Autor Subiect: Dileme la alegerea New Vitara - 4x4/4x2, benzina/diesel, manuala/automata...  (Citit de 83931 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Daca imi amintesc eu bine, lansarea masinii n-a fost insotita de o reclama, prima reclama (cea cu intrarea in oras pe strada cu trotuare pline de oameni si un copil incearca sa atinga masina) a aparut ulterior dar nu avea cadrul cu selectorul. Asa ca cei care au deja masina n-au avut parte de o reclama si n-au avut practic de ce sa fie atrasi. Personal, acel selector mi-a fost aratat la drive test.
  Se pare ca acum dupa doi ani de la lansare au o campanie publicitara puternica, pe multe posturi tv.
  In schimb Scross parca a fost mai privilegiat.
  Scuze, dar cred c-ai inteles gresit ca eficienta sist. 4x4 este subiectiva, dimpotriva este foarte obiectiva si reala. Si Suzuki are si cu ce sa se laude spre deosebire de alte marci care au doar pozitiile 2WD si 4WD.

@toma vezi ca mai avem si topicul "sa mai radem.."  =))
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

Masina era setata in modul 4x4 in acel moment.  Deci avea si tractiune spate in momentul producerii derapajului.

Vitara e tot timpul pregatita de 4x4 dar asta nu inseamna ca spatele trage tot timpul. Nu e ca la SX4 unde ai optiune doar pentru tractiune fata.
Daca Vitara e pe Auto si nu pe Lock trage doar fata, pana cand simte ca rotile fata pierd aderenta si atunci cupleaza ea si spatele. Dar prin pierderea aderentei se intelege ca roata incepe sa se invarta mai repede prin accelerare nu si situatia cand se blocheaza la franare.

Offline bogdanzarnescu

@toma, și eu fac la fel, cu mențiunea că mi-a luat nevastă-mea cheia, să nu mai am acces la mașină. Dar am rezolvat cu un mail la Suzuki, mi-au trimis un selector de rezervă, îl țin în buzunar și-l mângâi când vreau  >:)
Dacă ne vedem cu ocazia „Strategica” te las și pe tine. Sau îl mângâiem împreună.

P.S. Frumoasă întoarcere, nu știu cine exact își justifică achiziția, ținând cont că cei cu Allgrip știu ce au cumpărat, iar unii dintre cei cu 4x2 nu au idee ce face Allgripmși la ce ajută el.

P.S. 2 Dacă vrei, te las și pe tine să te joci cu selectorul meu  ;-)
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline wolfin

Mi se pare ca masina e facuta ca sa atraga fix categoria asta de clienti. Chiar si numai de aceea 4x4 o sa castige mereu in fata 4x2 avand in vedere contextul. 

Ca doar aceleasi moduri le ai si pe SCross, dar acolo se pune accentul pe design, iarasi, judencand dupa marketing.

eu am vrut acc si rbs si din pacate (glumesc) venea cu 4x4 (pasion). bine mai vroiam si at dar e alta discutie.

pana acum am aproape 1 an l am atins doar iarna cand imi aduceam aminte. dar mi am promis sa nu il mai ating ca scoate fum din ambreaj  :->

sper ca nu iese un vs
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline dAlex

iar unii dintre cei cu 4x2 nu au idee ce face Allgripmși la ce ajută el.

Am avut si facut offroad cu un Samurai acum 5 ani, deci stiu ce e 4x4 cand te sui pe munte cu el. E impresionant unde te poti baga cu asa o masinuta.

La Vitara insa... intradevar nu stiu. Multe chestii pe care le ziceti voi aici cu Safety si Sport mi se par misticisme/strategii de marketing, dar cum bine zici, nu stiu ca nu-s in situatia voastra. Dar eu am ales sa nu dau banii ca sa fiu. Alegerea personala.

Faine glumele cu mangaiatul butonului.:)
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline enicky

.... dar mi am promis sa nu il mai ating ca scoate fum din ambreaj  :->
             Asa scoate la-nceput ca este nou si miroase, dupa ce se rodeaza, nu mai scoate ! :)
.... Multe chestii pe care le ziceti voi aici cu Safety si Sport mi se par misticisme/strategii de marketing,... Dar eu am ales sa nu dau banii ca sa fiu.
      Si atunci incep sa cer pareri in stanga/dreapta poate voi gasi si ceva opinii care sa-mi convina conform situatiei mele. :)
          O exprimare corecta si eleganta ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline wolfin

daca folosesti masina doar in oras parca nu ai nevoie de 4x4 . asta e clar pentru mine. pana acum m am descurcat si fara.. fie vara fie iarna.

e normal sa pulseze la safety and shet dar pana la urma cum ai spus e o alegere personala...din x motive...altele mai bune sau nu.

@enicky m ai luat in serios? mai ma joc cu el din cand in cand :):):) dar in lock neverever
 ce am facut atunci a fost din vina mea nu a 4x4. daca nu avea 4x4 nu ma bagam acolo si nici nu subevaluam situatia.

si dal in colo de ambreaj ..ca pute imediat
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline toma

La Vitara insa... intradevar nu stiu. Multe chestii pe care le ziceti voi aici cu Safety si Sport mi se par misticisme/strategii de marketing, dar cum bine zici, nu stiu ca nu-s in situatia voastra. Dar eu am ales sa nu dau banii ca sa fiu. Alegerea personala.

Pai nu e nici o problema ca ai ales sa nu dai banii pe AllGrip. E decizia fiecaruia in functie de ce considera important si de cum sta cu banii. Acum, ca beneficiile AllGrip sunt "inflorite" in campaniile de marketing Suzuki nu inseamna ca ele nu exista.

Utilizand AllGrip de aproape doi ani, sfatul (ca doar topicul este legat de dileme la alegerea variantei de New Vitara) meu, pentru cine inca are astfel de dileme, este sa cumpere cu acest sistem daca buzunarul ii permite, nu sunt bani aruncati.

In rest, ne mai "impungem" prieteneste cand discutia da ocazia la asa ceva (ca daca n-ar fi anumite formulari nici replicile n-ar veni  ;) )
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline AT

Cred ca daca cineva doreste sa se lamureasca despre masini in general si despre sistemul 4x4 (Allgrip de la Suzuki in mod special  :) ) nu gaseste in acest moment intr-un alt loc pe net mai clar explicat, pe intelesul tuturor, intr-un mod constructiv atat pro cat si contra, cu exemple concrete din practica, decat avem aici  explicat pe forumul Suzuki-club.ro.   Cel mai tare forum !  Cei mai tari colegi !  Si cei cu sustinere pro si cei cu sustinere contra !   >:D<
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: toma, SuViPa

Offline bogdanzarnescu

@dAlex ținând cont că suntem consăteni, nu era mai simplu să ne vedem și să vezi cu ochii tăi ce face Allgrip, Sport etc?

Nu contest că ai făcut off-road, doar că Vitara asta nu are absolut nimic de-a face cu subiectul (off-road). E un SUV de șosea, cu un sistem electronic numit AllGrip. Dacă o bagi unde ai intrat cu Samuraiul, poți s-o.....

„În oraș nu am nevoie de 4x4” e un mit. Ba ai, nu știi când te salvează. Nu trebuie să fie zăpadă, poate fi carosabil umed, alunecos. Dacă locuiți în zone unde camioanele la ieșirea de pe șantiere își curăță noroiu de pe roți, vă invidiez. Sau tractoarele când ies de pe câmp.
Dar iarna, unde am intrat cu Pejoul în curbă înceeeet și s-a dus sanie, cu Vitara am intrat zâmbind, nici urmă de stres. Și poveștile pot continua.
Ah, asta cu costuri de întreținere mai mari la Allgrip n-o pricep. Ce costă mai mult?
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308