Autor Subiect: SCARTAIT USI  (Citit de 10644 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: SCARTAIT USI
« Răspuns #10 : 20.Sep.2015, 12:24:44 a.m. »
Eu personal, prin folosirea cuvântului sistem, nu am putut să sa identific cauza.
E greu sa identifici cauza insa nu si ansamblu geam-macara care formeaza un sistem pina la urma.  ;)
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Daniel42

« Răspuns #11 : 20.Sep.2015, 12:27:11 p.m. »
Eu  unul la SX 4 am intilnit fenomenul cu usile din spate inca din primul an . Cele din  fata nu  au  facut  zgomote niciodata .
Am pus pe tija aceea vaselina , ulei auto , ulei special pentru mecanisme fine , ulei mineral pentru mecanismme care se incing si finalul este acelasi adica dupa circa 2 luni si mai putin trebuie sa revii cu operatiunea . Cel putin din punctul meu de vedere treaba este in  felul urmator : tija aceea care intra in usa masinii trece printr-o chestie de plastic care este destul de fixa pe tije , adica efectiv se freaca de ea si ea este cauza sunetului .  Asta lucru adevarat  pentru ca imediat ce pui ceva pe tija nu mai scoate nici un sunet . Fanta prin care trece tija este fixa , caldura excesiva topeste si evapora orice ai pune pe tija si asa te supara la nervi tot timpul . Ia sa vezi la iarna ca nu se mai repeta fenomenul daca ungi odata chestia . numai de primavara pina toamna se intimpla .  :-?
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline Laurentiu

« Răspuns #12 : 20.Sep.2015, 08:39:40 p.m. »
Am pus pe tija aceea vaselina , ulei auto , ulei special pentru mecanisme fine , ulei mineral pentru mecanismme care se incing si finalul este acelasi adica dupa circa 2 luni si mai putin trebuie sa revii cu operatiunea .
Daca pui vaselina rezistenta la temperaturi    destul de mari [gen vechiul RUL(ment) 165], nu vei mai avea astfel de probleme.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline NicNic

« Răspuns #13 : 20.Sep.2015, 10:34:22 p.m. »
Aceeasi problema o am si la SUVI: scartie periodic, dar numai opritoarele de la usile spate.

Pana acum am incercat o multime de lubrifianti. De la WD40 pana la clasica "unsoare" .
Cel mai longeviv efect l-a avut vaselina pentru lanturi de motocicleta: e ambalata la tub presurizat (spray), cu agent de comprimare un gaz solvent organic (banuiesc eu), care are rolul sa mentina cat mai lichida solutia de vaselina, o antreneaza in cele mai "ascunse"  cotloane, apoi se evapora si ramane o unsoare consistenta foarte aderenta.

Dar mai mult de un sezon (o primavara pana-n toamna) nu am reusit sa mentin efectul.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ovi_cross

« Răspuns #14 : 13.Oct.2015, 10:07:03 a.m. »

Scartaie usa cand o inchizi/deschizi cu geamul in pozitie intermediara sau scartaie geamul cand actionezi butonul de pe portiera?

Scuze, abia acum am vazut raspunsul: e varianta a doua, scartaie geamul (sau ceva din sistem) dupa ce actionez butonul - in momentul in care geamul s-a oprit intermediar, se aude un scartait fin (si evervant  :notlst: ) pentru inca 1-2 minute.

• S-Cross Start, 1.6, 2015

Offline cristidav

« Răspuns #15 : 13.Oct.2015, 10:28:27 a.m. »
Ovi, sa inteleg ca tie iti scartaie geamul cand e coborat ?
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline ovi_cross

« Răspuns #16 : 13.Oct.2015, 11:02:02 a.m. »
Da, cand e coborat , dar nu complet. Daca e coborat cu totul in portiera nu face probleme :)
  • S-Cross Start, 1.6, 2015

Offline cristidav

« Răspuns #17 : 13.Oct.2015, 01:13:00 p.m. »
La fel imi face si mie, cand merg cu masina, geamul coborat (maxim o palma) scartaie de la denivelarile drumului. Daca-l las mai jos, daca-l ridic de tot sau dau muzica mai tare, nu se mai aude scartait  :D

Daca deslusesti rezolvarea, da-ne de stire...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: gabineg

Offline Marci

« Răspuns #18 : 16.Nov.2015, 09:58:00 p.m. »
Cum am luat masina am dat cu o vaselina alba pe la toate portierele. Tija ai care le trage era complet uscata, fara pic de lubrifiant.  Acuma se misca f. usor, cred ca 4-5 luni nu mai am treaba cu ele.
  • S-Cross 1.4 AllGrip, ex. S-Cross1.6 Premium AllGrip

Offline catmarion

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • Dumbraveni
« Răspuns #19 : 22.Nov.2015, 06:07:39 p.m. »
Aceasi problema am avut-o si eu. La prima revizie, la service mi-au remediat-o.
  • Suzuki S-Cross Start 2WD Crystal Lime Metallic