Autor Subiect: Dileme la alegerea New Vitara - 4x4/4x2, benzina/diesel, manuala/automata...  (Citit de 83965 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

....Insa votul l-as da numai pentru masina mea,
     Tot dupa acelasi criteriu iti spun parerea mea : chiar daca 1,4 este mai "vanjos"(140cp), eu tot 1,6 as alege ! Motive : 1,4 are cp in plus obtinuti prin turbina (un reper in plus),  inca nu se cunoaste fiabiliatatea lui(si a turbinei repective), iar in contrapartida motorul de 1,6 este testat si verificat multi ani si pe multe modele Suzuki. Iar la drivetest-ul facut cu Vitara 1,4 ce am observat afara de demaraj mai puternic, si faptul ca era si ceva mai zgomotos motorul.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Cristian Iulian

Offline toma

In contrapartida motorul turbo iti ofera cuplu mare inca de la turatii mici lucru care se dovedeste foarte util daca planuiesti sa scoti masina de pe sosea si sa urci diverse pante mai abrupte (caz particular: la urcarea de borduri inalte ca sa nu imputi ambreiajul - vezi topicul dedicat).

Eu daca as avea de ales intre cele doua variante as alege varianta 1.4 turbo...  evident este o alegere subiectiva.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ...

Oricare pe benzină, numai diesel să nu mai simt! Mă sufocă noxele dieselare când merg zilnic la muncă pe jos.

Offline Cristian Iulian

Vechea masina e o berlina cu motor 1.6 16v benzina si are vreo 1300 kg (ca si vitara). N-am avut pana acum probleme cu el in cei aproape 9 ani de folosire dar parca ma atrage acest boosterjet mai puternic. Poate ca "greseala" a fost sa testez si versiunea cu 1.4. Altfel nu as fi stiut ca exista si altceva  :-)) . Probabil o sa fac un efort financiar mai ridicat si o sa merg pe acesta.
  • Vitara S 1.4, Allgrip, MT, Galactic Grey Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline ariciul

Orice ai alege e bun! Si cei cu 1.6 si cei cu 1.4 sunt multumiti!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline ManuP

@Cristian Iulian Mai poti sa iei in considerare si 1.6 Spirit AT. Daca nu esti decis intre aspirat si turbo, dar ai bani de turbo - cutia automata s-ar incadra de minune si zau ca face toti banii

PS. Vitara e usurica - are sub 1200kg :)
  • SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline steph

Las asta aici: :fluier:

S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline Cristian Iulian

La automate inca nu ma uit desi ar fi probabil mai comode. Iar motoarele de 1.6 sunt sigur ca sunt mai fiabile din prisma retusurilor aduse in decursul timpului. Dar parca as vrea ceva mai mult de 120 cai si 156 Nm. Practic n-ar fi nicio schimbare fata de vechea masina cu aprox. aceeasi motorizare in cazul in care as merge tot pe 1.6.
  • Vitara S 1.4, Allgrip, MT, Galactic Grey Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline shpeedy

Si ce-i rau prin faptul ca nu e o schimbare fata de vechea masina/motorizare?

Intre timp, numarul de masini pe soselele patriei a crescut, in conditiile aceleiasi infrastructuri, daca nu chiar mai stricata...

Cum mai multe opinii au rolul mai mult de a te incurca, o sa-mi dau si eu cu parerea - decat sa pun bani in plus pentru o motorizare mai potenta, mai bine merg pe basic-ul de motorizare (benzinarul de 1.6 cu Allgrip si manuala), dar merg pe Luxus (cu trapa aia panoramica parca trec mai repede momentele in care nu se invart rotile). Sau ma orientez spre noul Duster 1.2tce 4x4... ;-)

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline NicNic

Intrebare ajutatoare (de fapt doua-ntr-una):

Cati dintre posesorii de masini cu motor 1.6 aspirat isi doresc sa fi avut 1.4 turbo si cati dintre posesorii de masini cu motor 1.4 turbo si-ar dori in loc un 1.6 aspirat?   :-?

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!