Autor Subiect: Dileme la alegerea New Vitara - 4x4/4x2, benzina/diesel, manuala/automata...  (Citit de 83963 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Ionescu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Buna seara,
Sunt nou pe acest forum si imi pare bine sa va cunosc. Imi doresc sa schimb automobilul in acest an. Ca cerinte principale: tractiune 4x4, aer conditionat automat, consum decent de combustibil decent, cheltuieli de exploatare mici, pret maxim 20000 E si avand in vedere trendul european actual sa fie pe benzina (mas). Incredibil dar oferta pentru aceste cerinte este foarte redusa redusa. Asa am ajuns la Vitara si pentru ca am Mondeo din 2009, o masina cu o tinuta de drum aproape perfecta sunt tentat de varianta S. Voi face cate un test drive in cele 2 variante de motorizari pe benzina 1.6 si 1.4 turbo. Am trecut ieri pe la dealerul din Bd. Expozitiei dar nu aveau la test drive Vitara S. Am fost la portile deschise ale Noului Daster si parca nu ma atras varianta 1.5 DCI 4x4 se misca greoi fata de Fordul actual, varianta pe benzina nu are aer automat si din aceasta cauza ma atrage mai mult Vitara S avind perfermante apropiate de masina actuala. Am inteles ca spre deosebire de Mondeo, Vitara S desi are 6 trepte de viteza, treptele sunt scurte inclusiv ultima treapta (asa este si la Daster 1.5 dci). Ma intreb cum este Vitara 1.6. Despre cum se comporta masina voi vedea  la test drive. Sunt un membru activ pe clubford.ro (inclusiv al Asociatiei Club Ford) unde pot spune ca majoritatea problemelor tehnice aparute pe acest forum au aparut si la Fordul meu. La inceput erau putine Mondeo IV in Romania (masina a aparut la noi in 2008) dar totusi fiind un Diesel erau multi colegi care faceau repede kilometri iar problemele tehnice aparusera deja.
Nu am gasit nimic despre Vitara S si nu cred ca exista masina perfecta mai ales ca nu este o masina de lux. Poate doar ca tabla este subtire, vopseaua este proasta si masina rugineste repede. Aproape  este incredibil ca Suzuki nu foloseste in 2015 tabla galvanizata.
 Nu am gasit pe nimeni sa imi spuna ce fel de volanta (simpla sau dubla) are motorul 1.4 turbo ? Volanta cu masa dubla este puntul slab al Fordului 1.8 TDCI, cum este cam la toate motoarele cu cuplul  motor mare indiferent de firma. Imi poate raspunde cineva la aceasta intrebare. A avut cineva probleme cu ambreiajul ?
 Apar probleme de natura electrica ? Sunt ceva cuplaje de legatura elastice care cedeaza?
 Stie cineva precis ce fel de directie are masina (electro-mecanica sau electro-hitraulica) ? Au aparut defectiuni la directie inclusiv la articulatii ?
Nu exista alti importatori de piese de schimb la preturi mai mici si service-ri mai bune si mai ieftine ? Am verificat o parte din mari importatori de piese de schimb Unix, E-piesa, Autonet (cred ca nu este dealurul Suzuki) iar oferta este foarte redusa, pana si Subaru sta mai bine. Pentru Ford exista cateva firme care importa piese originale cu un stoc impresionant (Altgradeauto, Axevo, etc) si care au si service-uri cu mecanici priceputi. Reprezentantele Ford nu exceleaza nici ele la mecanici priceputi (au de regula un mecanic foarte bun, care da sfaturi la ceilalti). Dar exista alternativa dupa terminarea garantiei. Cam la cati Kilometri schimbati placutele de frana ?
Desi ciudat am gasit ca Vitara S consuma mai mult decat Vitara 1.6 aspirat, conform teoriei ar trebui sa fie invers. Dumneavoastra cam ce consumuri inregistrati in diverse conditi ? Trece cineva de 10l/100km in Bucuresti si de 7l/100Km pe autostrada ? Dealerul avea un SX-4 cu motor 1.4 turbo care avea un consum  mediu de 9.9 iar viteza de 42km/h. Datorita vitezei cred ca avea si ceva kilometri inafara orasului. De regula eu care traversez orasul (nord-sud) nu am avut niciodata asemenea viteza medie urbana.
Dealerul vizitat imi recomanda ca fiabilitate Vitara 1.6 benzina dar imi este teama ca masina nu se misca dupa cum sunt eu obijnuit.
Imi cer scuze daca am jignit pe cineva si daca au aparut mici greseli gramaticale.
Va multumesc pentru sprijin si poate intr-un viitor apropiat va scrie la masina si la mine Vitara.
  • Ford Mondeo 1.8 tdci

Offline shpeedy

Sfatul meu ar fi totusi sa mai cauti informatii pe forum despre 'Vitara S' (si despre celelate subiecte de interes). Ceva-mi spune ca pana la urma o sa razbesti...  :good:
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
@Ionescu
Salut si bun venit pe forum!

Pentru intrebarile si nedumeririle tale iti recomand sa rasfoiesti sectiunea New Vitara a forumului.
Te rog sa nu ne judeci ca te trimitem la bibliografie dar atat timp cat informatia exista in forum nu este cazul sa o repetam. Ca de altfel, cum nu este cazul sa avem un nou thread pentru aceasta.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline DanDanDan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
    • Bucuresti
Buna ziua,

Doresc sa aschizitionez o masina Vitara S 1.4 cutie manuala, saptamana asta.
Ajutati-ma cu o parere, sunt in dubii daca sa fie 4X4 sau 4X2, avand in vedere ca nu cred ca o sa o bag prin padure  :) , dar din cate am inteles masina 4X4 are o tinuta de drum mai buna, mai sigura. Dar si 4X2 are avantaje(consum mai mic, mai putine piese pe masina care se pot defecta, etc).

Multumesc
  • Vitara S 2WD MT - RED

Offline marius_gxg

Salut. Bine ai venit pe forum. Exista deja un thread destul extins in care poti gasesti toate raspunsurile la intrebarile tale. Foloseste cu incredere functia "search" ;)

Sent from my LG-H850 using Tapatalk
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 VVT

The following users thanked this post: gabineg, shpeedy

Offline Dogy

Salutare,

Ce ati alege, dat fiind ca au acelasi pret, de aprox 16.600 euro: o Vitara cu cutie automata, dar cu tractiune fata, sau o Vitara cu cutie manuala, dar 4x4?
Multumesc!
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline Ruhestand

Salut,
Depinde unde o folosesti mai mult.
Eu personal am ales AT pentru ca m-am saturat sa tot invart de schimbator in Bucuresti.
Altfel, cutia manuala nu ma deranjeaza deloc.
  • Suzuki Vitara S

The following users thanked this post: Dogy

Offline Lerua07

Dilema s-a dezbatut pe larg pe forum. Citestel, consulta si statisticile referitoare la cei care au cumparat suv-uri sau crossovere - cati au preferat tractiunea 4x4  si cati 4x2, si vei afla singur raspunsul...  ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline shpeedy

Dar pana la urma raspunsul ti-l poti da tot singur, fctie. de preferintele tale si de modul de utilizare a masinii...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

....Ce ati alege,
Multumesc!
               De fapt, ce conteaza ce-am alege noi ?! :)Cu nu vom merge noi cu ea ! P-aci cred ca 70-90% ar zice 4x4, dar...
   Important este ce-ti doresti tu, pe unde vei merge cu ea, daca vei intalni zapada, noroi, etc. !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip