Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115305 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #1030 : 10.Mar.2023, 04:03:26 p.m. »
Am primit setul de becuri comandate pe Aliexpress si am reusit sa schimb becurile de la numar si din portbagaj.
In schimb nu am reusit nicium sa scot din soclul lor, becurile din cele 2 lampi interioare de deasupra oglonzii retrovizoare (am scos plasticurile, dar becurile nu am reusit sa le scot ... oricat de mult am miscat/tras de ele)
La plafonirea din mijloc nu am reusit sa scot mufa cu care era conectata lampa ...
Aveti ceva recomandare, cum sa scot becurie / schjimb becul din plafoniera centrala ?

LED-urile montate lumineaza mai tare decat becurile standard, dar nu m-au dat pe spate.

P.S. Nici in videoclipurile de pe youtube nu mi se pare ca se vede clar cum scoate becul original... de aia mi-ar prinde bine sfaturile celora care le-ati schimbat.

Offline tac

« Răspuns #1031 : 10.Mar.2023, 05:48:31 p.m. »
Iese lampa cu totul.
Eu am aflat dupa ce am scos becurile - unul a iesit intreg iar al doilea doar spart  tragand de el cu patentul infasurat intr-o carpa.
Dar daca scoti lampa se scot cu tot cu suport cele din fata.
Nu ai alt model de lampa in fata deasupra oglinzi- fata de cel din filmare?
Ambele lampi au pe o parte fata sau spate(nu mai retin) niste chestii metalice - se vad in filmare cand da jos lampa de mijloc sunt pe partea cu butonul(0:44-0:46).
0:50-0:55 se vad "piciorusele" opuse clipsurilor metalice.
Din zona butonului tragi in jos pana declipeasa ele si dupa catre fata.
Ceva asemanator este si la lampa din fata.
Mufele de regula au un clips de blocare - acela trebuie convins.
« Ultima Modificare: 10.Mar.2023, 06:08:05 p.m. de tac »
  • Vitara 1.6 Spirit 2WD benzina

The following users thanked this post: ASZ

Offline Zota Sergiu

« Răspuns #1032 : 10.Mar.2023, 06:41:33 p.m. »
Eu am reusit sa scot becurile din fata fara sa scot lampa. Am tinut de bec si am tras de ele miscand foarte fin de el pana a iesit. Dar a iesit extrem de greu. Acum cu led se scot foarte usor. Astept sa montez si la lampa din mijloc dar momentan nu am led pentru ea.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019

Offline ASZ

« Răspuns #1033 : 11.Mar.2023, 05:28:37 p.m. »
Am reusit sa scot lampa de deasupra oglinzii si de acolo a fost extrem de simplu sa schimb cele 2 becuri (in filmuletele de pe youtube, arata ca scoate becul cu mana, fara sa scoata toata lampa ... nu as fi reusit nici in 1000 de ani daca nu scoteam lampa cu totul)
La plafoniera din mijloc, am reusit sa decuplez conectorul, am dus lampa in casa si acolo am reusit sa scot cu o surubelnita mica, plasticul transparent, apoi am schimbat usor becul (primul LED din kit, nu a functionat, indiferent cum l-am intors)
Mi-au ramas vreo 4 LED-uri din kit ... in unele filmulete am vazut ca au pus LED si la torpedou .. studiez sa vad ce bec e acolo, poate ca am noroc si se potriveste careva LED acolo.

Offline VictorN

« Răspuns #1034 : 11.Mar.2023, 06:59:09 p.m. »
Eu sunt curios daca becurile de la picioare se pot schimba, sunt cam oarbe și alta lumina ambientală nu exista.

Sent from my LE2123 using Tapatalk

Offline ASZ

« Răspuns #1035 : 11.Mar.2023, 07:03:48 p.m. »
Pe careva topic din forum, am vazut la un moment dat ca cineva le-a schimbat ... dar cum parea destul de complicat de ajuns in acea zona, nu am retinut exact cum a procedat.

Offline enicky

« Răspuns #1036 : 11.Mar.2023, 07:52:10 p.m. »
P.S. Nici in videoclipurile de pe youtube nu mi se pare ca se vede clar cum scoate becul original... de aia mi-ar prinde bine sfaturile celora care le-ati schimbat.
   @ASZ eu asa am schimbat led-urile, exact cum vezi in film(n-am trucat nimic!), becurile le-am scos cu mana si am pus led-urile. Daca ceva a iesit greu, a fost plasticul de protectie, dar probabil iti alunecau degetele, alta explicatie nu vad, pentru ca la mine au iesit usor si la Vitara si la S-Cross.
  Oricum, ma bucur ca ti-a fost de folos clipul, daca-mi dai un like sau te si abonezi iti multumesc anticipat. :)
Ai facut un pas inainte, sa le folosesti sanatos !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ASZ

« Răspuns #1037 : 11.Mar.2023, 08:00:06 p.m. »
@enicky, ai pus ceva LED-uri si la stopuri ? stiu ca la semnalizari nu merg .. dar ma gandeam sa continui cu stopurile si eventual lampa de la marsarier.

Offline enicky

« Răspuns #1038 : 11.Mar.2023, 08:20:44 p.m. »
@enicky, ai pus ceva LED-uri si la stopuri ? stiu ca la semnalizari nu merg .. dar ma gandeam sa continui cu stopurile si eventual lampa de la marsarier.
   Da, am pozitie-frana la Vitara din primul an si am si un set ptr.marsarier pe care n-am reusit sa le pun. Am luat doua seturi, la S-Cross le-am pus(sunt super), dar la Vitara m-am lenevit.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online NicNic

« Răspuns #1039 : 12.Mar.2023, 05:40:54 a.m. »
Exista becuri LED omolgate pentru a fi folosite pentru pozitie/frana ? Dar pentru marsarier?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!