iesi cu nimic în evidenta .....  =))

PS: pe mine m-a mâncat în cour sa-mi comand asa ceva.
Pe acelasi principiu - sa nu ies în evidenta, îmi statea pe creier lumina galbena de la semnalizare de pe spate si am zis sa fac ca americanii.....ca e legal, nu? (art 86, lit d)
Deci, daca vedeti o Vitara ca semnalizeaza rosu, sa stiti ca io-s ala.....
« Ultima Modificare: 21.Nov.2023, 09:25:17 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού