Autor Subiect: SCARTAIT USI  (Citit de 10640 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fulgerul

Re: SCARTAIT USI
« Răspuns #30 : 07.Oct.2017, 11:16:38 p.m. »
La fel imi face si mie, cand merg cu masina, geamul coborat (maxim o palma) scartaie de la denivelarile drumului. Daca-l las mai jos, daca-l ridic de tot sau dau muzica mai tare, nu se mai aude scartait  :D

Daca deslusesti rezolvarea, da-ne de stire...

Ciudat lucru, mie imi scartaie fata de usa de la sofer. Nu tot timpul, dar suficient cat sa fie agasant... Am observat ca se intampla in momentul cand, in mers, ma sprijin usor pe ea.

Ca test, apas usor cu podul palmei iar rezultatul e ca scartaie de fiecare data.

Sa fie ceva acoperit de garantie, daca sun si reclam acest aspect? Pentru mine unul, acel scartait este deranjat, si nu m-as apuca de unul singur sa dau fata de usa jos :)

Multumesc anticipat!
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP Passion Grey

Offline ...

« Răspuns #31 : 08.Oct.2017, 09:00:08 a.m. »
Am pulverizat cu spray siliconic pe langa geam, inauntrul fetei de usa si s-a atenuat, si la mine facea la fel.

The following users thanked this post: fulgerul

Offline kellogs

« Răspuns #32 : 08.Oct.2017, 01:11:52 p.m. »
La fel imi face si mie, cand merg cu masina, geamul coborat (maxim o palma) scartaie de la denivelarile drumului. Daca-l las mai jos, daca-l ridic de tot sau dau muzica mai tare, nu se mai aude scartait  :D

Daca deslusesti rezolvarea, da-ne de stire...

Sa fie ceva acoperit de garantie, daca sun si reclam acest aspect? Pentru mine unul, acel scartait este deranjat, si nu m-as apuca de unul singur sa dau fata de usa jos :)

Cum zice @cad, zice bine. Mai bine sa rezolvi acum cat e masina noua - fata de usa se da jos usor iar plasticiele fiind inca noi nu se vor rupe clipsurile de prindere. Daca astepti inca o iarna doua trei, imbatranesc platicele, se rup mai usor, sau daca nu se rup le pui la loc si capeti alti greieri.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

The following users thanked this post: fulgerul

Offline Laurentiu

« Răspuns #33 : 08.Oct.2017, 05:28:03 p.m. »
plasticiele fiind inca noi nu se vor rupe clipsurile de prindere.
Oricit de noi sau vechi vor fi, clipsurile se vor rupe cind sint ''utilizate'' la temperaturi scazute (devin casante).
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

« Răspuns #34 : 08.Oct.2017, 09:54:42 p.m. »
Ciudat lucru, mie imi scartaie fata de usa de la sofer. Nu tot timpul, dar suficient cat sa fie agasant... Am observat ca se intampla in momentul cand, in mers, ma sprijin usor pe ea.
...Ca test, apas usor cu podul palmei iar rezultatul e ca scartaie de fiecare data.
   Cred ca este acoperita de garantie, pt. ca e prea simplu... ca sa nu fie. Mie mi s-a intamplat acelasi fenomen plus vibratie la volum mare al difuzorului dupa ce am dat-o jos si am montat-o la loc. Cauza erau suruburile stranse superficial. Unul este in cotiera, celalalt in zona clapetei de care tragi sa deschizi usa. In spatele acesteia se afla un plastic care iese "ajutat" de o surbelnita lata introdusa pe la unul din capetele lui. Daca n-o gasesti, mai bine mergi la service, decat sa strici ceva.

Cred ca acest topic ar putea fi mutat aici, sau aici.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline crsors

« Răspuns #35 : 08.Oct.2017, 10:12:46 p.m. »
La viteza frecau geamurile fata, de cheder si scartaia enervant. Dupa ce am dat cu ulei siliconic am scapat de soricei.
La tijele de la usi am dat cu vaselina ceramica la spray, alba (rezista la 1200gr). Din primavara pana acum nu sunt probleme.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Passion 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

The following users thanked this post: ...

Offline matei86

« Răspuns #36 : 04.Oct.2018, 11:50:35 p.m. »
Eu am uns tijele usilor cu ulei de lant de la motocicleta mea, de fapt am dat cu spray-ul de lant de la Motul. De atunci nu mai scartaie nimic, incepuse si la mine usa dreapta spate sa faca urat.
  • Suzuki S-Cross Passion 1.4 T AT Allgrip 2017

Offline enicky

« Răspuns #37 : 05.Oct.2018, 10:55:47 a.m. »
   Probabil ca te referi la opritoare, asa am vazut ca le spun in service. Cand l-am schimbat eu, mi-au recomandat sa fie unse cu vasilina alba, ceea ce fabrica nu face si dupa 3-4 ani se uzeaza si trebuiesc schimbate.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ...

« Răspuns #38 : 05.Oct.2018, 11:14:27 a.m. »
Inseamna ca sunt de o calitate jalnica, daca se uzeaza dupa 3-4 ani. La mine au dat pe acolo cu un spray lubrifiant, la verificarea de 1000 km, la revizia de 1 an si la cea de 2 ani si de regula in anotimpul rece nu scartaie, mai spre primavara incolo, cand apare polenul o sa reinceapa scartaitul, probabil.

Offline Myhay

« Răspuns #39 : 05.Oct.2018, 11:27:21 a.m. »
@cad - exact asta se intampla si la mine , cum da caldura sau sta in soare si nu e umiditate in aer paraie ca dracu mai ales usa stanga spate. Cred ca am bagat un tubulet de WD 40 si degeaba , dupa un timp tot face. Ideea este ca la capatul opritorului dinspre usa este o protectie vezi Doamne , ca un burete si cu greu trece de el solutia. Deci ajunge prea putin unde trebuie. Se pare ca s au zgarcit si la vaselina sau la modelul opritorului.

Cred ca cea mai buna solutie este sa fie date jos fetele interioare la usi ca sa am acces la balamaua opritorului si uns temeinic cu ceva calitativ , eventual desfacut si ansamblul unde pivoteaza si dat calumea acolo. Dar e un deranj prea mare si mi e ca dupa o sa am o groaza de greieri in plasticaraia de pe usi pe care mi e frica ca nu o sa i mai elimin si asa mi a aparut in greier in coltul bordului pe partea soferului exact sub geam. Vine de undeva din interior ca am tot apasat pe bord in acea zona si nu inceteaza in mers.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic