Autor Subiect: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara  (Citit de 63038 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Maruk87

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
    • Bucuresti
Re: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara
« Răspuns #30 : 21.Aug.2015, 11:57:54 a.m. »
Mi e greu sa cred ca le merg bine. Dar aste e mentalitatea oamenilor de afaceri din romania,investesc in ceva si vor sa isi recupereze investitia in primul an. Imi doresc ca tot ce scriem aici sa fie citit macar 10 % de cei din reprezentante si sa inteleaga ca fara noi,ei ar murii.
  • Opel corsa d

Offline newah

« Răspuns #31 : 21.Aug.2015, 08:58:33 p.m. »
din pacate, mentalitatea multor vanzatori este ca atunci cand, un comparator le cere oferta sau doreste sa cumpere un produs, serviciul facut de ei clientului trebuie cumva taxat ca la medicii de la spital doar ca fara plic.
Am avut insa placerea de a cunoaste doi oameni de calitate, la reprezentanta Mitsubishi a companiei Tiriac, dl Ciprian Nimu si cel de al doilea, care mi-a oferit atentia si sprijinul necesar pentru a decide schimbarea optiunii Mazda CX5 in noua Vitara, este vorba de dl Mihai Vecinu de la Autonet Giulesti.
Primul, dupa mai multe drive testuri si vizionari ale modelelor de Outlander benzina si motorina, cutie manuala si automata, dupa mai bine de 2 luni de tatonari, la aflarea deciziei de a nu cumpara Outlander mi-a trimis acest mesaj:

"Tin sa va multumesc pe aceasta cale pentru atentia acordata modelului MITSUBISHI Outlander. Nu am putut sa va satisfac cerintele de data aceasta, insa raman in continuare la dispozitia dumneavoastra. Doresc sa va asigur de intreg sprijinul meu si va rog sa ma anuntati daca exista o modalitate in care va pot fi de folos"

Nu poti avea decat un mare respect si un sentiment de apreciere fata de o astfel de atitudine si sa-ti doresti ca relatia inceputa cu un astfel de om sa ramana una pe termen lung indiferent de interesele de moment.
In ce priveste experienta de la Autonet, dl Mihai a reusit sa ma convinga ca fac o alegere buna desi era primul meu contact cu marca Suzuki nefiind in zona mea de atentie, atunci cand la afirmatia mea:

"vreau ca sa consider noua masina la fel cum s-a intamplat in ultimii 6 ani cand am detinut Audi A6, o extensie a personalitatii mele si sa ma bucur de fiecare data cand o revad in parcare ca si cum ar fi prima intalnire cu acea masina"

mi-a raspuns astfel:

"pot doar sa va garantez ca modelul Vitara este nu doar unul surprinzator ca design si dotari si unul just din punct de vedere al valorii obtinute pentru banii dati. daca nu va simtiti confortabil cu ideea de achizitionare a acestui model va incurajez sa alegeti marca si modelul in care sa va regasiti asa cum mi-ati spus anterior"

Adica, nu pledoarie pentru ca masina vanduta de Autonet este cea mai cea, nu jocuri psihologice cu tot felul de tertipuri ci doar sinceritate, disponibilitate si mai ales promptitudine!
Acesta este motivul alegerii variantei Spirit automata Allgrip cu Rugged, roata de rezerva, scuturi motor si diferential si cotiera originala  la un pret excelent de 20500 euro si 1500 ron bonul de Remat.
Prin urmare voi merge mai departe comandand setul de roti de iarna, jante tabla, senzori, capace si gazduire anvelope vara un an la 3900 ron pret cu TVA, a unui eleron in culoarea caroseriei ca la dotarea City, a elementelor cromate de pe hayon si manere si a protectiilor antistropire de cauciuc la rotile fata/spate pentru care sunt convins ca oferta va fi una surprinzatoare.
Recomand celor interesati de noua Vitara sa faca o incercare de a cunoaste un vanzator profesionist.

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #32 : 21.Aug.2015, 10:36:46 p.m. »
Un profesionist se cunoaste de la primele propozitii si din pacate sunt din ce in ce mai putini. Toti se plang ca nu sunt platiti bine, dar cand le pui o intrebare fac mofturi si iti reproseaza ca il pui sa citeasca documentatie(caz trait de mine: afirmatie+mimica de kkt).

Cu dealer-ul nu am avut probleme, nu a fost cea mai bine pregatita persoana din punct de vedere tehnic dar mereu a intrebat mai departe si mi-a oferit raspunsuri corecte. Prefer sa imi spuna ca se documenteaza decat sa imi vanda gogosi.

Cu leasing-ul am avut parte de alta poveste: desi la simulare era totul ok, cand au venit documentele s-a schimbat raspunsul atat de drastic ca nu imi dau seama nici acum cum poate simularea sa aiba o marja de eroare asa de mare. Datele folosite la simulare au fost identice cu cele din documentele aduse ulterior, doar ca de la un avans de 20% s-a ajuns la un avans de 65%, cu rata reziduala de 20%. Am stat la telefon 30 de minute cu creditorul, pixul si foaia in fata si i-am aratat ca pe formulele de calcul oferite de el, avansul initial de 20% era arhisuficient.
Nu inteleg cum o banca poate oferi un credit de nevoie personale apropiat de cat ai nevoie si la leasing sa rateze tinta atat de mult. De la banca pot lua 13k(eu am nevoie de 15k) iar leasing-ul imi da 3k euro(restul sunt in avansul de 65% si rata reziduala de 20%).

La erorile de calcul adaug "dusul cu zaharelul": daca depui dimineata dosarul, primesti raspuns pana seara, doar ca nu mi-a spus care seara. S-a dovedit a fi seara dupa 3 zile. Telefoane din partea lor..0, nu au credit.

Am un prieten care a depus dosarul in saptamana in care persoana care lucra de drept la birou a fost in concediu si inlocuittoare l-a "dus cu zaharelul" si pe el pana s-a intors din concediu colega.

Cu totii avem zile proaste, eu lucrez cu clientii si cateodata esti obosit, nu mai poti, te gandesti in alta parte..whatever..fiecare cu piticii lui, dar stai doua zile, 5 zile, un an, cat are nevoie cerebelul fiecaruia sa percuteze si gaseste o formulare, o poveste care sa te ajute sa trimiti clientul acasa cu zambetul pe buze(de satisfacere nu un zambet ironic) si tu poti sa continui sa faci ce vrei in momentul ala. A doua zi il suni si continui discutiile.

In fine, povestea e lunga, poate sunt eu greu de multumit, dar sunt oameni care zambesc, se poarta frumos si corect cand iti vand un covrig, desi el castiga 10 bani la treaba asta, iar altora le versi valiza in fata lor si se supara ca trebuie sa faca curatenie. Si nu..nu sunt marlan cu ceafa lata care crede ca banii fac totul, desi sunt poate mai in varsta ca unii si poate mai bine platit, cu studii poate mai multe, tot cu domnul/doamna discut, nu fac scandal chiar daca simt ca nu sunt tratat bine, nu dau ochii peste cap, nu ii mint, nu jignesc, chiar daca simt de multe ori ca ar trebui sa fac asta.

my2cents.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline newah

« Răspuns #33 : 22.Aug.2015, 06:58:57 a.m. »
bine spus

Online saureign

« Răspuns #34 : 22.Aug.2015, 10:12:16 a.m. »
eu am preferat sa fac un credit de nevoi personale, bani cu care am platit integral masina. Tocmai pentru a evita diverse povesti si complicatii.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline Leutz

« Răspuns #35 : 22.Aug.2015, 03:26:59 p.m. »
Desi se discuta despre dealeri Suzuki, imi permit o interventie un pic off-topic.

Confirm cele spuse despre domnul Ciprian Nimu de la Mitsubishi. Eu in 2008 am fost cu banii practic ... in mana ... sa platesc un Colt, una din marile mele iubiri ... imposibile  :">. A doua zi insa am platit pentru un SX4 4x4 GS, dupa ce peste noapte Suzuki a coborat pretul cu 3000 de euro.

Si inainte si dupa acel "gentleman agreement" pe care eu nu l-am respectat, domnul Nimu a fost extrem de elegant si profesionist. Ulterior am mai fost in contact cu el pentru o lunga perioada, timp in care am beneficiat de o multime de sfaturi pertinente si utile, desi nu aveam Mitsubishi.

• SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline vladiopa

« Răspuns #36 : 22.Aug.2015, 05:20:09 p.m. »
@newah
Experienta ta in relatia cu Autonet pare oarecum dusa spre domeniul povestilor cu zane (nu ma intelege gresit, nu te contrazic cu privire la cele relatate dar imi permit sa pastrez o marja de rezerva in ceea ce priveste acceptarea celor spuse de tine). Eu am avut experiente cu mai multi dealeri (inclusiv ai altor marci) si in general atitudinea e aceea de a "te frige" pe principiul "am mai gasit un fraier caruia sa-i iau banii".
Nu contest ca exista si exceptii si poate tu ai prezentat unul din aceste cazuri dar exceptiile sunt din pacate doar acele elemente care confirma regula mentionata anterior.

Offline vladiopa

« Răspuns #37 : 22.Aug.2015, 06:15:27 p.m. »

Orice se negociaza intre 5 si 15% se poate scoate de la dealer, uneori producatorul poate da chiar si 20%

Apropo de asta, mi-am adus aminte de un caz concret in care s-a dat (si se da si acum presupun) discount de 25% dar direct de la producator si nu de la dealer. Vorbim insa de un contract global intre doua multinationale (respectiv producatorul auto si compania cumparatoare) si de mii de masini la nivel global. In conditiile astea da, se ajunge la discount-uri foarte mari. Pentru "muritorii de rand" insa reducerile sunt de cele mai multe ori modice. :-(

Offline TVS

« Răspuns #38 : 22.Aug.2015, 09:30:17 p.m. »
@vladiopa , confirm si eu cele spuse despre Mihai de la AutoNet si ,după ce am negociat vreo câteva zile prețul si opționalele incluse , când am ridicat mașina am găsit pus si un set de covorase textile originale inscripționate Vitara despre care nu știam nimic adică cadou. In concluzie suntem doi pana acum care suntem multumiți de acest dealer reprezentat de acest agent de vânzări Mihai.
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline aleksanders

« Răspuns #39 : 22.Aug.2015, 09:32:40 p.m. »
Asx a avut reducere de la 28000 la 22000 pt orice muritor de rand cu 22000 euro la el  :)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea