Autor Subiect: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara  (Citit de 63037 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vladiopa

Re: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara
« Răspuns #40 : 22.Aug.2015, 09:50:38 p.m. »
@TVS
Nu contrazic pe niciunul dintre voi dar raman la parerea pe care mi-am format-o.
Apropo, covorase "surpriza" am primit si eu la Radacini :-) Nu e mare lucru (valoric vorbind) dar de efect.

Offline newah

« Răspuns #41 : 22.Aug.2015, 09:54:45 p.m. »
@newah
Experienta ta in relatia cu Autonet pare oarecum dusa spre domeniul povestilor cu zane (nu ma intelege gresit, nu te contrazic cu privire la cele relatate dar imi permit sa pastrez o marja de rezerva in ceea ce priveste acceptarea celor spuse de tine). Eu am avut experiente cu mai multi dealeri (inclusiv ai altor marci) si in general atitudinea e aceea de a "te frige" pe principiul "am mai gasit un fraier caruia sa-i iau banii".
Nu contest ca exista si exceptii si poate tu ai prezentat unul din aceste cazuri dar exceptiile sunt din pacate doar acele elemente care confirma regula mentionata anterior.

din pacate asta este atitudinea romanului pana nu "pateste" si el la fel nu crede 😀
Nu pot decat sa te incurajez sa mergi personal la Autonet Giulesti sa-l cunosti pe Mihai

Offline vladiopa

« Răspuns #42 : 22.Aug.2015, 09:56:36 p.m. »

Asx a avut reducere de la 28000 la 22000 pt orice muritor de rand cu 22000 euro la el  :)

Si cine mai cumpara Asx de cand exista Vitara 4? :-) Pretul era unul artificial, au redus sa se mai apropie de pretul corect.
Mie acum 2 ani un dealer Renault mi-a facut tot 6000€ discount la un Latitude deci alt pret umflat

Offline aleksanders

« Răspuns #43 : 22.Aug.2015, 09:57:49 p.m. »
Experienta mea legata de serus si autonet pe parte de dealeri a fost de nota 10. Dezamagirea mare vine de la suzuki romania, nici renault romania nu e mai breaza in raspunsuri dar macar raspund imediat.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline vladiopa

« Răspuns #44 : 22.Aug.2015, 09:57:57 p.m. »

din pacate asta este atitudinea romanului pana nu "pateste" si el la fel nu crede
Nu pot decat sa te incurajez sa mergi personal la Autonet Giulesti sa-l cunosti pe Mihai

Vezi mai sus unde am povestit despre "plimbarile" mele la dealerii Suzuki din Bucuresti (inclusiv Autonet). Deci nu vorbesc "din auzite" ;-) Si eram acolo pentru a cumpara 2 bucati nu una

Offline vladiopa

« Răspuns #45 : 22.Aug.2015, 10:01:28 p.m. »

Experienta mea legata de serus si autonet pe parte de dealeri a fost de nota 10. Dezamagirea mare vine de la suzuki romania, nici renault romania nu e mai breaza in raspunsuri dar macar raspund imediat.

Caz concret petrecut la Serus:

A mers un tip sa isi cumpere un Murano (cu banii jos). Atat de "nepotrivita" (asta ca sa nu folosesc alt cuvant) a fost atitudinea reprezentantul de vanzari incat omul a renuntat si si-a luat Touareg de la PBN.

Nu sunt Gica Contra si nu contest ca exista si relatii ok cu dealerii dar unii dau cu ea de gard

Offline danyepz

« Răspuns #46 : 24.Aug.2015, 11:28:19 p.m. »
din pacate, mentalitatea multor vanzatori este ca atunci cand, un comparator le cere oferta sau doreste sa cumpere un produs, serviciul facut de ei clientului trebuie cumva taxat ca la medicii de la spital doar ca fara plic.
Am avut insa placerea de a cunoaste doi oameni de calitate, la reprezentanta Mitsubishi a companiei Tiriac, dl Ciprian Nimu si cel de al doilea, care mi-a oferit atentia si sprijinul necesar pentru a decide schimbarea optiunii Mazda CX5 in noua Vitara, este vorba de dl Mihai Vecinu de la Autonet Giulesti.
Primul, dupa mai multe drive testuri si vizionari ale modelelor de Outlander benzina si motorina, cutie manuala si automata, dupa mai bine de 2 luni de tatonari, la aflarea deciziei de a nu cumpara Outlander mi-a trimis acest mesaj:

"Tin sa va multumesc pe aceasta cale pentru atentia acordata modelului MITSUBISHI Outlander. Nu am putut sa va satisfac cerintele de data aceasta, insa raman in continuare la dispozitia dumneavoastra. Doresc sa va asigur de intreg sprijinul meu si va rog sa ma anuntati daca exista o modalitate in care va pot fi de folos"

Nu poti avea decat un mare respect si un sentiment de apreciere fata de o astfel de atitudine si sa-ti doresti ca relatia inceputa cu un astfel de om sa ramana una pe termen lung indiferent de interesele de moment.
In ce priveste experienta de la Autonet, dl Mihai a reusit sa ma convinga ca fac o alegere buna desi era primul meu contact cu marca Suzuki nefiind in zona mea de atentie, atunci cand la afirmatia mea:

"vreau ca sa consider noua masina la fel cum s-a intamplat in ultimii 6 ani cand am detinut Audi A6, o extensie a personalitatii mele si sa ma bucur de fiecare data cand o revad in parcare ca si cum ar fi prima intalnire cu acea masina"

mi-a raspuns astfel:

"pot doar sa va garantez ca modelul Vitara este nu doar unul surprinzator ca design si dotari si unul just din punct de vedere al valorii obtinute pentru banii dati. daca nu va simtiti confortabil cu ideea de achizitionare a acestui model va incurajez sa alegeti marca si modelul in care sa va regasiti asa cum mi-ati spus anterior"

Adica, nu pledoarie pentru ca masina vanduta de Autonet este cea mai cea, nu jocuri psihologice cu tot felul de tertipuri ci doar sinceritate, disponibilitate si mai ales promptitudine!
Acesta este motivul alegerii variantei Spirit automata Allgrip cu Rugged, roata de rezerva, scuturi motor si diferential si cotiera originala  la un pret excelent de 20500 euro si 1500 ron bonul de Remat.
Prin urmare voi merge mai departe comandand setul de roti de iarna, jante tabla, senzori, capace si gazduire anvelope vara un an la 3900 ron pret cu TVA, a unui eleron in culoarea caroseriei ca la dotarea City, a elementelor cromate de pe hayon si manere si a protectiilor antistropire de cauciuc la rotile fata/spate pentru care sunt convins ca oferta va fi una surprinzatoare.
Recomand celor interesati de noua Vitara sa faca o incercare de a cunoaste un vanzator profesionist.
Si eu al 3-lea client multumit cu autonet.
Confirm cele de mai sus.
La domnul Vecinu an facut si eu comanda dupa ce am fost ignorat total la cobalcescu iar radacini dupa 2 suzuki luate au dat doar vopseaua cadou 😀
Pe langa discount am primit si covorase de cauciuc pansonate Vitara
« Ultima Modificare: 24.Aug.2015, 11:34:35 p.m. de danyepz »
  • Swift 1.2 2019

Offline artudor

« Răspuns #47 : 31.Aug.2015, 05:18:52 p.m. »
Foarte corecta observatia. Nu credem ca este o solutie alinierea preturilor Suzuki din Romania cu cele din Germania si apoi afisarea unor discounturi de 5-6000 de euro.
Referitor la marja dealerului, are dreptate unul dintre participantii la discutie:este 20%, dar in Germania nu in Romania.
Varianta Passion in Germania costa 22.490 de euro fata de 17.300 in Romania (vezi http://auto.suzuki.de/suzuki-modelle/suzuki-vitara-modelluebersicht/suzuki-vitara-5-turer/suzuki-vitara-5-turer-preise).

Offline artudor

« Răspuns #48 : 01.Sep.2015, 11:19:20 a.m. »
Din pacate aventura mea cu marca Suzuki a luat sfarsit inainte de a incepe prin "amabilitatea" dealerului din Rm. Valcea (Marshal). Dupa ce le.am trimis certificatul fiscal pentru achizitionarea unui voucher REMAT, dupa zeci de minute vorbite la telefon aproape zilnic, dupa mesaje sms, dupa mailuri transmise intre mine si reprezentantul firmei, dupa ce am primit datele masinii pt a.i face asigurare casco si rca si cand mai aveam 3 zile si mergeam sa ridic masina am fost sunat si anuntat foarte sec : "masina a fost vanduta. Ne pare rau".

Desi in discutiile cu reprezentantul firmei am fost asigurat telefonic de mai multe ori ca masina a foat rezervata pe numele meu si nu pleaca nicaieri din showroom, in ultima discutie telefonica reprezentantul mi.a zis ca a avut o zi libera si un coleg de firma a vandut masina chiar in ziua aia. O minciuna si o scuza penibila.

Nu este posibil si normala o astfel de abordare a clientului. Efectiv a fost bataie de joc.

Va doresc numai bine si multa bafta cu masinutele voastre. Mi.a placut foarte mult Vitara...dar...asta e.

Ne pare rau pentru situatia creata, dar lucrurile nu au fost chiar asa. Dupa 2 saptamani de discutii dvs nu ati achitat niciun avans chiar daca v-am rugat sa faceti acest lucru. Avansul minim pentru rezervarea masinii era de 5000 lei. Totodata nu a existat niciun contract semnat intre noi si dvs. Nu putem tine pe stoc o masina atat de mult timp.

Offline newah

« Răspuns #49 : 01.Sep.2015, 09:25:10 p.m. »
asta schimba datele problemei, achitarea avansului este obligatorie nu doar pentru masinile din stoc ci si pentru cele la comanda. Desi primesc in octombrie masina avansul a fost platit de mine in iulie asa ca este indreptatita reactia dealerului