Autor Subiect: Dileme la alegerea New Vitara - 4x4/4x2, benzina/diesel, manuala/automata...  (Citit de 83918 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline FlorinSuzuki

am mai povestit, in 2010 am cumparat un sx4 clasic 2wd si am regretat 7 ani ca nu am luat modelul 4x4

Exact! Have no regrets, live life to the full! Go four by four!  :)
  • Suzuki Vitara Facelift 1.4 Luxus AT AllGrip Solar Yellow / Black

Offline smiley

Lipseste cu desavarsire tabara de 2WD sa ia apararea ...

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline dthem

Totusi, daca nu dai banii pe 4x4 , ar merita sa-i dai pe cutie automata :D

Asta da, cu siguranță pot să confirm. Tabăra 2WD sunt doar eu și chiar nu vreau să insist asupra subiectului, dar poți să fii fericit și cu 2WD, depinde doar de atitudine :-))

Între 2WD automată și 4WD manuală eu am ales-o pe prima. Nu zic că e bine sau rău, pur și simplu așa am făcut eu și sunt ok cu asta  :-))
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline Alexandra88

Aici stiu clar ca vreau manuala nu automata.
  • Mitsubishi Colt

Offline tac

Hai sa analizam:
Conduce o femeia?
La ce viteze conduce de regula o femeie si in cate situatii limita poate ajunge pentru a intra in functiune 4x4?
Va intra de placere pe drumuri neamenajate - lucru nerecomandat de manual.
Iarna pe zapada va iesi la plimbare cu masina ei?
Tendinta(moda) este suv(cross) si 4x4.

• Vitara 1.6 Spirit 2WD benzina

Offline dandoru

În ultimii șapte ani am avut trei mașini cu tracțiune față și am simțit din greu lipsa unui 4X4. Dacă îți poți permite să îți cumperi un crossover 4X4 nu sta pe gânduri. Eu am vândut Samuraiul și după doua luni m-am mutat în noul Popești-Leordeni și era sa rup Swift-ul prin șanțurile de acolo. Acum locuiesc într-un ansamblu rezidențial lângă Frumusani și nu putem ieși dacă nu aveam Ignis Allgrip care se descurca foarte bine pe zăpadă. Eu de doua ori am dat-o din mai rău în mai rău și acum am ales 4X4. Nu ști încotro te poarta viata, deci mai bine sa fii pregătit.

Trimis de pe al meu SM-G975F folosind Tapatalk

Offline vincapetrut

Bună, în primul rând vreau să îți pun o întrebare "Într-un an de zile pe unde o să circuli cel mai mult cu mașina?"
Dacă răspunsul tău este că:
- 90% din timp în oraș atunci nu ai nevoie de versiunea 4WD pentru că o să te descurci foarte bine și cu versiunea 2WD (să pleci de la semafor cu demaraj, să parchezi în locuri cu zăpadă iarna, să mergi pe străduțe cu înclinație mare, etc)
- 50% din timp în oraș și 50% din timp înafară atunci gândește-te dacă vei merge și Off Road în sezonul rece iar în cazul acesta vei avea nevoie de versiunea 4WD însă dacă vei merge doar în câteva plimbări/concedii în sezonul cald atunci iti va fi de ajutor doar versiunea 2WD
- 90% din timp înafară atunci ai nevoie de versiunea 4WD (ai o siguranță în plus când afară este vreme nefavorabilă, te ajută să intri în viraje cu o viteză puțin mai mare, îți oferă stabilitatea mai mare, etc)
Sper că ți-am fost de ajutor :)
  • Suzuki Vitara an 2018, motorizare 1598 cc, tractiune 2WD, transmisie MT, echipare Passion

The following users thanked this post: dthem

Offline Alexandra88

vincapetrut multumesc pt raspunsul tau.
In mare parte prin oras,o data sau de doua ori pe an la munte pe timp de iarna.
  • Mitsubishi Colt

The following users thanked this post: vincapetrut

Offline enicky

Dacă răspunsul tău este că:
- 90% din timp în oraș atunci nu ai nevoie de versiunea 4WD pentru că o să te descurci foarte bine și cu versiunea 2WD (să pleci de la semafor cu demaraj, să parchezi în locuri cu zăpadă iarna, să mergi pe străduțe cu înclinație mare, etc)

Sper că ți-am fost de ajutor :)
Dimpotriva !!!
   Clar, de la primul punct NU numai ca nu i-ai fost de ajutor, dar i-ai dat un sfat gresit, cel putin pentru Bucuresti. Dupa sfatul dat,  cred ca iarna nu scoti masina !! :)
  In Bucurest e criza de locuri de parcare mai ales iarna, pe sleauri, cu Vitara te bagi unde un turism nu poate.
Si cum pleci tu primul de la semafor(cu 4x2, cred ca asta ai vrut sa spui!), pe mazga, ghata, etc., chiar nu stiu, sa-mi spui si mie secretul !! Chiar daca am aproape 30 de ani de condus, mai pot invata !
   Daca tu consideri ca allgrip este numai pt. off road, e problema ta, dar evita sa mai spui ca 4x4 nu te ajuta pe asfalt !!
   Asfaltul nu este intotdeauna negru si uscat !!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: vincapetrut

Offline ...

Eu as avea cred cea mai pertinenta intrebare, pentru Alexandra si toti viitorii noi posesori de masini din orice oras: loc de parcare/garaj (gratuit sau inchiriat) ai, unde sa parchezi dupa ce cumperi masina? Inainte de a alege orice model, versiune si dotari, cred ca la acest aspect ar trebui sa se gandeasca toata lumea, daca tot si toti vrem trafic si nervi mai putini. Stiu, sunt offtopic, dar nu se face ambuteiaj de bytes...

The following users thanked this post: yeti