Autor Subiect: Dileme la alegerea New Vitara - 4x4/4x2, benzina/diesel, manuala/automata...  (Citit de 83933 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline wolfin

plinul
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline bogdanzarnescu

Nu nu, chiar nu mă taxează la pompă mai mult că scrie AllGrip pe ea. Serios  :-j
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline rexkrokiDAU

Mai trebuie schimbat uleiul din când în când,  mai lăcrimează un simering etc dar nu e o avere.

Offline wolfin

consum mai mare... :-j plus ca la spalatorie te taxeaza pt jeeep....
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline bogdanzarnescu

Ah, și Vitara 4x2 nu plătește mai mult la spălătorie.

P.S. Consumă mai mult pe naiba, e din talpă, nu din 80 de kg în plus. Ca exemplu, eu am 100 kg, jupânul1 are 45 ud și cu televizorul în brațe. Dacă eu aveam 4x2 consumam la fel. Dar stai, el e în București, trafic mai nasol, tot nu e bine.
Deci să lăsăm prostiile, nu costă nimic în plus, sau e nesemnificativ, vorba Rex-ului

Offline wolfin

''jeeep'' 4x2 nu am auzit

am uitat ...si la vulcanizare... :baston:

azi sunt pus pe șoti.
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline shpeedy

Vazand discutiile infocate de p'acilea cu 4x2 vs 4x4 si la ce e bun 4x4-ul pe langa casa omului, mi-am adus aminte de un membru de pe clubsx4.com din Malaezia parca ce-si preparase putin SX4-ul 2WD (lift-kit, all-terrain-uri) si participa cu entuziasm la excursii off-road. La una dintre ele s-a blocat (video mai jos), dar in rest se descurca omu':

Revenind la discutie, desi sunt adeptul tractiunii integrale, nu pot spune ca nu accept pctul. de vedere al oamenilor care aleg 2WD, chiar si pe cross-overe/SUV-uri. Am vazut si pe propria piele ca limitele unei masini cu 4x4 in afara asfaltului sunt mai degraba dictate de garda la sol si anvelope, inainte ca motorul sau sistemul 4x4 sa-si dea cu parerea...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline bogdanzarnescu

În afara asfaltului!
De aia povestim ce se întâmplă pe asfalt cu AllGrip.

Offline AT

consum mai mare... :-j plus ca la spalatorie te taxeaza pt jeeep....

La spalatorie spuneti-le sa nu exagereze ca nu spala la noi o caroseria mai mare decat la Logan.
Eu le-am spus asa "pe intelesul lor"  si de atunci nu mi-au cerut tarif mai mare decat la berlina.
Puteam sa le spun si altfel: ca desi arata, nu este SUV si este de fapt ...Crossover, asa cum am
mai vazut descrierea prin diverse articole sau la noi pe forum  :D
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline dAlex

P.S. Consumă mai mult pe naiba, e din talpă,

Cuplul ala in plus la rotile din spate nu consuma, nu? N-o sa-mi zici ca 4x2 trage si consuma la fel cu 4x4 (Sport). Te roog nu spune asta...

deci 1000 de euro in plus pe allgrip cost initial + o persoana in plus in masina tot timpul + sport + cuplu

Celelalte cheltuieli cu spalatoria sau revizia(la care iti cer bani in plus la service-uri -  am vazut cu ochii mei) sunt neglijabile pe langa astea de mai sus.

Unii zic ca partea de Safety e priceless si le dau dreptate.
« Ultima Modificare: 26.Apr.2017, 05:33:35 p.m. de dAlex »
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT