Autor Subiect: Dileme la alegerea New Vitara - 4x4/4x2, benzina/diesel, manuala/automata...  (Citit de 83944 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

[..]
                 Adica linistit-linistit?! Cu atzipiri la semafor? :)

Da! La fel ca mine cand sunt obosit sau prea odihnit!.  ;)
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: lllAlexlll

Offline rdc

nu inteleg fazele astea.... da', in fine, tine de statistica user-ilor de pe orice forum
ideea-i ca ne-am lansat intr-o discutie cat de cat tehnica despre cum drecu functioneaza allgrip si cat de mult conteaza prin locurile pe unde ar fi valabil un 2wd, in special cu @bogdanzarnescu, si s-a ajuns la ce s-a ajuns
adica antena3
re-iterez: allgrip awd e un sistem excelent (l-as pune la acelasi nivel cu subaru symetrical awd) dar e, in esenta, un awd
mai important pe vitare e esp-ul, awd-ul ajuta in situatii concrete, marginale, limita, whatever, pe care incercam sa le deslusim inainte sa vina parerologii
indiferent de cat de sarantoci am fi, daca ne permitem sau nu awd pe vitara, conteaza ce anume aduce in plus un awd. restu-i cancan

si, no, disclaimer: am un passion allgrip pe care-l conduc cu placere pe sosea, l-am laudat de multe ori si impresioneaza si pe drumuri neasfaltate,  da' io prefer sa-mi bat joc de celelalte masini, nissan-u prin noroaie light sau ranger-u pe trasee mai serioase, de 'tanc'
mai mult chiar nu am de adaugat... n-aveti decat sa umblati prin orase cu un awd sub pedale si sa va justificati cum vreti banii aia in plus
me out

The following users thanked this post: NicNic

Offline NicNic

@rdc: Ai dreptate cu antena 3.  :pardon:

Revenind la tema 4x4 vs. 4x2, cred ca daca iti permiti  All Grip, e bine sa il iei.
Altfel, cu ceva mai multa atentie, te poti descurca si fara el.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: enicky, SuViPa

Offline ariciul

Eu as vrea sa stiu cati dintre cei care au avut 4x4 in trecut au renuntat la el pe masinile ulterioare. Parerea mea e ca o data ce gusti din borcanul cu miere...
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: gabineg, rexkrokiDAU, enicky

Offline rdc

@NicNic : categoric
@ariciul : all wheel drive nu-i totuna cu 4x4
daca intrebarea-i cati dintre soferii de suv-uri awd conduc 2wd fara sa pice in depresie, probabil ca multi
daca e vorba despre 4x4, GV aia veche cu sasiu independent de exemplu, probabil ca putini, pentru ca ar avea o masina de scandal si una de strada
me really out

Offline bogdanzarnescu

@bogdanzarnescu: Tu compari un motor aspirat pe benzina ajuns la deplina maturitate (in curand va fi retras) cu un motor turbo recent-lansat...

Mai mult decat atat, te-ai gandit cumva ca poate stilul tau de condus nu este acelasi cu cel al colegului? asta poate fi si cauza pentru care el nu vede neaparat avantajul imediat al 4x4-ului (un condus poate mai cuminte), pe cand tu te bucuri de prezenta modului <Sport> (un condus poate mai alert/sportiv)... ;)

Note-to-self: daca ajung la intalnirea de pe Strategica, sa pun si un flex in portbagaj (sa fie)... :D

Eu o conduc ocazional și am martori că conduc ca moșii, adică foarte light. Mașina o conduce doamna, doar în oraș, același oraș cu al colegului dAlex. Nu e necesar modul Sport. Cutia e automată și știm cu toții că în modul Auto merge la consum. Deci e 9,2 la trafic de oraș, media afișată pe CB. Insist să văd care scoateți 6% mergând la job și înapoi acasă, traversând un oraș (11 km casă - job, 11 retur) traversând orașul în plin trafic cu 1,6 aspirat, în toată maturitatea lui.
Nu conving pe nimeni că a făcut o greșeală luând 4x2, am încercat să-l conving pe dAlex că Vitara cu AllGrip nu este pentru off-road ci are un sistem de siguranță în plus față de 4x2.
Să ne spună (dacă urmărește discuția) colegul Centel, cât are consum. Are Passion 4x2 și conduce în Timișoara, are copii, deci presupun că îi duce sau aduce de la școală, grădiniță, sport etc. Și nu-l văd omul care să facă raliuri prin oraș.
Alt exemplu care îmi vine acum e yeti, care a avut Cool 4x2 și are ceva mai mult de 6%, trafic de București. Aproape 10 dacă bine știu.
Să curgă flexurile  :D

P.S. În continuare am impresia că unii discutăm despre sistemul electronic AllGrip și alții despre un veritabil 4x4 cu care rupi munții și noroaiele în căutarea aventurii. Comparăm deci mere cu prune și ne doare capul a doua zi dimineață.

P.S. 2 Scopul acestei discuții era să ajutăm viitori posesori de Vitara sau S-Cross să ia o decizie în privința achiziției. 4x2 sau AllGrip. Cât timp mai sunt oameni care spun că nu e necesar AllGrip dacă nu intenționezi să faci off-road, discuția a fost în van.

P.S 3 Am condus ani de zile fără servo, fără ABS, fără ESP, fără airbag-uri. Și iacătă-ne aici cu toții sănătoși. Fiecare sistem apărut ne-a ușurat condusul și ne-a adus un plus de siguranță. Avem airbag-uri peste tot, avem ABS, avem ESP, avem RBS, lane assist, tracțiune integrală la nevoie, xenoane și led-uri, senzori de parcare, navigații etc
Treaba fiecăruia ce consideră a fi un plus de siguranță pentru el și familia lui. Dar măcar să știe fiecare ce face fiecare sistem în parte și la ce ajută el. Să aleagă în cunoștință de cauză, raportat la buget.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

The following users thanked this post: enicky, toma, wolfin, SuViPa

Offline enicky

.......P.S. 2 Scopul acestei discuții era să ajutăm viitori posesori de Vitara sau S-Cross să ia o decizie în privința achiziției. 4x2 sau AllGrip. Cât timp mai sunt oameni care spun că nu e necesar AllGrip dacă nu intenționezi să faci off-road, discuția a fost în van.
Treaba fiecăruia ce consideră a fi un plus de siguranță pentru el și familia lui. Dar măcar să știe fiecare ce face fiecare sistem în parte și la ce ajută el. Să aleagă în cunoștință de cauză, raportat la buget.
              Exact asta s-a dorit a fi scopul discutiei, dar dupa ce te "chinuiesti" prin exemple concludente sa explici, si cu schite, cu animatie cu citate si alte elemente tehnice care este rolul si utilitatea sist. 4WD si la final ti se spune ca esti "subiectiv", toata discutia chiar "a fost in van".
           Daca-mi amintesc bine, chiar inainte sa apari tu pe forum Bogdane, o discutie aprinsa pe acelasi subiect a mai existat !
      Vine cate un "tovaras" care daca el nu poate sa ajunga la mere, zice ca sunt acre.
      Ce este asa de greu sa spui simplu ca tu nu ai dorit sa mai dai 'nspe euro pe 4wd sau nu ai mai avut aia 'nspe euro si ti-ai cumparat ca ai putut??Fiecare isi cumpara ce vrea conform bugetului detinut !
       Este asa complicat sa ai o farama de onestitate fata de o comunitate binevoitoare care te-a acceptat cu bratele deschise? Cred  ca nu. :-t 

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

Nu am o problema cu opiniile voastre Pro-4x4/Allgrip (pe care le impartasesc, by the way), dar nu-mi place CUM va exprimati aceste opinii vis-a-vis de opiniile altora, ca si cum preferintele voastre/modul vostru de utilizare a masinilor sunt aplicabile tuturor. Slava Domnului, suntem diferiti ca indivizi si avem moduri diferite de a ne trai viata, sub toate aspectele ei si - atata vreme cat alegerile altora nu ne afecteaza modul nostru de a ne trai viata - nu vad de ce am comenta cu atata patima...

In speranta ca m-am facut inteles, va doresc o zi excelenta!
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: gabineg, rexkrokiDAU, SuViPa, emil_greus

Offline rexkrokiDAU

Bine punctat @shpeedy
Ca o părere personală, îmi doresc ca flame-ul să fie mai bine combătut pe forumul nostru.

Offline shpeedy

Mda, sesizasem mai devreme ca e rost de flame pe acest subiect si am incercat prin diverse forme (pana la cele coercitive) de a-l aplana...

Nu sunt adeptul aruncarii direct la masurile coercitive intrucat consider ca -in general - pe acest forum nu prea avem cazuri de colegi rau-intentionati, ci doar de unii putin mai patimasi... ;)
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X