Autor Subiect: Dileme la alegerea New Vitara - 4x4/4x2, benzina/diesel, manuala/automata...  (Citit de 83936 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

...@JMu - parcă s-a mai menționat acest aspect pe forum, versiunea 4x2 se comportă ca 4x4 în modul Sport. Sau cel puțin asta a fost părerea celor care au probat.
    Never !
  Daca ai urmarit reprezentarea grafica a  functionarii modului sport ai vazut probabil ca in anumite situatii este antrenata si tractiunea spate, ceea ce la 2wd n-ar fi posibil. Modul sport, in general  implica si un consum ceva mai ridicat, ceea ce pt. 2wd iarasi n-ar fi ok, tractiunea fata fiind chiar mai economica. Cat despre parerea celor care zic ei c-au probat...  ma intreb ce au probat, ca la drive test nu prea am vazut 2wd. Usual la drive test se aduc modelele cele mai dotate, din motive arhicunoscute !

Cat despre intrebarea colegului, care seamana a sondaj, chiar daca i-am raspuins si eu mai sus, este genul de intrebare care iti provoaca un zambet cand o citesti !
Gusturile, dorintele si cerintele difera de la om la om(dupa cum reiese si din postari!), deci raspunsurile noastre sunt pentru el cel putin subiective !

@JMu - Am inteles ca de raspunsul la pedala este vorba, tocmai de aceea am dat si explicatii suplimentare . Daca ti se pare logic, care este logica prezentei pe 4wd? :)
« Ultima Modificare: 28.Mar.2018, 10:00:40 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Dogy

Offline JMu

Era vorba de răspunsul la pedală, nu de unde vine și se duce puterea, că acolo e evident că nu o să trimită pe spate 2wd.
Fix din reprezentarea grafică se vede curba de cuplu "turtită" voit pe plaja de jos a accelerației în auto la 4wd. Și mie mi se pare logic să răspundă (pedala) ca în sport.
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline rexkrokiDAU

Cat despre intrebarea colegului......este genul de intrebare care iti provoaca un zambet cand o citesti !

Mie îmi provoacă un zâmbet și unele dintre răspunsurile primite. :)

Offline enicky

Mie îmi provoacă un zâmbet și unele dintre răspunsurile primite. :)
  Pai e normal, la asa intrebare, asa raspunsuri !
Mai sunt si alti colegi amuzati :
Recunosc ca pe mine m-amuza chestiile astea de 'dilema' - suntem diferiti, avem fiecare propriile prioritati/asteptari de la viata (daca pe unii ii incanta ultimele gadget-uri/sisteme/tehnologii, poate ca altii prefera ca masina sa fie un simplu mijloc de transport de la A la B), bazate pe experienta/studii/sistem de valori, avem moduri diferite de utilizare a masinii (nr de km anuali, urban/extra-urban/off-road, masina incarcata 80% din an, masina goala 80% din an etc).

Ca o concluzie, personal consider ca incurcatoare solicitarea de recomandari cu privire la alegerea unui model/motor/transmisie/nivel echipare...
Parerea mea...
    Si cam are dreptate....!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ambmihai

Offline Dogy

Pana la urma, pe cine sa intrebi daca nu pe oameni care au modelele in discutie, care stiu cum se comporta, care nu si-au format o parere doar in urma unui drive test de cateva minute? De unde si numele acestui thread, nu? "Dileme...". Si, cand ai o dilema, ii intrebi pe altii.
Normal ca raspunsurile sunt subiective, dar pana la urma orice sondaj se bazeaza pe raspunsuri subiective. Dar rezultatele unui sondaj sunt relevante pentru cine il cere. Altfel ce rost ar mai avea sondajele?
Multumesc ptr raspunsuri!
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

The following users thanked this post: toma

Offline jupanul1

My 2 cents: cred că dilemele erau de mult rezolvate dacă se lectura cu un pic de atenție secțiunea de jurnale de bord.

Dar atunci dispărea bunătate de polemică... și noi n-aveam ce face altceva decât să discutăm despre fotbal. Iar cum fotbal nu (prea) mai avem... am fi fost efectiv constrânși să discutăm politică. Și să te ții...
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline enicky

Pana la urma, pe cine sa intrebi daca nu pe oameni care au modelele in discutie, care stiu cum se comporta, care nu si-au format o parere doar in urma unui drive test de cateva minute?
Multumesc ptr raspunsuri!
   Perfect de acord, asta este si unul din atributiile forumului, dar, (si aici intervine "dar") cine are AT + 4x4 va spune ca varianta lui este cea mai buna  si la fel va spune si cel care are 4x4 manual. Evident ca cine a dorit AT+2wd este la fel de multumit(si poate nu recunoaste ca in iarna  i-ar fi fost util allgrip) si atunci cu greu tragi o concluzie in urma acestor pareri. :)

Offline Dogy

[ gandeste..cantareste..nu fa ca mine...sa te grabesti  :P

Da, ma voi mai gandi. Oricum, inclin clar spre Allgrip in loc de AT, daca nu le pot avea pe ambele. Dar nu ma grabesc. Mai astept - vreau sa vad noul Jimny care, daca se va mentine in actuala marja de pret, va fi mai atractiv ptr mine - e off-road pur, sigur va mai fi si "orasenizat" putin fata de actualul si sigur va avea si o varianta cu AT (cum are acum). Cica va aparea in toamna. Pana atunci posibil sa apara si Vitara Facelift. Vor fi mai multe optiuni, o sa am de unde alege.
Asta ca sa nu ma arunc acum direct la un Ignis GLX Allgrip. :)
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

The following users thanked this post: wolfin

Offline olt

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Dacă am ințeles bine 4x4 este ceea ce trebuie ,asigură o stabilitate mai bună și pe șosea umedă,are demaraj mai bun pe modul SPORT și pe zăpadă face toți banii !Consumul fiind cu 1L mai mare la 100 km in medie...
« Ultima Modificare: 24.Aug.2018, 02:56:15 p.m. de olt »

Offline shpeedy

Cam asa ceva...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: olt