Autor Subiect: Dileme la alegerea New Vitara - 4x4/4x2, benzina/diesel, manuala/automata...  (Citit de 83932 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Bono.

Buna seara. Sunt nou pe acest forum. Am nevoie de ajutor din partea celor care au in posesie modelul Vitara pe benzina 1.6. In perioada urmatoare as dori sa achizitionez un astfel de model nou echipare Passion. As dori sa ma ajutati cu cateva sfaturi legate de fiabilitate, preturi piese de schimb precum si disponibilitatea acestora pe piata din Romania (nu neaparat la reprezentanta)- asta in ideea ca aceasta masina o voi folosi in urmatorii ani si nu o voi vinde imediat dupa terminarea garantiei. Citisem aici pe forum cateva probleme legate de antifonare, de vibratii la relanti, de tabla/vopsea slaba care incepe sa prinda rugina dupa un timp relativ mic etc. Ideea achizitiei acestei masini a castigat in defavoarea unei achizitii de masina second nemteasca veche de 5-6 ani. Cei care au aceasta masina, ar recomanda-o? Va multumesc frumos.
 :)
  • Suzuki Vitara

Offline shpeedy

@Bono. - Recomandarea mea: continua sa citesti forumu'...

Astfel, ai afla:
- de nou, nu mai ai posibilitatea motorizarii de 1.6 benzina - acesta a fost inlocuit de noul 3-in-linie 1.0 turbo (care se misca similar, daca nu chiar mai bine);
- ca oamenii de p'aici sunt cu cateva Zuki-uri in ograda sau la al 2/3-lea - nu au facut respectivele alegeri de proaste ce sunt (si nici ca trebuie sa tina sus stindardul vreunui brand premium).

Have fun joinin' our forum! :good:
« Ultima Modificare: 30.Sep.2018, 07:01:40 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

Citat
Am nevoie de ajutor din partea celor care au in posesie modelul Vitara pe benzina 1.6. In perioada urmatoare as dori sa achizitionez un astfel de model nou echipare Passion. As dori sa ma ajutati cu cateva sfaturi legate de fiabilitate, preturi piese de schimb precum si disponibilitatea acestora pe piata din Romania (nu neaparat la reprezentanta)
   @Bono. bine ai venit pe forum !
In al doilea rand nu cred ca ai scris tocmai in locul potrivit si spun asta pt. ca daca inca de la inceput cauti intai defectele unei masini si nu calitatile, atunci cred ca nu esti foarte convins este ceea ce-ti doresti.
   Modelul pe care ti-l doresti, dupa cum a mentionat colegul mai sus, nu se mai fabrica, te uiti in lista de pe Suzuki.ro si vezi ce model iti convine.
  Ca posesor de Vitara 1,6 allgrip inca din 2015(anul lansarii modelului-vezi juranal), ca din acest motiv am decis sa-ti raspund, pot spune ca pana in prezent am avut garantie, dar n-am avut probleme si  nu m-am folosit de ea, deci masina este fiabila.
   Cat despre piese, preturile lor si disponibilitate, este un non sens sa intrebi de ele deoarece pana la momentul asta toti posesorii de Vitare sunt in garantie, iar tu daca iei masina noua, tot in garantie vei fi si d-abia peste 3 ani si poate nici atunci, e posibil sa ai nevoie de vreo piesa, moment in care pretul de atunci nu are nicio legatura cu pretul actual. Unii colegi au facut reviziile cu materiale proprii, deci pese/consumabile se gasesc la marii distribuitori.
    Modelul Passion a fost si se pare ca este si la face-lift varianta best-buy, adica cel mai bun raport pret-dotari. Daca o recomand? DA, ti-o recomand si pe 1,6(dar nu mai este!) si pe 1,4. Pe cea de 1.0 n-am apucat inca sa o testez.
   Mergi la un drive-test si mai vorbim.
Bafta !
« Ultima Modificare: 30.Sep.2018, 08:30:00 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Bono.

Salut!
Multumesc pentru raspuns. Nu caut defectele, incerc sa aflu care ar fi cele generale. Imi doresc o masina buna si cred ca asta si este. Este un best buy la momentul actual, insa dupa ce am citit pe forum, parca mi-a lasat o nu tocmai buna. Am fost ft entuziasmat si inca sunt, insa imi pun problema eventualelor reparatii de dupa garantie ( asta inseamna ca o iau pentru termen lung) iar pe siteuri gen epiesa nu am gasit mare lucru ( din categoria kit ambreiaj etc.) Adica piese care nu sunt acoperite de garantie. Am vrut doar sa stiu care e impresia celor care o si detin. Merita sau nu merita fata de ce exista pe piata tot masina noua. La modul acesta am pus intrebarea. Va multumesc inca o data, daca mai sunt si alti colegi care pot sa ma ajute cu ceva pareri dupa x kilometri parcursi as fi recunoscator. Uite de exemplu la logan prima generatie mie personal si inca altor 2 persoane cunoscute (nu am facut vreun sondaj de opinie) ni se pare ca trage curentul pe la usi. Ma refer la curentul de aer in mers. Amuzant, nu? :))
  • Suzuki Vitara

