Autor Subiect: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara  (Citit de 62993 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara
« Răspuns #490 : 11.Feb.2022, 08:55:56 p.m. »
Cat despre termen... am inteles ca peste tot e imens acum.

Situatia economica actuala e foarte-foarte complicata (firma mea produce pentru automotive si se izbeste de majorarea aproape zilnica a pretului materiei prime).
Se decaleaza termene de livrare pentru lipsa unor rahaturi de componente; din cauza astora nu pot fi finalizate subansambluri ce fac parte din produsul finit.

Exista riscul major ca sa se repete situatii de genul Sara Motors, de data asta din cauze obiective.
Eu unul nu m-as avânta în momentul de fata sa dau nici un cent avans pentru o masina a carei termen de livrare e nedefinit (sau la mila Domnului).
Exista de asemenea riscul ca în momentul asta masina sa coste x mii de euro iar peste 5-6 luni sa coste x+n mii euro, caz în care o sa fie foarte complicat sa se denunte unilateral fara penalizari un contract deja încheiat în care unii intra si prin programul rabla.

PS: ar trebui sa va dea de gândit faptul ca piata e total bulversata; avem doi colegi pe forum care si-au vândut în ultima luna masinile cu niste preturi pe care daca le cereau acum doi ani li se râdea în fata.
Asta reflecta pe deplin criza de produse finite disponibile cu plata pe loc.
Si e doar începutul.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: toma