Autor Subiect: Dileme la alegerea New Vitara - 4x4/4x2, benzina/diesel, manuala/automata...  (Citit de 83887 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Citat
Sunt convins că toți ne-am documentat înainte de alegerea mașinii
  In 2015, la 2-3 luni de la lansare, adica in iunie-iulie, nu exista absolut nimic, dar chiar NIMIC din ceea ce vedeti voi acum: numeroase animatii, simulari, teste pe sosea, teste off road, teste in poligon, statistici de consumuri(1,6cc, 1,4cc, 1,0) teste comparative intre marci/modele, timpi de reactie si multe alte minuni/prezentari/demonstratii. NU avea nici macar reclama la tv. !!
   NU scria nimic important/interesant despre Vitara in nicio publicatie, decat datele oferite de producator, adica date tehnice generale.
    Despre ce documentare vorbiti?! Singurul element cunoscut depre aceasta masina a fost motorul, despre care am aflat ca este cel de pe sx4, deci un motor fiabil si verificat.
    N-am avut pe cine sa intreb ce si cum(nu ca m-as fi bazat prea mult pe niste impresii subiective lasate dupa o luna de utilizare!).
    N-am avut de unde sa aflu, cum spunea cineva, un consum net !!
     Am vazut-o, am facut 3 drive-teste(dintre care unul dublu) si am cumparat-o.
Am cumparat-o ferm hotarat si uite ca in 5(cinci) ani NU ma dezamagit ! Si daca n-a facut-o pana acum, de acum incolo, nici de-atat. Sau cel putin, va avea circumstante atenuante(vechimea).
      Da, mai condusesem 4x4, stiam cu ce se mananca, dar new Vitara nu, deci,... cam atat.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Utilizator_Anonim

Ok si unde iti era dilema?
Eu am stiut ca am facut o tampenie in 2010 cand am achizitionat un sx4 clasic tractiune fata
Asta dupa ce m-am bazat cam mult pe garda inalta si anvelopele de iarna si .., am ramas intr-un sant in drumul spre o partie izolata din harghita
Asa ca am vrut o vitara 1.6 allgrip, dar am facut test drive cu cea de 1.4 t, iar pana la urma am luat un scross pasion sllgrip
Sistemul allgrip e singurul lucru care imi place la masina, in rest e un plastic relativ incomod. Scaunele si pozitia pedalelor nu sunt ergonomice
Farurile sunt ok
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline rexkrokiDAU

Filmulețe cu sistemul AllGrip existau deja de la S-Cross.

Offline Vecchio

Citat
Sunt convins că toți ne-am documentat înainte de alegerea mașinii
  In 2015, la 2-3 luni de la lansare, adica in iunie-iulie, nu exista absolut nimic, dar chiar NIMIC din ceea ce vedeti voi acum: numeroase animatii, simulari, teste pe sosea, teste off road, teste in poligon, statistici de consumuri(1,6cc, 1,4cc, 1,0) teste comparative intre marci/modele, timpi de reactie si multe alte minuni/prezentari/demonstratii. NU avea nici macar reclama la tv. !!
..........     
La începutul anului 2014 mă bătea gândul să-mi schimb Kia Sorento din 2006 cu o mașină nouă. Aveam pt. coclauri un SUZUKI LJ 80 și mă bătea gândul tot spre un Suzuki! Am săpat pe net după tehnologia ALLGRIP și am găsit pe youtube clipul ăsta
urcat în 8 octombrie 2013    :pardon:
Min 2:35 m-a convins   :good:
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

The following users thanked this post: Dogy

Offline MateiMocanu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Salutare, posesori de Suzuki Vitara! As vrea sa cumpar o Vitara 1.4 BoosterJet AllGrip, in echiparea Passion. M-am tot interesat despre masina, am citit foarte multe subiecte de pe forum, dar findca nu este o investie chiar mica am zis sa va intreb si pe voi ce parere aveti in general despre aceasta masina. Va rog sa imi spuneti ce considerati ca trebuie stiut inainte de a o cumpara plus cateva informatii mai tehnice ( consum, probleme motor, probleme sistem allgrip etc.). Va rog sa imi spuneti si care ar fi cea mai potrivita reprezentanta din Bucuresti de unde as putea cumpara masina. Din ce am citit aici pe forum ar fi DAB auto.  Multumesc pentru ajutor!   :) 

Offline perfidus

Salut, bine ai venit.
Ai spus ca ai citit foarte multe subiecte pe forum, ar fi fost OK sa mentionezi  (cu link) ce subiecte ai citit si apoi sa faci o sinteza cu plusuri si minusuri pe care le-ai gasit. Asa putem sa cantarim pe ansamblu cu argumente fiecare punct cu plus si apoi fiecare punct cu minus, concluzia ar fi ceva mai statistica si mai obiectiva.
Nu exista doua pareri identice, daramite pe partea de sfaturi...

PS. Cred ca un moderator ar trebui sa-ti mute postarea de la Probleme tehnice la Diverse...

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Offline shpeedy

1. O masina - daca nu-ti produce bani - nu este o investitie.
2. Iti pot spune cum am facut eu - tu faci cum crezi. Mail la toti dealerii din tara cu ce versiune te intereseaza si vezi ce preturi / conditii comerciale obtii. In urma cu 10 ani cel mai bun pret la SX4 l-am obtinut la Autonet, in Bucuresti. Anul trecut disponibilitate si pret bun pentru Ignis am gasit la Craiova. Chiar daca e in afara Bucurestiului nu spune 'nu' la achizitia din alt colt al tarii - relatia pre-vanzare o poti duce pe mail/telefon si te faci cu o excursie doar in ziua livrarii, excursie care iti va oferi ocazia sa descoperi si masina, sa-i faci si rodajul (sau macar o parte din el).

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Salutare, posesori de Suzuki Vitara! As vrea sa cumpar o Vitara 1.4 BoosterJet AllGrip, in echiparea Passion. M-am tot interesat despre masina, am citit foarte multe subiecte de pe forum, dar findca nu este o investie chiar mica am zis sa va intreb si pe voi ce parere aveti in general despre aceasta masina. Va rog sa imi spuneti ce considerati ca trebuie stiut inainte de a o cumpara plus cateva informatii mai tehnice ( consum, probleme motor, probleme sistem allgrip etc.). Va rog sa imi spuneti si care ar fi cea mai potrivita reprezentanta din Bucuresti de unde as putea cumpara masina. Din ce am citit aici pe forum ar fi DAB auto.  Multumesc pentru ajutor!   :)

Salut si bine-ai venit.
Ti-am mutat postarea intr-un topic mai aproape de ce soliciti tu.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline badmania98

Alege reprezentanța care îți oferă cele mai mari reduceri/bonusuri.
  • Suzuki VITARA ALLGRIP 1.4 BOOSTERJET HYBRID LUXUS 6MT, 2020

Offline enicky

As vrea sa cumpar o Vitara 1.4 BoosterJet AllGrip, in echiparea Passion.
  Observ ca stii ce sa cumperi, varianta Passion se pare ca este cea cu cel mai bun raport pret calitate.

Asa e, nu este asa mica investitia si chiar daca nu-ti va creea venituri, vei avea  alte efecte utile de pe urma ei.

Vitara este fiabila, consuma putin dar este "nervoasa", probleme tehnice deosebite n-au existat, iar reprezentantele sunt toate bune, dar cea mai buna este aceea de care tu vei fi multumit in raport de oferta primita.

Parerile noastre  in general despre aceasta masina sunt in general subiective, asa ca cel mai mult conteaza parerea ta, rezultata in urma a 1-2 drive-teste facute in conditii diferite(trafic urban si extraurban), mai ales ca tu vei fi cel care va sta zilnic la volan !
   Bafta !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip