Autor Subiect: Dileme la alegerea New Vitara - 4x4/4x2, benzina/diesel, manuala/automata...  (Citit de 83890 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline alinm

Salutari,

Ma tenteaza sa cumpar o Vitara pentru utilizare ca masina de zi cu zi, in oras (relativ mic) dar si prin tara, iesiri destul de dese la pescuit, concedii prin tara si pe afara. Previzionez achizitia pana la sfarsitul anului. Am analiat versiunile si am ramas pe varianta passion 1.6 benzina dar, din cauza bugetului limitat, sunt nevoit sa aleg intre 4x2 cutie automata sau 4x4 (17300euro) + cateva optionale.

Mi-ar placea 4x4 (acum am o kia sorento din 2002, sh) dar nu il folosesc cu adevarat decat foarte rar, mai degraba am nevoie de garda la sol la iesirile uzuale la pescuit. Daca e moale mai bine nu ma bag, si cu sorento (care e mi apropiat de un offroader veritabil, are sasiu si reductor) am avut probleme uneori, mai ales datorita anvelopelor de strada. As mai avea nevoie de 4x4 pentru iarna, mai ales ca imi fac de obicei sarbatorile de iarna prin maramures, uneori e zapada mare ...

In schimb imi doresc cutie automata...

Tot stau si ma gandesc, automata te ajuta zi de zi, 4x4 mai rar si oricum nu e genul de masina cu care sa te aventurezi mult in afara soselei, mai ales cu gume de strada, dar parca mi-ar placea sa il am acolo mai ales pentru iarna si iesirile la pescuiala, uneori ai nevoie doar de putin mai mult. Teoretic dpdv fiabilitate nu ar trebui sa fie probleme cu automatele noi, pe de alta parte lipsa de informatii si istoric ma trage putin inapoi.

Ce parere aveti, merita mai mult AT sau 4x4?
« Ultima Modificare: 27.Aug.2015, 11:25:48 p.m. de shpeedy »
Vitara Passion 4x4 1,6 benzina, neagra cu caciula alba.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Functional vorbind, cutia automata face acelasi lucru ca si cea manuala. Fie cu una, fie cu alta, masina va merge inainte (sau inapoi). Dar intr-un caz de necesitate stricta, 4x2-ul plus cutie automata nu va putea inlocui 4x4-ul.
Daca as avea dilema ta, as alege 4x4.
« Ultima Modificare: 24.Aug.2015, 03:45:26 p.m. de yeti »
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline newah

Folosesc cutie automata de 8 ani si din experienta personala pot spune ca nu as mai cumpara vreodata o masina cu cutie manuala. Sa mesteci tot timpul in schimbator, mai ales in regim de oras unde cutia automata este excelenta, mi se pare doar o alegere pentru cei cu veleitati sportive (desi modelul Vitara cu padele pe volan, testat de mine raspunde chiar mai repede la schimbarea manuala decat ar reusi cineva pe o cutie traditionala).
Cu exceptia consumului mai mare cam cu 1 litru la 100km, daca ai o cutie automata decenta servisata la timp nu ai ce regreta.
Cat priveste 4x4 eu l-am asociat cu cutia automata, considerandu-l o optiune foarte utila iarna pe zapada, pe ploaie si pentru stabilitate suplimentara la inscrierea in viraje stranse.
Eu nu as sta pe ganduri Automata + 4x4!

Offline ff_2004_06

Daca o buna parte din kilometri i-as face in oras, eu as lua automata si, daca nu e loc si de 4x4, as avea grija sa cunosc limitele masinii si sa nu raman blocat. :)
Cum ziceai si tu, automata o folosesti tot timpul, 4x4 ocazional (daca il ai).

Eu ziceam ca si newah (nu as reveni la manuala) cu mentiunea "doar de nevoie" si din pacate, fortat de imprejurari, acum mestec in mamaliga.  :-)) Insa la 5-600 de km pe luna cat fac cu SSS-ul e ok. Si compenseaza prin cat de fun de condus e. :)
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline alinm

...
Eu nu as sta pe ganduri Automata + 4x4!

Mda, cred ca pana la urma asta e cea mai buna optiune, ma mai gandesc si ma mai consult si cu sotia, cred ca mai bine aman putin achizitia si mai pun deoparte ceva banuti si iau mai incolo o vitara 4x4 automata.
Vitara Passion 4x4 1,6 benzina, neagra cu caciula alba.

Offline Hyp

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
    • Iasi
eu stau in aceeasi dilema...daca mai astept sau nu
tind spre un 4x4 automat passion sau 4x4 spirit
senzori de parcare ii pot pune dupa, navigatie folosesc waze-ul, dar tare mi le-as dori sa fie deja integrate plus keyless-ul si neaparat ...ceasul :))
  • Honda Civic

Offline Zholm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
Pai daca ai camera video pentru mers inapoi la ce ar mai trebui senzori de parcare? :D
Iar navigatie... telefon (Waze sau alt soft), tableta sau orice altceva. Pana si un navigator dedicat si foarte ok e pana intr-o suta de euro...
Plus ca, daca mergi pe Passion scapi de pielea aia de drac care e pe scaune la Spirit si Luxus :)
Singura problema ramane keyless.

Chiar e keylessu' asta asa de meserias? :D

Offline rexkrokiDAU

Se poate si fara, e o chestie de obisnuinta. Mie personal mi-ar lipsi dar cred ca si reprezentantelor sexului frumos. :)

Offline aleksanders

Passion nu are semnalizator in oglinda, nu stiu daca se rabat oglinzile, halogen in loc de led, o cheie mai lunga, grila fata este un fel de gri, scaunele au alta forma (nu este vb doar de material), mai nou jante pe16.....
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline danut1900

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • ...but it's more important to be nice.
    • Suceava
Corect, insa bugetul alocat e diferit. Stiti cum se spune: "Nu conteaza banii, ci numarul lor."
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 2WD MT