Offline croco

Salut Bono,
Daca te ajuta cu ceva, am interactionat cu 3 Hyundai Accent ca masini de serviciu, aceeasi generatie ca Logan ul de care spui cu aceeasi senzatie, la peste 120km/h batea vantul la usi. SI asta chiar in primii 2-3 ani din viata lor. Pretul lor de achizitie fiind cam cu 50% mai mare decat al Loganului.
Dar Vitara nu e comparabila cu nici unul din cele 2 exemple. Ca si confort, dotari, siguranta, mers, la pretul cerut este o masina corecta. E greu sa cumperi ceva similar in aceeasi bani. Eu i-am acordat credit fara sa fi detinut inainte vreo masina de la acest brand si in primele  2 luni de exploatare am cumparat o a 2 a masina Suzuki.
Surprize in legatura cu ce se va intampla dupa garantie pot aparea, dar tinand cont de anul aparitiei ei nu putem prevedea de pe acum. Si nu poti fi scutit de surprize nici daca vei opta pentru alta marca. Totul este relativ. Calitatea si rezistenta in timp a masinilor nu mai e ce a fost in 2010-2014. Dar de asta sufera cam toti producatorii excluzand doar segmentele de lux unde probabil cei mai multi dintre noi nu se incadreaza financiar.
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX

The following users thanked this post: ambmihai, Gby

Offline ambmihai

observ o tendinta de avedea jumatatea goala a paharului  :-/
Am dat in gropi,am cazut in gauri de canal,am intrat in sleauri etc,etc...nu s-a intamplat nimic negativ.
Ce remarc eu:fiind cauciucuri mai late,mari,gropile se iau mai usor si impactul e mai redus.
Din lectiile mele de soferie de acum 26 de ani retin ca pe gropi nu se franeaza pt.ca rigidizand masina cresti sansele la posibile daune.
atat pentru moment
  • Suzuki vitara allgrip cool 1.6 benzina
Cine controleaza media ,controleaza mintea..Jim Morrison

The following users thanked this post: dacbuc

Offline dacbuc

Si eu recomand cu incredere varianta Passion daca nu ai musai nevoie de dotarile echiparilor superioare: exista o gramada de upgrade-uri posibil de facut ulterior in regie proprie, care pentru mine reprezinta o activitate instructiva si un timp cheltuit cu folos (vezi jurnal). Singurul lucru care imi lipseste sunt oglinzile pliabile...
  • Vitara Passion Mild-Hybrid AllGrip

Offline Mihai D.

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Salutare tuturor.
Eu sunt Mihai, din Bucuresti si in proportie de 75% proprietarul unui Vitara 1.4 allgrip AT (cel mai probabil Passion). Spun 75% pentru ca weekendul care a trecut am avut pe mana o Toyota CHR 1.8hibrid.....si m-a facut sa ma gadesc mai mult si mai bine la viitoarea alegere. Modul EV si cutie CVT sunt fenomenale.
Asa ca am intrat aici pe forum si am zis sa cer o parere sincera celor avizati.
Am fost la un test drive cu vitara (config de mai sus, doar ca Luxus) si mi-a placut la nebunie cum se simte, pozitia la volan, modul sport, cutia AT si multe altele. Trapa nu m-a dat pe spate pt ca face si mai mic spatiul dintre cap si plafon. Nu am inteles de ce personalizarea inafara pachetelor prestabilite este atat de...saraca. Am vazut ca pot adauga senzorii de parcare si pe cel de ploaie. Dar cel de lumina, faruri led, keyless go?  Aceste optiuni sunt disponibile pe echiparea Spirit (dar nu exista AT :( ). Gresec?
Va rog sa imi spuneti cum este consumul U/E/M si daca aveti cateva indrumari referitoare la aceasta varianta de motor si echipare. Presupun ca toate acestea sunt discutate si ras'discutate, dar pana ma familiarizez cu forumul si le descopar pe toate, va rog sa fiti ingaduitori si sa ma ajutati.

Ganduri bune si km fara incidente.
Mihai
  • achizitie in curs
Nihil sine Deo.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Salutare si bine-ai venit! Ti-am mutat întrebarea intr-un topic dedicat. Pana iti raspund colegii, uită-te nitel la postarile care se refera la nedumeririle tale. De asemenea, în secțiunea Jurnale de bord...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: Mihai D.

Offline Mihai D.

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Bucuresti
Salutare si bine-ai venit! Ti-am mutat întrebarea intr-un topic dedicat. Pana iti raspund colegii, uită-te nitel la postarile care se refera la nedumeririle tale. De asemenea, în secțiunea Jurnale de bord...
Multumesc. M-am gandit eu ca a fost pusa la "locul" ei. 
  • achizitie in curs
Nihil sine Deo.