Autor Subiect: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara  (Citit de 63015 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Catalln

Re: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara
« Răspuns #250 : 28.Mar.2016, 09:43:05 p.m. »
In cazul me, cand am luat masina de la Hinode din Tg. Mures, ei s-au ocupat de tot fara nici un fel de costuri din partea mea. Nu mai spun ca intr-o luna de cand m-am hotarat am plecat cu ea acasa (SV), si toate formalitatile (documentele, discutiile etc.) le-am facut telefonic respectiv prin e-mail, deci se poate si la noi.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #251 : 28.Mar.2016, 10:21:11 p.m. »
Si mie la Iasi la Doly mi s-a spus ca atunci cand va veni masina, va trebui sa achit gen vreo 400 ron pt numere rosii + RCA pe cateva zile/pana o inmatriculez sau ceva de gen. Numai ca nu m-am gandit ca nu e obligatia mea/ ar fi posibil sa jonglez. Stie cineva sigur cum sta treaba (nu de alta da nu-s genul sa ma tiganesc, mai ales fara sa stiu exact despre ce e vorba, doar de dragul de a incerca sa mai trag ceva in jos. dar daca asta e o jonglerie pentru inca niste bani, sunt dispus sa cer).

Pavel, nu vad de ce ar fi obligatia ta.
Obligatia ta este sa inmatriculezi masina definitiv(numere negre permanente), dar cum dealerul/suzuki nu iti pot oferi cartea masinii tu nu poti face asta. Numerele rosii sunt efectul faptului ca nu iti pot da carte iar cauza sunt ei si ei platesc numerele rosii. E simplu, nu trebuie sa te tiganesti.

Sunt dealeri care nici macar nu mentioneaza aceasta plata a numerelor rosii pentru ca e la mintea cocosului ca e in lista lor de responsabilitati. Masina pe care o vand trebuie sa faca dovada faptului ca poate circula pe drumurile din Romania, ei trebuie sa dovedeasca lucrul asta prin prezenta numerelor rosii, nu tu.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

The following users thanked this post: IoanCC

Offline sirsefu

« Răspuns #252 : 28.Mar.2016, 10:21:43 p.m. »
Tot de la Hinode am luat-o și eu. Am primit masina cu numere roșii și rca pe 1 luna. A fost ceva. ..standard,  nu a trebuit să negociez ceva pentru asta.
Și prima spălare plătită de ei (sa dea jos ceara (sau ce o fi) de transport. Și alimentare cu benzina de 50 de lei. Și covorașe cadou (nu originale, urate, nu le-am folosit. Toate astea erau cumva în pachetul standard de livrare.
« Ultima Modificare: 28.Mar.2016, 10:25:48 p.m. de sirsefu »

Offline enicky

« Răspuns #253 : 29.Mar.2016, 09:57:43 a.m. »
   Nici Radacini-Bucuresti nu mi-a pus niciodata problema sa platesc inmatriculare sau nr. rosii  ! Ba mai mult s-au oferit sa-mi dea asigurare, mi-au rezervat masina, m-au asteptat cu banii, au pregatit masina, au fost superOK. >:D<
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline pavel_o

« Răspuns #254 : 29.Mar.2016, 10:38:33 a.m. »
Mda. cu atat mai mult cu cat am platit masina integral de la inceputul lui februarie si masina avand ca termen de fabricare 5mai...plus ca n-am primit niciun fel de discount, nici la culoare nici altceva. doar cotiera si aia cu surle si trambite, "cat am tras pentru asta". recunosc ca nu sunt un negociator nici pe departe bun. dar macar corectitudine..

Offline IoanCC

« Răspuns #255 : 29.Mar.2016, 11:01:43 a.m. »
Aceeasi situatie si-n cazul meu, plus ca masina platita la inceputul lui februarie, termen de fabricare 25 mai, deci probabil o vad in iunie abia, desi initial mi s-a lasat de inteles ca va fi sfarsitul lui aprilie, discounturi sau compensatii sau macar dovezi de bunavointa si interes... foarte putine spre deloc, si multe probleme de comunicare care ma pun serious pe ganduri...

Pe scurt, sunt multe lucruri care ma fac si pe mine sa ma indoiesc de corectitudine si sinceritate din partea lor. Cred ca Doly Iasi mai are putin si ajunge Sara Motors Timisoara din urma la capitolul reputatie negativa si nemultumiri, mai ales acuma cand aflu ca nu sunt singurul care este dezamagit de relatia de pana acum cu ei.
  • Vitara 1.6 AT 2WD Spirit

Offline mpamfil

« Răspuns #256 : 29.Mar.2016, 11:44:45 a.m. »
Eu sunt foarte multumit de Dolly, nu am avut parte de intarzieri majore, avand in vedere ca m-am razgandit de 2 ori si am schimbat variantele de echipare de la Passion la Spirit si mai apoi la Vitara S.
Am stiut de la inceput data in care masina o sa intre in productie,  au fost 2 saptamani de intarziere, dar asta au fost la toate Vitara S din vina fabricii, dar eu am discutat tot, termeni, conditii, durata, posibilitati, plus ca e normal sa mai apara intarzieri, problema e cand astepti 7 luni in loc de 3, cand sunt 3 1/2 eu zic ca e ok, atat timp cat cererea e mare si nu depinde doar de dealer.
  • Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

Offline Dan Chiritescu

« Răspuns #257 : 29.Mar.2016, 11:49:42 a.m. »
Azi merg sa vad masina venita la cam 130 de zile de la comanda la Arinovis Brasov, apoi platesc integral. Nu ca n-as fi platit putin inainte, dar m-a convins nevasta sa vad masina intai, desi nu stiu ce n-ar putea sa-mi placa sau sa nu functioneze cum trebuie.

Vreun sfat la ce sa ma uit?
  • renault megane scenic II 1.5 diesel (2004)

Offline pavel_o

« Răspuns #258 : 29.Mar.2016, 12:03:57 p.m. »
si mie mi s-a comunicat de la inceput cam care e timpul de asteptare, am fost de acord. problema mea e cu negocierile privind diverse discounturi/ accesorii/ alte plati de genul numerelor rosii. cu atat mai mult cu cat am facut plata integral, cu cateva luni inainte. De ce unora sa le faca, unora sa nu. Chestia tipic romaneasca de profit de pe urma unuia care nu insista si pe care nu-l dau banii pe afara. dar asta e, daca in castigul de pe urma mea sta totul...nu zic de Dolly ca aparent d-nul Dascalu e foarte cooperant/ saritor. Dar cand in aceleasi conditii tu esti mai fraier in ochii lui decat unul cu gura mai mare...no comment

Offline Carina Popescu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
    • Timisoara
« Răspuns #259 : 29.Mar.2016, 12:08:03 p.m. »
Buna dimi,
As dori sa lamuresc cel putin din punctul de vedere al Sara Motors, acest capitol "Formalitatile de inmatriculare provizorie, numere provizorii si cartea de identitate infoliata, reprezinta suma de 95 EUR."
1) Cand ajunge masina la show-room, se cere CIV-ul de la Bucuresti. Care soseste in cateva zile. Cand intram in posesia CIV-ului, noi mergem la RAR sa-l infoliem (pentru ca masina are omologare de tip). Lucru care se intampla de regula pe loc. Apoi sunam clientul si mergem sa ii ducem CIV-ul infoliat + COC-ul in original.
Daca masina nu are omologare de tip, facem programare la RAR, si se merge impreuna cu clientul si masina, pentru emiterea CIV-ului.
2) Cand ajunge masina la noi, in cateva ore se poate preda catre client.
Clientul de obicei de trimite in prealabil copie RCA pe mail, sa emitem numerele rosii, valabile 30 de zile.
In acest timp clientul se ocupa de inmatricularea masinii, dupa ce primeste CIV-ul de la noi.

Daca clientul nu doreste numerele rosii, si doreste sa tina masina la noi in show-room pana ii iasa numerele finale, este ok. Se scade din cei 95 EUR, aprox. 100 RON.

Chiar daca CIV-ul s-ar da clientului la predarea masinii, tot nu se poate pleca cu masina fara numere rosii.

O zi faina sa avem toti si tinem legatura.

Carina
  • SUZUKI SWIFT