Ia 4x4....
-este mai sigur pt o femeie -nu te chinui cu parcarea, iesi din zapada fara sa lopatezi
-ai toate cel enumerate de colegi mai sus
-pret muuult mai ok si sanse la revanzare
-macar in 1-2 iesiri tot vei pleca pe an si este ok sa ajungi/parchezi/pleci la partie fara emotii si in delta pe ceva nisip si baltuta...Nu?ce faci cand mergi cu fetele la Vadu la cherhana si nu ai unde parca decat in margine , in nisipul de 10 cm? dai la lopata?
totul pt 2000E, din care 1/2 ii recuperezi la revanzare....
Ia 4x4. pt 2x4 ia un golf sau fiesta , este mai ieftin....
Comentariu de anul 2019...
@danmunteanu de ce consideri ca nu-i adecvat anului/ era mai ok daca eram in alt an?
probail ca deja si-a luat masina ,sa o stapaneasca sanatoasa nici nu mai conteaza parerea noastra si nici nu a contat prea mult, se pare.
Este mai sigur pentru o femeie 4x4 pentru siguranta oferita in exploatare indiferent de veleitatile in conducere-chestie care nu la toata lumea este un plus,indiferent de sex.... .4x4 reactioneaza mai bine la greseli marunte si chestii care altfel te penalizeaza - viteza putin neadecvata vremii de afara de exemplu-ploie, ninsoare,aproximare grosime strat zapada, chestii pe care de obicei minim 50% din soferi nu le simt. pentru diferenta mica de bani merita sa fie 4x4.
Indiferent ce fel de masina ai avea, trebuie sa recunosti ca per ansamblu 4x4 te ajuta mult mai mult decat 4x2. cand intervine bugetul, pretul atractiv cu tichet rabla sau mai scurt doar banii, atunci este altceva.Iei ce iti place,dupa moft in bugetul dat facand compromisuri undeva. este doar purul adevar....
Economic vorbind,eu as lua orice este 10-15mii E nou, din clasa mica-medie , de la orice producator care are volumul interior necesar si sistemele de siguranta cerute de mine - nu as da banii pe o cascarabeta mare si inalta fara 4x4,indiferent cine o produce.
Ar fi doar mai scumpa si cu un consum mai mare deci dezavantaj economic.
Este doar parera mea, puteti veni cu adnotari fara probleme.
In nume personal, am permis din '97 si pana acum am avut la un calcul simplist 8 2x4 si 6 4x4....(irelevant numarul de auto detinute am avut 4 dacia diferite modele in timp si doua 4x4 foarte vechi '90 '96)..consider ca stiu ce spun despre 4x4 atunci cand eu merg cu 2x4 si 4x4 de minim 10 ani in tandem si sotia si copii mai nou doar cu 4x4 si vara cateodata cu 4x2 ....si am stat in Bucuresti , langa Bucuresti sau la Brasov in tot acest timp.....
Pot sa fac calcule economice 4x4 vs 4x2 - pt sotie - 4x4 benzina Vitara benzina inghite 600-700 lunar vs Peugeotul 208 4x2 diesel care lua 350-450 lei lunar pe aceleasi distante..... ca pret de achizitie fiind si mai ieftin.
La modul general, cine a avut o masina 4x4 ceva timp, intelege foarte bine plusul dat de orice sistem ce invarte cumva 4 roti.
Si tot la modul general , trebuie sa recunoastem cu totii ca situatiile astea de VS se intampla la nivel psihologic -oamenii vor masini mari, noi ,frumoase dar mai departe nu conteaza ca-s doar niste ambalaje, nu folosesc plus valoarea din ceea ce ar da continutul ala de 4x4.....
Am un amic apropiat , lucreaza in presa , si este proprietarul unei reviste auto ,cu dedicatie 4x4......am vazut o analiza foarte atenta a psihologiei proprietarului roman vs vest europeni sa spunem.... la noi primeaza imaginea, la ei utilitatea si costurile.
La noi omul isi ia masina de toti banii urmarind imaginea nu utilitatea. Si noi pastram in medie masinile dublu fata de ei, datorita costurilor mari date de imagine....6-8 ani vs 3-5 ani. si pentru ca suntem saraci-venituri medii vs nivel de trai vs gura lumii si sa spunem putina grandomanie....
Cati vecini aveti ale caror masini -cand erau noi,costau aproape cat casa?
Si cati copii-tineri-doamne si domni stiti care au telefon de peste 1500lei cu reale veleitati business si ei il folosesc la 15% din psoibilitati? facebook si insta fataaaa..... si rata lunara la Iphone X.
Sa fim realisti .