Autor Subiect: Dileme la alegerea New Vitara - 4x4/4x2, benzina/diesel, manuala/automata...  (Citit de 83915 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dthem

Stiu, sunt offtopic, dar nu se face ambuteiaj de bytes...
Nu, dar nici nu văd cum ai ajutat pe cineva cu acest post.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline vincapetrut

Dacă răspunsul tău este că:
- 90% din timp în oraș atunci nu ai nevoie de versiunea 4WD pentru că o să te descurci foarte bine și cu versiunea 2WD (să pleci de la semafor cu demaraj, să parchezi în locuri cu zăpadă iarna, să mergi pe străduțe cu înclinație mare, etc)

Sper că ți-am fost de ajutor :)
Dimpotriva !!!
   Clar, de la primul punct NU numai ca nu i-ai fost de ajutor, dar i-ai dat un sfat gresit, cel putin pentru Bucuresti. Dupa sfatul dat,  cred ca iarna nu scoti masina !! :)
  In Bucurest e criza de locuri de parcare mai ales iarna, pe sleauri, cu Vitara te bagi unde un turism nu poate.
Si cum pleci tu primul de la semafor(cu 4x2, cred ca asta ai vrut sa spui!), pe mazga, ghata, etc., chiar nu stiu, sa-mi spui si mie secretul !! Chiar daca am aproape 30 de ani de condus, mai pot invata !
   Daca tu consideri ca allgrip este numai pt. off road, e problema ta, dar evita sa mai spui ca 4x4 nu te ajuta pe asfalt !!
   Asfaltul nu este intotdeauna negru si uscat !!

Salut, nu știu cum este traficul în București (pentru că eu locuiesc în Cluj-Napoca) însă pot să îți spun că nu am simțit nevoia vreodată de 4WD în oraș (chiar dacă era zăpadă/mâzgă pe asfalt). Aici contează foarte mult anvelopele pe care le folosești și stilul de condus. Și nu am spus că tracțiunea 4WD este numai pentru Off Road însă dacă mergi 90% din timp în oraș, de ce ai avea nevoie(implică un cost mai mare de cumpărare/întreținere și o greutate mai mare pe mașină)?!
Asta este strict părerea mea personală, nu vreau să supăr pe nimeni :)
PS: Cu Suzuki Vitara 2018 2WD m-am băgat iarna pe străzi neasfaltate care deasupra erau acoperite de zăpadă si dedesubt era gheață și nu am rămas acolo (însă m-am chinuit puțin să ies).

• Suzuki Vitara an 2018, motorizare 1598 cc, tractiune 2WD, transmisie MT, echipare Passion

Offline ...

Pe voi, cei din Bucuresti, zic eu ca v-am ajutat, pentru ca inseamna o masina in plus pe soselele voastre ultraaglomerate. Una cu una fac milioane, si degeaba ai AllGrip sau 2WD, daca nu ai pe unde sa circuli.
Rog un moderator sa mute in topicuri adecvate, daca exista. Daca nu exista, n-ar fi rau sa fie creat unul. Daca autoritatile nu impun astfel de conditii, macar cine citeste sa aiba o zvacnire de constiinta.

The following users thanked this post: kellogs

Offline Utilizator_Anonim

@cad spre poiana sau pe curcanilor, iarna nu e util allgrip?
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline ...

Daca nu-ti da voie politia sa mai urci in Poiana iarna din cauza aglomeratiei, cum se intampla des (eu de ex. nici nu am ajuns in Poiana iarna trecuta, de sila), nu ai ce face cu AllGrip. In rest, spre Poiana nu, nu ii vad utilitatea. Iar pe Curcanilor uneori nu urca nici masina de deszapezit pana la capat, din cauza idiotilor care 1. se incapataneaza sa locuiasca acolo cu mandrie de scheian (ai caror inaintasi s-au pripasit umil in cocioabele alea inghesuite, cu voia condescentanta a sasilor conducatori) si 2. si-au luat si masini si parcheaza cum ii taie pisatul. :D

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Este exact cum a spus colegul Petrut ! Eu am luat 4x4 pentru confort mental - stiu ca pot , chiar daca nu am nevoie. Daca iti permiti recomand 4x4 - mai scump dar nu poti sti ce vrei sa faci in viitor cu ea. Eu unul nu vreau sa raman pe margine soselei pentru ca n-am putut sa merg cu ea pe marginea lacului...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: vincapetrut

Offline enicky

Citat
Cu Suzuki Vitara 2018 2WD m-am băgat iarna pe străzi neasfaltate care deasupra erau acoperite de zăpadă si dedesubt era gheață și nu am rămas acolo (însă m-am chinuit puțin să ies).
    @vincapetrut n-ai suparat pe nimeni, dar as vrea sa mentionez aici(sa citeasca si @Alexandra88), ca de 4 ani de cand am eu Vitara n-am auzit/vazut/citit ca un posesor de Vitara 2wd sa spuna ca regreta ca nu si-a luat 4x4, ba toti au spus ca, citez "eu merg numai in oras, n-am nevoie de 4x4" !!!
 Ce-as mai rade  sa vad unul cu 2WD impotmolit si ca patineaza si nu poate urca nici macar la cota 2000.
   Eu zic ca daca tot iti cumperi Vitara, s-o iei normala, altfel sunt n variante de turisme  ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: vincapetrut, Alexandra88

Offline Dogy

@Alexandra88, vad ca ai Colt (ca si mine). Chiar n-ai fost niciodata cu Coltul in situatia in care sa te gandesti "era bun un 4x4 aici..."? Chiar n-ai evitat niciodata un drum sau o portiune de drum, gandindu-te ca n-ai cum sa intri cu Coltul pe acolo? Chiar n-ai simtit niciodata ca-ti trag rotile in gol ori ca-ti fuge spatele? Chiar n-ai fortat niciodata Coltul sa urci pe un drum inclinat? Am fost in situatii de genul, iar acum nu mai sunt :).
Si chiar daca n-ai fost, esti sigura si ca nici nu vei fi in urmatorii ani?
Eu zic asa: daca iti permiti diferenta de bani, ia 4x4 - vei avea un confort psihic nepretuit. Daca nu ti-o permiti, atunci e foarte bun si 4x2. E o masina frumoasa si buna. Eu as fi facut la fel - as fi fost multumit si cu 4x2 Cool - oricum ar fi fost peste Coltul din dotare :)
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline Alexandra88

@Dogy De 10 ani de cand am mitsa am ramas blocata de cateva ori in zapada,nu mai puteam pleca de pe loc si ori ma impingea cuneva ori luam frumos lopatica din masina si dadeam la zapada.Am fost cu ea si pe transfagarasan si transalpina si a mers foarte bine mititica,binenteles pe timp de vara.Dar nu au fost multe dati in care am ramas inpotmolita si nu am zis ca as vrea o masina cu 4x4.
Ma gandeam ca la Suzi fiind mai inalta nu as mai avea astfel de probleme.
  • Mitsubishi Colt

Offline Utilizator_Anonim

Avand garda mai inalta te va tenta sa te bagi unde nu te duceai cu berlina, asa ca ... allgrip
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp