Autor Subiect: Dileme la alegerea New Vitara - 4x4/4x2, benzina/diesel, manuala/automata...  (Citit de 83920 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline valmar67

Pai chiar asta am facut adineauri, am scanat-o pe telefon si le-o arat,dar unii au acum categoria mini-SUV la spalatorii , si pentru 5 lei in plus , n-o sa ma cert cu ei, pana la urma....
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Online NicNic

Pai, tipareste poza, pune-o in geam si spune-le tu!
Eu, cu Mokka, nu mai pot  pentru ca "vehicul cu utilizare multipla"   :-((:-))

Dar de ce plangi? Nu e spalat Mokka ?  :-))

Acu', revenind la categoria AF, nu ai impozit prea mare de platit?
Fiindca nu ar mai intra la categoria autoturism, ci ar fi la autoutilitare.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Balaur

(viitori) Frati Suzukisti,
Ajutati-ma va rog cu sfaturi pentru alegerea unei Vitara!
Nu sunt inca decis in ce configuratie sa fie, pana acuma m-am decis doar la urmatoarele: benzina si echipare spirit.
Buget: 20 k (cu tot cu rabla, catel si purcel - adica cotiera, covorase, cauciucuri de iarna).
Conduc 10.000 km pe an, 95% in Buc - Ilfov, iar de vreo 15 ani incoace am avut numai diesel. Nu ies din Buc cu masina decat de maxim 2 ori pe an (max 2.000 km), iar offroad nu fac decat prin judet cand mai desfunda astia cate o strada. Ceea ce as vrea sa stiu, pentru cei care poseda sau au condus Vitara in diferite configuratii, ar fi urmatoarele:
1. Ati avut probleme cu motorul de 1.4?
2. Cum se impaca motorul de 1.6 cu AT?
3. E confortabila transmisia manuala la mers bara la bara? Actuala mea imi provoaca carcei la picioare si amorteli la mana drepta (pentru cunoscatori: zona Prelungirea Ghencea).
3. Pentru cei ce au MT, regretati ca nu v-ati luat AT? Sau vice-versa.
4. Intre 1.4 4x2 AT, 1.6 4x4 MT ce ati alege?
Doresc totusi un consum decent.

Pana ma programez la niste drive-teste, as aprecia daca m-ati ajuta cu niste sfaturi.

Singura experienta cu Vitara: am inchiriat una pentru o zi anul trecut in Grecia. Era fabricata in 2015, 35.000 km, 4x4 MT si cred ca Passion.
Mi-a placut pozitia la volan, dar din cauza ca nu sunt obisnuit cu benzina mi s-a parut foarte puturoasa pe dealurile (de fapt muntii) din Creta si la depasiri. Cu rabla mea din 2008 1.5 dCi 110 CP as fi urcat cu a -VI-a dealurile alea, dar acolo de abia m-am descurcat cu a III-a. La depasiri, nu mai vorbesc, ma lua cu transpiratii. Avand in vedere cat merg prin Buc nu m-ar deranja acest lucru, si o sa ma (re)obisnuiesc si cu benzina. Plus ca nu mai am demult 20 de ani.
Nu am reusit totusi sa conectez S5-ul meu prin mirror link. Zicea ca s-a conectat, dar nu vedeam nimic pe ecran. A trebuit sa fixez telefonul cu Waze-ul in suportul din fata schimbatorului.  Mi-ar fi extrem de folositoare aceasta facilitate si nu un moft.
Va multumesc si va astept cu sfaturi.

• Renault Megane II 1,5 dCi

The following users thanked this post: kellogs

Offline bogdanzarnescu

Salut, bine ai venit.
Mi-e teamă că va trebui să iei aria New Vitara la citit, există răspuns pentru fiecare dintre nedumeririle tale.
Personal, nu aș da niciodată 4x4 pe cutie automată.
Am condus 1,6 manual 4x4. Categoric mai puturoasă decât 1,4 turbo dar la 4x4 ai butonul sport, face minuni.

Mai taie puțin din accesorii pentru moment și la bugetul respectiv poți lua varianta S, automat, 4x4. Și ai tot. Când mai pui un leu de-oparte, iei cotiera, apoi roți și la final, iaca și covorașe. Dacă zâmbești frumos, poate le primești cadou.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline Balaur

Pe site-ul Suzuki, Boosterjeg S 4x4 AT = 21.450, alte configuratii nu sunt, ca sa am de unde taia. Si mai mult de 20k nu am si nici daca as avea nu as da. E pragul meu psiho  ;).

Offline jupanul1

S-au văzut ceva cazuri (tichet rabla inclus) când s-a putut un S AT sub 20k. Faci cerere la toți dealerii și vezi ce iasă. Accesoriile pot veni și ulterior achiziției, poate chiar împreună cu satisfacția unui mic bricolaj cu ocazia montării.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Balaur

Oricum, pentru suma de 20k, am pretentia la un discount cel putin de 1000, si asta fara sa zambesc frumos. Ca daca ma pun pe zambit ....
Iar rabla ar fi in jur de 1.300 parca? Incepe sa sune mai bine.

Offline aleksanders

pentru orice configurare iti faci pleci de la o reducere de 5% ca minim - daca sari de 20k cu configurarera... poti creste pretentiile - Bafta!
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline bogdanzarnescu

N-am bani (nu vreau să dau) dar am pretenții la discount că cine mi-s io?

Repet, citește forumul și o să constați că se poate S Allgrip AT la mult sub 20k. Dar depinde și cu ce atitudine te prezinți. Să nu-ți ceară 22k.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline jupanul1

@Balaur - eu nu vreau să spun nimic. Dacă vei citi ceva jurnale de bord poate vei afla mai multe detalii.

Privitor la ”pretenția la un discount cel puțin de 1000 EUR”... eu îți urez mult succes!
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise