Autor Subiect: Dileme la alegerea New Vitara - 4x4/4x2, benzina/diesel, manuala/automata...  (Citit de 83917 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rzv

Ia 4x4....
-este mai sigur pt o femeie -nu te chinui cu parcarea, iesi din zapada fara sa lopatezi
-ai toate cel enumerate de colegi mai sus
-pret muuult mai ok si sanse la revanzare
-macar in 1-2 iesiri tot vei pleca pe an si este ok sa ajungi/parchezi/pleci la partie fara emotii si in delta pe ceva nisip si baltuta...Nu?ce faci cand mergi cu fetele la Vadu la cherhana si nu ai unde parca decat in margine , in nisipul de 10 cm? dai la lopata?

totul pt 2000E, din care 1/2 ii recuperezi la revanzare....
Ia 4x4. pt 2x4 ia un golf sau fiesta , este mai ieftin.... :D
  • Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

Offline Dogy

Buna, Alexandra88!
Avantajele 4x4 sunt, pe langa dotarile suplimentare enumerate, in functie de varianta de echipare pe care o doresti, un plus de stabilitate in curbe pe umed, zapada sau polei, un mare plus la deplasarea prin zapada sau drumuri desfundate, lipsa de griji ca e prea inclinat drumul sau ca te prinde o zapada sau ploaie pe cine stie unde.
In definitiv, 4x4 aduce garantat posesorului un plus de siguranta - fizic si psihic. Chiar si o singura data pe an daca te ajuta, eu consider ca merita.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

The following users thanked this post: Alexandra88

Offline FlorinSuzuki

Si eu tot pentru 4x4 am optat, dar eu asta mi-am si dorit  B-). De cateva ori pe an ajung in unele locuri mai dificile si ma ajuta foarte mult.
Depinde acum si de bugetul tau, dar daca asta nu este un impediment eu te-as sfatui sa iei 4x4, pentru ca merita din punctul meu de vedere.  :good:
Oricum, toata lumea o sa te intrebe daca e 4x4 si daca nu e o sa te "căineze": "Trebuia sa iei 4x4 fatah ..."  :D
  • Suzuki Vitara Facelift 1.4 Luxus AT AllGrip Solar Yellow / Black

The following users thanked this post: Alexandra88

Offline dthem

Ia 4x4....
-este mai sigur pt o femeie -nu te chinui cu parcarea, iesi din zapada fara sa lopatezi
-ai toate cel enumerate de colegi mai sus
-pret muuult mai ok si sanse la revanzare
-macar in 1-2 iesiri tot vei pleca pe an si este ok sa ajungi/parchezi/pleci la partie fara emotii si in delta pe ceva nisip si baltuta...Nu?ce faci cand mergi cu fetele la Vadu la cherhana si nu ai unde parca decat in margine , in nisipul de 10 cm? dai la lopata?

totul pt 2000E, din care 1/2 ii recuperezi la revanzare....
Ia 4x4. pt 2x4 ia un golf sau fiesta , este mai ieftin.... :D

Comentariu de anul 2019...
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline Dogy

Oricum, toata lumea o sa te intrebe daca e 4x4 si daca nu e o sa te "căineze": "Trebuia sa iei 4x4 fatah ..."  :D

Asta da, cu siguranta :))
Deci inca un motiv in plus :D
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline enicky

Avantajele 4x4 sunt,
 -un plus de stabilitate in curbe pe umed, zapada sau polei,
 -un mare plus la deplasarea prin zapada sau drumuri desfundate,
 -lipsa de griji ca e prea inclinat drumul sau ca te prinde o zapada sau ploaie pe cine stie unde.
 -4x4 aduce garantat posesorului un plus de siguranta - fizic si psihic.

Chiar si o singura data pe an daca te ajuta, eu consider ca merita.
@Alexandra88 l-am citat pe colegul deoarece a spus exact ce am gandit si eu.
Ideea ca daca mergi mai mult in Bucuresti(oras) cu masina n-ai nevoie de 4x4 este gresita : poate ai observat ca oricat de putina zapada ar fi pe carosabil, cand se pleaca de la semafor toti patineaza pana se misca(trage practic o singura roata) dar cu allgrip vei pleca fara derapaj, fara grija si chiar prima de la semafor !
  Tot iarna tu vei putea sa parchezi in locuri unde un 4x2 nu are curaj.
  Daca poti face acel mic efort financiar, cumpara varianta allgripp, celelalte dotari sunt mai putin relevante/interesante !
  Gandeste-te ca acea "o singura data pe an", iti poate salva viata !
  Succes !

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Dogy, Alexandra88

Offline kellogs

Dar sunt unii colegi de la munca care zic cum sa imi iau un suv fara 4×4.

Multumesc

Spune-le colegilor ca masina aceasta nu este SUV. Vechea Vitara era, asta noua nu.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline Alexandra88

Multumesc pentru raspunsuri.
Si cei de la reprezentanta au spus ca daca pe unde merg nu este nevoie sa iau 4x4,ca sunt si cheltuielile de intretinere mai costisitoare pt varianta 4x4 si sincer din cauza asta mi-am schimbat decizia la 2WD.
Ca sa imi pun intrebarea de cate ori am ramas impotmolita in zapada si mi-a trebuit 4x4.
  • Mitsubishi Colt

Offline smiley

Totusi, daca nu dai banii pe 4x4 , ar merita sa-i dai pe cutie automata :D

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline Utilizator_Anonim

am mai povestit, in 2010 am cumparat un sx4 clasic 2wd si am regretat 7 ani ca nu am luat modelul 4x4
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp