Autor Subiect: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara  (Citit de 63011 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

Re: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara
« Răspuns #300 : 04.Iul.2016, 07:31:08 p.m. »
Undeva la sfârșitul lunii trecute am ... prospectat piața în vederea achiziției unui nou autoturism. Am constatat, din păcate, că noi, românii (dealerii auto, adică) nu prea știm să facem afaceri. Am fost în stupida postură de a negocia, fără succes, un discount de 200 EUR. Asta în condițiile în care urma să fac o achiziție de 22000 EUR. WTF?

Totuși, mă bucur că se mai găsesc ici-colo și oameni de vânzări care știu și mai ales vor să-și facă meseria! Drept urmare, aștept acum să sosească Vitara.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline enicky

« Răspuns #301 : 04.Iul.2016, 08:52:06 p.m. »
ar fi ideal sa iti raspunda pe privat numele vanzatorilor darnici...sunt confidentiale .....si tratate astfel nu vor exista probleme intre delari.
              Da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine @wolfin si sa-ti spun si dece : in opinia ta, dealer-ii sunt concurenti intre ei sau formeaza un monopol de marca ?
    Cand am cumparat vitara am fost la Cobalcescu sa fac 2 tranzactii : sa dau masina veche si sa cumpar suzuki. Nu s-a realizat pt.ca n-aveau masini, dar in secunda doi stia si Radacini si Autonet de mine(de Dageco nu stiu). Vei intreba de unde stiu eu ca au fost informati : pai daca eu merg la ei si ei imi spun : "tot atat v-a oferit si cobalcescu pe masina". Asa ca asta este "confidentialitatea" lor !
Dupa ce am dat avansul, am avut parte si de o discutie tare neplacuta, cu dealerul local
             Stai linistit, la fel am patit si eu cu dl.Mihai Vecinu de la Autonet : dupa ce am negociat in 2 runde, tot ce mi-a oferit a fost vopseaua (400euro)+ inca 200euro. M-a sunat dupa ce am gasit ulterior un dealer adevarat si maleabil(Radacini) cu care batusem palma, mi-a facut aceleasi urari(dezamagit), dar cand ne-am intalnit la expozitie(SAB), m-a evitat, intorcandu-se brusc din drum si evitand intalnirea. Urat ! Ar fi putut sa ma aiba de client la accesorii, service, etc.
             In alta ordine de idei, raportat la detaliile pe care le-ai cerut pe forum(firesti de altfel), remarc cu mirare ca ai  facut DT o ora, iar in Bucuresti nici la toti 3 dealeri adunat n-am mers o ora cu masina ! Aveti conditii preferentiale in tara, aici au ei un traseu stabilit de max. 5-7km si gata.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline sfichiu

« Răspuns #302 : 04.Iul.2016, 09:39:55 p.m. »
"(in schimb a evaluat SX4-le la cca 5000 EUR)."...  La reprezentanta Suzuki Suceava prin sistemul buy-bakc mi s-a oferit 3700 euro fara ca sa se uite la masina,a copiat certificatul de imatriculare si la cateva zile am fost sunat :calculatoru; Suzuci mi-a estimat SX4 din 2009 cu 70000KM la  3700 euro!Urmeaza sa incerc vanzarea la piata libera!...si poate am bafta la o VITARA!!!
  • VITARA S ,Matiz

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #303 : 04.Iul.2016, 09:49:02 p.m. »
Urmeaza sa incerc vanzarea la piata libera!...si poate am bafta la o VITARA!!!

Bafta  :good:  si sa ne revedem cu bine cu noua Vitara. :)

Offline rdc

« Răspuns #304 : 04.Iul.2016, 10:31:21 p.m. »
@ASZ felicitari, desi nu inteleg de ce ai mers pana la tgm pentru cateva sute de euroi
nu cred ca au memorie atat de lunga la premium cars, plus ca discuti cu alti oameni... e safe sa faci reviziile aici :D
ps: ca a venit la tine la scarbici sa faci td, samd, presupne, totusi, un efort. alti dealeri din cj ti-ar fi ras in fata
@wolfin si vanzatorul de la szk cj e tot ungur, presupun ca stie maghiara :)
« Ultima Modificare: 04.Iul.2016, 10:33:59 p.m. de rdc »

Offline wolfin

« Răspuns #305 : 04.Iul.2016, 11:33:41 p.m. »
Sunt unguri si unguri ca si romanii intre ei :)

@enicky...e ok presupunerea..dar tine cont ca suzi cobalcescu a renuntat la marca pt bmw. Primul delar vizitat a fost cobalcescu. Erau 4 in linie. Nisan reno dacia si suzi. Domnul de la suzi...si acum imi amintesc mustata lui....mi a recomandat daca vreau sa fac un drive sa ma duc la autonet. Deci se cam pregatea pt bmv. Inclusiv mecanicii. Probabil erau si niste dotective de suzi ro....cine stie.......ma refer la vara lui 2015
« Ultima Modificare: 04.Iul.2016, 11:36:51 p.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ASZ

« Răspuns #306 : 05.Iul.2016, 08:06:55 a.m. »
@ASZ felicitari, desi nu inteleg de ce ai mers pana la tgm pentru cateva sute de euroi ...
Si 100 de EUR conteaza ... pt. bugetul meu. D'apoi 4-500 ? (drumul CJ->Mures costa 25 de lei si dureaza max. 2 ore ... plus ca e un motiv excelent sa ma revad cu colegii de liceu/fini/prieteni si de acolo sa imi vizitez parintii la Sighisoara. Parerea mea e ca .. merita).
Si da, recunosc ca a fost amabil dealerul din CJ ca avenit la TD si mi-a dat lamuriri (asa am si scris in postul meu anterior), insa asta nu justifica nicdecum lipsa lui de deschidere la discutii, ca apoi sa imi spuna ca mi-a oferit discounturi ... desi nu o facuse (ne jucam de-a: iti puteam da, dar nu ti-am dat ????) Pana la urma EU lucrez ca sa produc acei bani, deci e important pt. mine sa ii cheltuiesc cat mai eficient si chibzuit (ca nu sunt doar eu in familie si nu e doar masina de cumparat in anii astia ... cam cate as putea face cu familia, cu cei 400 EUR economisiti ???)

Sunt unguri si unguri ca si romanii intre ei :)
Incercati termenul de maghiar ... va rog. Si da, toti 3 suntem maghiari :)
« Ultima Modificare: 05.Iul.2016, 08:10:15 a.m. de ASZ »

Offline shpeedy

« Răspuns #307 : 05.Iul.2016, 08:23:31 a.m. »

+1

La cat de mica e Romania si considerand ca pe drumul de intoarcere faci si o parte din rodaj, te mai obisnuiesti si cu masina, sunt in favoarea cautarii celei mai bune oferte si in afara localitatii/judetului de resedinta...
« Ultima Modificare: 05.Iul.2016, 08:25:58 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline wolfin

« Răspuns #308 : 05.Iul.2016, 08:57:54 a.m. »

departe de mine de a fi malitios cu tine sau alte persoane de etnie maghiara din Romania....

ungarii sunt bunii vecini de la vest care ne ofera suzi  :P

peace man  >:D<

« Ultima Modificare: 05.Iul.2016, 09:11:37 a.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ASZ

« Răspuns #309 : 05.Iul.2016, 09:29:04 a.m. »
Era doar o recomandare. :)
Apropo de buni sau rai (si ca si dealeri), din patania mea se vede ca peste tot sunt din ambele categorii.