Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115312 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #1010 : 14.Iul.2022, 02:30:47 p.m. »
Sa nu descarce bateria. La asta ma refer.
   Aaaaa, pai n-am inteles asa...n-o descarca, dar nu-i in regula. Trebuie rezolvat. Daca nu-s led-uri, trebuia sa se arda pana acum.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline George_77

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #1011 : 14.Iul.2022, 02:32:29 p.m. »
Leduri sant. Multumesc pt raspunsuri
  • Suzuki Vitara

Offline bisti

« Răspuns #1012 : 14.Iul.2022, 03:37:11 p.m. »
Inseamna ca sunt trase pe un circuit permanent, ceea ce nu e normal.
Ori la reprezentanta, ori la un electrician priceput sa iti verifice panoul de siguranțe sa vada de ce alimentează permanent.
Ele ar trebui sa fie legate pe modulul de lumini care merge si la becul din portbagaj sau la cele de pe plafon.

Offline Bobcat134

« Răspuns #1013 : 01.Aug.2022, 06:24:52 p.m. »
Salutare, de curand am observat ca stop-ul spate nu se mai aprinde. Am inteles ca este o problema comuna de pe YouTube si se recomanda inlocuirea lor cu ceva piese aftermarket mult mai calitative. A inlocui cineva singur pana acum becul de stop de pe spate? Daca da, ce model?

O alta, intrebare tine de modelele ce au iluminat pe fata pe halogen, se poate trece la bec led ?

Multumesc si astept parerile voastre. (Admin am cautat daca exista topic, nu am gasit topic relevant pt new vitara)
  • Vitara passion 1.6 Mt 5 Allgrip

Offline Zota Sergiu

« Răspuns #1014 : 05.Ian.2023, 11:04:02 a.m. »
Salut si imi cer scuze daca incurca topicul sa il mute un moderator.

As dori sa aduc mici imbunatatiri la suzuki vitara 2019 1.0 mt (masina mea), si vreau sa incep cu luminile. Dar nu sunt lamurit

Xenon HID  sau LED ?
Ce imi recomandati sa istalez pe faza scurta?

Pe faza lunga as pune LED.

Ca si intrebare voi dragi colegi ce imbunatatiri mai aveti pe la ele?
  • Suzuki Vitara Facelift 2019

Offline Acidutzu2000

« Răspuns #1015 : 05.Ian.2023, 11:55:03 a.m. »
Parerea mea personala este ca LED-urile lumineaza mai bine si sunt mai trainice decat Xenon-urile (binenteles DACA sunt de calitate).
Singura mea "problema" este legata de legalitatea utilizarii lor, dar banuiesc ca sunt si LED-uri omologate pt a inlocuie becurile tip halogen.
Eu pe Vitara 2021 am LED din fabrica si se vad impecabil.
  • Suzuki Vitara Passion 2WD - Albastru Turquoise

Offline enicky

« Răspuns #1016 : 05.Ian.2023, 05:04:54 p.m. »
Xenon HID  sau LED ?
Ce imi recomandati sa istalez pe faza scurta?

Pe faza lunga as pune LED.

Ca si intrebare voi dragi colegi ce imbunatatiri mai aveti pe la ele?
  Salut @Sergiu.P! Hai sa-ti spun cate ceva despe becuri :
Faza scurta : initial am pus xenon, am mai avut si stiam ce face. M-am consultat cu cei care montau si n-am folosit bec de 6000, ci de 4300 .
Cifrele indică o temperatură în grade Kelvin. Când un bec arde la 6000K, este în esență de culoare albă, în timp ce un bec care arde la 4300K ​​este mai degrabă alb-gălbui (cum ar fi Soarele). Becurile care ard la 8000K sunt albăstrui și la 12000K un bec va apărea violet.
   Ulterior, mai multi colegi d-aici au folosit led-uri, binenteles chinezesti. Am cumparat si eu un set, acesta venind din fabrica fiecare cu un fel de droser(o cutie mica dreptunghiulara in serie cu becul). Le-am montat, n-am sesizat o diferenta considerabila, dar in schimb acel droser se incinge foarte tare(adica iti sfaraie pielea daca il atingi). Le-am lipit niste radiatoare(cum are procesorul calculatorului) poate se mai racesc, se incingeau si radiatoarele, dar nu se-ntampla mare lucru, plus ca unul statea langa furtunul spalatorului de parbriz, iar daca pe unde ajung uneori off road, la un balans, il atingea, sigur il topea.
  Asa ca le-am demontat si am revenit la xenon, mult mai safe cred eu.
Xenon-ul de 6000k este ca led-ul  de fabrica al Vitarei, dar cel de 4300 aduce spre becul halogen, deci la ITP nu le-am demontat niciodata. Atentie, pe farul cu led din fabrica scrie LED, deci un bec de 6000k ar atrage atentia si posibil sa dezvolte curiozitatea de a verifica daca e led de fabrica.
Deci, tu alegi ce vrei, xenon sau led, pe lupa de scurta merg ambele, (eu led-urile am si acum, nici n-am incercat sa le vand...)
  Cat despre faza lunga, unde inteleg ca ai farul clasic, tip oala, eu nu-ti recomand nici led, nici xenon, ci un bec halogen HB3 Osram sau Philips de calitate !
   Farul clasic cu oglinda(tip oala)+xenon/led este cea mai proasta combinatie pe care o facem noi romanii, combinatie care ii face praf ochii celui de pe contrasens !
"Ca eu nu uit", "eu am grija", "mie nu mi se-ntampla"..., si atent la o discutie in masina, telefon, radio, etc., l-ai orbit pe cel din fata ! :pardon:
  Sper ca au fost utile explicatiile si atentie la alegerile facute !
Bafta !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Ultima Modificare: 05.Ian.2023, 11:12:56 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Zota Sergiu

« Răspuns #1018 : 08.Ian.2023, 11:14:13 a.m. »
Va multumesc de sfaturi dragi colegi.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019

Offline sebastian_suzuki

« Răspuns #1019 : 14.Ian.2023, 02:29:57 p.m. »
@enicky,
Salut,
Imi poti spune te rog, ce marca de instalatie Xenon ai pus pe masina?
Vreau sa imi montez si eu si nu prea stiu ce marca este mai buna.
Multumesc.
  • Vitara Passion 2WD 1.6 Benzina AT