Autor Subiect: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara  (Citit de 63033 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline newah

Re: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara
« Răspuns #70 : 15.Sep.2015, 06:48:13 p.m. »
tin pe stoc de o luna blocata o Vitara Spirit AT albastra si am intrebat pretul insa mailul a fost folosit intr-un mod abject pentru "raportari" absurde la Suzuki. Faptul ca desi nu au client tin o masina in stoc ce apare ca disponibila la Suzuki asta nu se sesizeaza de catre Suzuki Ungaria

Offline shpeedy

« Răspuns #71 : 15.Sep.2015, 06:49:08 p.m. »
Recunosc ca nici eu nu am inteles mersul lucrurilor... :-/

Poate ne lumineaza colegul.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline newah

« Răspuns #72 : 15.Sep.2015, 06:49:51 p.m. »
Am fost client radacini de 2 ori si nu am avut nici o treaba cu autonet,când l-am cunoacut pe domnul Vecinu am rămas si eu cu aceesi impresie despre acest dealer ulterior facand comanda la ei pt un discount dublu fata de radacini.

postarea asta probabil i-a iritat si mai tare :)

Este simplu si clar: avand pe stoc o masina identica ca model cu cea pe care o astept am intrebat ce pret are si am primit o oferta cu vopsea gratuita. Normal am multumit si am trecut mai departe pana cand astazi aflu ca individul s-a plans sefului care s-a plans la Suzuki Ungaria ca Autonet da discount mai mare ca Radacini si "nu este normal"
Restul trageti voi concluziile!
« Ultima Modificare: 15.Sep.2015, 06:52:18 p.m. de newah »

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #73 : 15.Sep.2015, 06:58:36 p.m. »
!!!Rugaminte!!!!
Nu mai dati "quote" pe tot textul. Umplem paginile aiurea cu postari dublate.
Multumesc!
Go Terios!!!:)

Offline newah

« Răspuns #74 : 15.Sep.2015, 07:19:08 p.m. »
Si asta in ciuda faptului ca este o japoneza produsa in Ungaria, parerea mea despre fabricile din tara vecina fiind una execrabila (nu doar la producerea de masini).

experienta anterioara poate fi diferita de cea a posesorilor de Suzuki produse in Ungaria. Este motivul pentru care am comandat masina, fiind satul de Progresul prin tehnologie" al firmei germane Audi dupa 8 ani
Daca cineva s-a simtit lezat de afirmatie imi cer scuze, sunt convins ca se fac si lucruri bune in Ungaria

Offline vladiopa

« Răspuns #75 : 15.Sep.2015, 08:55:44 p.m. »
Cred ca pana la urma cuvintele de lauda acordate in favoarea Autonet au facut mai mult rau decat bine asupra respectivului domn de la vanzari. Am povestit si eu cum am relationat cu mai multi dealeri Suzuki si parerea mea e diferita fata de Autonet raportat la ceilalti forumisti care chiar au si cumparat de la acest concesionar dar nu reiau subiectul si argumentele mele pentru ca deja s-a supra-discutat. De asemenea nici nu sustin ca experientele cumparatorilor Autonet nu ar fi unele corecte si ma bucur ca experienta lor vs. a mea a fost una multumitoare.

Revenind acum la chestiunea "discount" si la cele spuse mai sus cu privire la sesizarea producatorului din Ungaria de catre Radacini asupra practicii "monopoliste" de la Autonet nu am sa escaladez polemica ci doar am sa va expun o intamplare si un punct de vedere.

Intamplarea: In momentul in care am negociat pretul final al masinii cu cei de la Radacini, discountul final aplicat a fost posibil doar cu acordul producatorului si mi l-au comunicat/confirmat ulterior discutiei avute dupa ce s-a primit ok-ul din Ungaria.
Punctul de vedere: Cuantumul discountului are relevanta pentru relatia punctuala intre un cumparator si vanzator iar un principiu de baza al unei bune relatii comerciale este "confidentialitatea" in baza caruia clauzele vanzarii-cumpararii e bine sa ramana intre cele doua parti. In plus, asa cum am postat anterior, nu cred ca are relavanta pentru un viitor client ce discount am obtinut eu sau un alt cumparator pentru ca pana la urma discounturile nu sunt in acest moment parte a unei campanii de vanzari promotionale (la care sa aiba acces orice client) ci sunt la nivelul relatiei vanzator-cumparator si aproape in totalitate la latitudinea vanzatorului (respectand anumite limite). Cum si in ce fel poate fi influentata valoarea discountului s-a discutat anterior.

Offline georgeek

« Răspuns #76 : 15.Sep.2015, 10:15:35 p.m. »
Ba chiar scrie in contractul semnat (cel putin in cel semnat de mine) ca este interzisa divulgarea elementelor contratuale tertelor parti, atat pt cumparator cat si pt vanzator.
Nu cred ca vreun dealer va da in judecata pt daune morale vreun cumparator care a divulgat pretul (discountul primit) dar corect fata de partea cu care ai un contract e sa pastrezi secret atata timp cat ai semnat pt asta.

Revenind la durerea (incertitudinea) mea am trimis email cu rugamintea de a mi se confrima tot email situatia existenta a comenzii mele dar deocamdata fara raspuns. Mai astept....
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black

Offline vladiopa

« Răspuns #77 : 15.Sep.2015, 10:50:38 p.m. »
De ce nu incerci si cu un telefon? Uneori se rezolva mai rapid asa :-) (alteori nu...)

Offline georgeek

« Răspuns #78 : 15.Sep.2015, 11:20:38 p.m. »
Am discutat telefonic, apoi am trimis email cu rug sa-mi trimita si in scris ce mi-a spus la tel. Sunt eu prea carcotas?
Orice zugrav dupa ce cumpara materialele si iti spune cat l-a costat, iti arata bonul.
In orice situatie contractuala din orice domeniu tot ce ai vorbit se confirma prin actele aferente.
Pt mine e prima data cand cumpar masina cu comanda in fabrica, precedenta cumparata a fost din stoc si lucrurile au mers repede. Si ma asteptam sa fie o procedura standard gen. avans, confirmare comanda, confirmare tichet, plata diferenta, etc. Cu informarea/confirmarea pasilor deja facuti.
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black

Offline Bodu23

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 83
  • Gen: Bărbat
  • Disponibilitatea creeaza oportunitatea!
    • Bucuresti
« Răspuns #79 : 15.Sep.2015, 11:55:32 p.m. »
1.  La rabla primești vreo înștiințare ca s-a inregistrat tichetul pe numele tău? ---Eu nu am primit nimic. Am semnat doar niste acte la ridicarea masinii si am primit un exemplar din documentatia dosarului pt "rabla".
2. Ati primit confirmare pe email sau scris ca s-a făcut comanda la fabrica?------Nu am primit asa ceva.
3. Data livrarii nu mi-a fost transmisa explicit dar mi s-a indicat ca ar fi cam la o saptamana dupa data productiei. Data productiei mi se comunicase pe email in momentul in care incepusem sa ma interesez despre diversele echipari si culori. Indicatiile respective nu au fost respectate a.i. termenul de productie a fost decalat cu o saptamana din motive imputabile fabricii.
Confirm cele de mai sus si in cazul meu, la Radacini, cu diferenta ca am trecuta in contract data fabricatiei.
M-a relaxat si m-a bucurat faptul ca am platit doar contravaloare tichet Rabla ( cu proces-verbal de predare banuti :) ), fara alt avans.
  • Vitara Spirit Allgrip VVT/MT Orange/Black