Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115299 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Zota Sergiu

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #1060 : 21.Mar.2023, 08:49:30 a.m. »
De a se uita pe far unde? Ca pe exterior nu scrie nimic. Te pune sa ridici capota?

Din cate am inteles au competenta de a te pune sa ridici capota si sa se uite la inscriptiile de pe far. Daca becul nu corespunde cu inscriptiile atunci ridica certificatul + amenda.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019

Online ntire2000

« Răspuns #1061 : 21.Mar.2023, 09:20:01 a.m. »
Nu e chiar atât de simplu.
Controlul trebuie sa fie justificat si se face doar în anumite situatii, altfel e can-can si abuz în serviciu.
Daca mergi regulamentar si politistul care sta în trafic are mentionate în planul de actiuni zilnice activitati clar delimitate, atunci orice exces de zel e cam naspa pentru el.
Deci daca sta cu radarul nu are ce sa-ti caute tie prin torpedou decât daca faci pe nebunul.
Tocmai de aia au fost dotati cu camere ca sa fie totul transparent si lipsit de abuzuri de ambele parti.

Asa ca mergeti regulamentar si încercati sa fiti macar la limita legii - cam asa ca parlamentarii ..... .  B-)

« Ultima Modificare: 21.Mar.2023, 09:30:55 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Zota Sergiu

Offline perfidus

« Răspuns #1062 : 22.Mar.2023, 10:55:43 a.m. »
Cu riscul de a fi offtopic, vad ca nu mai scapam de acel cuvant arhaic "temeinice". UE ne pune deja sa il scoatem din legile pe care le avem in lucru. Nu sunt jurist dar parca in alte parti e folosita sintagma "rezonabile" - care face apel la ratiune. Temeinic este atat de interpretabil incat clar ar trebui scos din vocabularul juridic.
Pana la urma cu ceva exces de zel iti poate unul aplica o amenda chiar daca esti cu totul original pe masina. Eu am uitat pur si simplu ca am LED-uri pe faza lunga (far clasic cu oglinda) si la ITP omul nu a zis nimic, sau nu si-a dat seama fiindca pe scurta am LED din fabrica dar cu lupa.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Online ntire2000

« Răspuns #1063 : 22.Mar.2023, 11:41:59 a.m. »
dar parca in alte parti e folosita sintagma "rezonabile" - care face apel la ratiune.
Tu vorbesti de tari rezonabile, acolo unde ratiunea a învins imbecilii.
Doar la noi drumurile sunt de secol 18 - fara parapeti si semnalizare care sa asigure siguranta participantilor la trafic, în schimb masinile trebuie sa fie tipla.

De parca de nebuni ne montam noi leduri la limita legii, nu ca sa vedem mai bine drumul noaptea.
A, da... si carutele nesemnalizate... ca am un coleg care a stat doua luni în spital rupt dupa o întâlnire de gradul 3 cu un astfel de OZN în care si-a facut Loganul praf.
Cât ce treci la unguri poti sa mergi doar cu pozitiile, atât de marcate si semnalizate cu fosforescente sunt drumurile.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Zota Sergiu

« Răspuns #1064 : 22.Mar.2023, 11:48:42 a.m. »
Nitre aici ai perfecta dreptate.
Ba chiar in loc sa opreasca pericole adevarate pe strada cum ar fi autovehicule la care le bate un bec in cer si unul in pamant sau betivi, drogati care sunt bine cunoscuti de catre organele de politie. Ei opresc masini noi si soferi care au facut un uprgrade care sa ii ajute la vizibilitate dar fara sa jeneze circulatia din sens opus.
O tampenie de tara cu niste legi doar pentru ei.
Aseara am vazut o masina de politie circuland doar cu 1 far functional. El nu pateste nimic. Ei au voie sa circule asa. Nu mai spun cum trec itp ul masinile statului. Eu lucrez la Ambulanta ca asistent si fac serviciu pe o masina cu 1 milion 300km mercedes vito cu 15 ani vechime si plina de rugina care baga noxe si in cel mai mic colt din ea.

Apropo. Pe semnalizari ati pus becuri? Pe marșarier?
« Ultima Modificare: 22.Mar.2023, 12:08:28 p.m. de Sergiu.P »

Online ntire2000

« Răspuns #1065 : 22.Mar.2023, 01:49:42 p.m. »
Pe semnalizare am pus asa ceva, cu lumina galbena.

In rest n-am mai avut ce schimba, ca pe spate sunt deja leduri din fabrica.
La marsarier e prea multa bataie de cap.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #1066 : 22.Mar.2023, 07:57:10 p.m. »
In rest n-am mai avut ce schimba, ca pe spate sunt deja leduri din fabrica.
La marsarier e prea multa bataie de cap.
   Schimba si chioarele de pe pozitie cu niste led-uri, sa vezi ce frumos se vad, 4000 sau 6000k !
Apropo. Pe semnalizari ati pus becuri? Pe marșarier?
   Pe marșarier am pus eu si chiar merita, ai lumina ca ziua in spate! Pe semnal nu cred ca merg led-uri, decat dupa ce s-ar umbla in CB. Dar as risca niste bani pe astea !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online ntire2000

« Răspuns #1067 : 22.Mar.2023, 08:14:29 p.m. »
   Schimba si chioarele de pe pozitie cu niste led-uri, sa vezi ce frumos se vad

Alea au fost primele pe care le-am schimbat, înca nu-mi venisera Novsight comandate de pe aliexpress.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Zota Sergiu

« Răspuns #1068 : 22.Mar.2023, 10:59:04 p.m. »
Am pus si pe pozitie de alea din carrefour. O sa iau alte leduri care se vad mai fain totusi. Nu gasesc pentru plafoniera de alea de 31mm. Sunt doar de 36mm minim in magazine.

Offline enicky

« Răspuns #1069 : 23.Mar.2023, 11:59:07 p.m. »
Am pus si pe pozitie de alea din carrefour.
   Ce-ai luat de la carrefour, led-uri? Si merg?
D-alea de 31 gasesti pe Ali si mai ieftine.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip