Autor Subiect: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara  (Citit de 63035 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline vladiopa

Re: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara
« Răspuns #50 : 01.Sep.2015, 09:51:04 p.m. »
Tot un avans de 5000 am platit si eu (in aprilie cu livrare masina in august) iar odata cu avansul am semnat si contractul (care, printre alte clauze, prevede si faptul ca renuntarea la comanda implica pierderea avansului)

Offline fenete

« Răspuns #51 : 02.Sep.2015, 11:07:12 a.m. »
Tot un avans de 5000 am platit si eu (in aprilie cu livrare masina in august) iar odata cu avansul am semnat si contractul (care, printre alte clauze, prevede si faptul ca renuntarea la comanda implica pierderea avansului)
Idem avans. Recunosc formularea ...monopolista...a dealer-ului!
Toate bune! 

Offline danut1900

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • ...but it's more important to be nice.
    • Suceava
« Răspuns #52 : 12.Sep.2015, 08:28:13 p.m. »
Propun o tema de interes pentru cei care doresc, in viitor, sa achizitioneze New Vitara, respectiv discount-uri negociate/primite cu ocazia cumpararii (inclusiv dealerii implicati). Cu stima!
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 2WD MT

Offline newah

« Răspuns #53 : 13.Sep.2015, 10:38:53 a.m. »
din pacate puterea de cumparare difera in functie de zona in care locuiesti, ceea ce face irelevant discountul din Bucuresti de ex comparata cu cel din Botosani.
Pentru informare la Radacini la o Vitara AT All Grip Rugged, scuturi, roata de rezerva, cotiera am primit doar vopseaua uni gratis (discount 400 euro) pe cand la Autonet aceeasi configuratie cu bon Remat inclus a iesit 20400 euro cu tva inclus fata de pretul de lista pe care il gasesti pe suzuki.ro (la care adaugi scuturi fata si diferential, pachetul rugged, roata de rezerva si cotiera originala)

Offline vladiopa

« Răspuns #54 : 13.Sep.2015, 11:12:31 a.m. »
Parerea mea e ca discounturile depind de foarte multi factori: de la echiparea pe care o vrei la masina pana la capacitatea ta de a negocia (inclusiv "coeficientul de față" adica prestanța cu care te duci sa iți iei mașina). Mai conteaza pentru dealer modul de efectuare a platii (integrala, credit sau leasing), masina pe stoc vs masina pe comanda (deocamdata stocul e f mic la Vitara si nu prea poti negocia ceva la capitolul asta insa in general se practica discounturi mai mari la masinile din stoc), numarul de masini cumparate (practic daca ai un prieten care sa vrea si el aceeasi masina mergeti impreuna si altfel negociati discountul pentru 2 bucati), eventual zona geografica cum spune @newah si cred ca mai sunt si alti factori.
Ca si idee generala, un discount intre 2% si 4% poti obtine oarecum lejer. De exemplu un dealer mi-a spus ca 5 sau 6% e comisionul lui asa ca nu ar avea niciun interes sa ti-l lase tie pe tot

Offline shpeedy

« Răspuns #55 : 13.Sep.2015, 12:44:28 p.m. »
Se mai adauga si momentul achizitiei in viata modelului - in primul an de la lansare, cam greu cu discount-urile, mai ales daca modelul e si unul ce a prins la public...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline newah

« Răspuns #56 : 13.Sep.2015, 12:57:50 p.m. »
Se mai adauga si momentul achizitiei in viata modelului - in primul an de la lansare, cam greu cu discount-urile, mai ales daca modelul e si unul ce a prins la public...

in ciuda realitatii descrise de tine am ramas placut surprins de flexibilitatea delaerului Autonet Giulesti!

Offline vladiopa

« Răspuns #57 : 13.Sep.2015, 01:15:46 p.m. »
in ciuda realitatii descrise de tine am ramas placut surprins de flexibilitatea delaerului Autonet Giulesti!

La cat i-ai laudat ajung sa cred ca lucrezi la Autonet :-))) Ai vreun comision de la ei vs. numar de postari laudative? :-))

Offline newah

« Răspuns #58 : 13.Sep.2015, 01:22:51 p.m. »
nici macar, doar ca dupa ce am dat de nesimtirea celor de la Kia, Renault, Hyundai, Dacia, Opel, Ford etc (peste 28 de modele testate), ceea ce am gasit la Mitsubishi si doar la Suzuki Autonet (ca restul sunt varza, un fel de Dacia) m-a determinat sa platesc avans pentru a deveni posesorul unei masini despre a carei marca stiam doar ca este mai exclusivista, nu este de volum si in special produce masini de nisa.
Si asta in ciuda faptului ca este o japoneza produsa in Ungaria, parerea mea despre fabricile din tara vecina fiind una execrabila (nu doar la producerea de masini).
Probabil ca va trece si asta  :D

Offline danyepz

« Răspuns #59 : 13.Sep.2015, 01:59:35 p.m. »
La cat i-ai laudat ajung sa cred ca lucrezi la Autonet :-))) Ai vreun comision de la ei vs. numar de postari laudative? :-))

Am fost client radacini de 2 ori si nu am avut nici o treaba cu autonet,când l-am cunoacut pe domnul Vecinu am rămas si eu cu aceesi impresie despre acest dealer ulterior facand comanda la ei pt un discount dublu fata de radacini.
  • Swift 1.2 2019