Autor Subiect: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara  (Citit de 63018 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline danyepz

Re: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara
« Răspuns #230 : 21.Feb.2016, 12:39:01 a.m. »
Il suspectati degeaba pe colegul @yeti  :baston:
80% din userii activi pe acest forum au o altfel de vitara  :P
....ALLGRIP de unde rezulta @ariciul ca,comparatia nu are rost.
Eu am comandat 2WD tocmai pentru consum,stiam ca in practica va fi o diferenta mai mare decat cea din carte iar eu care fac 2500-2700 de kilometri pe luna chiar conteaza.
In bucucresti doar cand a nins am avut pe bord consum de 7-7.2 în rest nu depășește niciodata 6.8, extraurban in functie de viteza,pe DN-uri consumul este extraordinar...Duminica trecuta am mers pana in Poiana si am ajuns acolo cu 5.7 pe bord si average speed 77 km/h la intoarcere am prins aglomeratie rau dar start&stop-ul si-a facut treaba in bucuresti am ajuns dupa 390 de kilometrii cu un consum total pe bord de 5.2 cu 65 km/h average.
Pe autostrada este alta poveste,la 120 pana in 6 iar la 130 6,5-6,7
Consumuri de 2WD
  • Swift 1.2 2019

Offline ariciul

« Răspuns #231 : 22.Feb.2016, 03:45:00 p.m. »
Nu-l suspectez, il tachinez  :D
Stiam ca are 4x2 si ca de aceea are consumul care il are. Pe siteul cu consumul sunt si cu allgrip care au consum si de 6% dar cand m-am uitat la ei, au trecut numai country roads. Deci se verifica. Eu am consum maricel pt ca o tin in majoritatea timpului numai prin oras unde cel mai bun consum a fost undeva la 7.8 de sarbatori. Altfel e cam 8.5 probabil un consum normal la masina asta in conditiile de oras aglomerat.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline crisi1

« Răspuns #232 : 25.Feb.2016, 03:33:39 p.m. »
Masina primita pe 19.02, dupa 300km, Bucuresti, Calarasi, putin autostrada, putin mod Sport  :D ...cam asta-i consumul. Eu ma declar multumita. Despre dealer, Autonet ok  :)
  • VITARA ALLGRIP 1.6VVT PASSION MT

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #233 : 25.Feb.2016, 03:38:45 p.m. »
Nu uita de rodaj :)
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline centel

« Răspuns #234 : 28.Mar.2016, 12:02:55 p.m. »
Buna,

Ma gandesc serios sa imi achizitionez o Vitara 1.6 Passion 2WD AT si as vrea, daca se poate, niste sfaturi inainte ...
Eu sunt din Timisoara si am discutat cu cei de la Sara Motors. Mentionez ca sunt la prima masina noua cumparata...Nu stiu exact cum merg lucrurile :)

Sunt cateva aspecte pentru care as avea nevoie de informatii:
1. Mi-au spus ca in momentul in care vine masina trebuie sa platesc 95 euro pentru numerele rosii. Mi se pare cam mult... Din cate am citit aici http://inmatricularimasini.ro/inmatriculari_provizorii.html toata afacerea nu costa mai mult de 70 lei. Intrebarea e daca as putea sa fac eu inmatricularea si daca primesc de la dealer toate actele necesare? Merita efortul? Sunt alte costuri suplimentare care nu sunt prezentate?
2. Se pot obtine direct numerele permanente fara sa trec prina faza de numere rosii? Normal, cu conditia de a nu circula cu masina ...
3. Din cate am citit pe forum sunt foarte mari sanse sa se depaseasca termenul de livrare a masinii. Am citit undeva ca as putea sa precizez in contract o clauza ca in cazul depasirii termenului sa se aplice penalitati dealerului. A facut cineva pasul acesta?
4. Am vazut pe forum ca exista colegi din Timisoara care si-au achizitionat masina din Arad. Exista vreun motiv anume care v-a determinat sa cumparati din Arad si nu din Timisoara?

P.S. Am o masina pentru programul RABLA.

Va multumesc anticipat!
  • Vitara 1.6 Passion 2WD AT - Galactic Grey

Offline mpamfil

« Răspuns #235 : 28.Mar.2016, 12:22:03 p.m. »

1.Legat de platit pentru numerele rosii, in Iasi era trecut un cost de 120 de euro pentru tot ce tine de acte si numere dar eu am negociat sa nu le platesc.

2.Ca sa obtii direct numere definitive ar insemna ca dealer-ul sa tina masina la el pana rezolvi tu cu actele, mie mi-a zis ca masina nu pleaca de acolo fara asigurare valida si numere provizorii cel putin.

3.Se poate specifica in contract o clauza, daca accepta dealer-ul dar din cate stiu cei de la Sara au recordul la nr de zile de asteptare (206 zile parca) si nu cred ca le convine o astfel de clauza.

4.Cred ca intarzierile mari la livrare a celor de la Sara au impins colegii sa mearga la Arad.

Daca masina pe care o ai nu face mai mult de 300 de euro eu zic sa o folosesti pt Rabla, sau gasesti tichete cu cel mult 300 de euro, direct la dealer de obicei.
  • Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

Offline enicky

« Răspuns #236 : 28.Mar.2016, 12:59:49 p.m. »
Sunt cateva aspecte pentru care as avea nevoie de informatii:
              La momentul achizitiei si eu am avut o discutie cu Sara, o doamna Carina, foarte volubila, mi-a oferit un dicount de 2000e ca sa astept 3 luni sa iau masina. Nu m-a tentat si am revenit in Bucuresti unde nu s-a pus problema de a plati ceva pt. nr. rosii. Nu stiu (si nu cred) ca se poate inscrie direct cu nr. negre.
            Referintele despre ei nu sunt cele mai bune (vezi pe net, si pe forum colegi care au luat din Arad)
           N-ai mentionat termen de livrare, dar cred ca nu este cel mai scurt la ei.
           Programul Rabla inca n-a demarat asa ca....
           E de incercat sa faci tu inmatricularea ca sa te coste mai putin
          Iti recomand  sa contactezi si alti dealeri tocmai pt. a vedea si conditiile lor de vanzare-cumparare, chiar daca ti-e peste mana sa mergi in alta localitate, iar plata le-o poti face si prin banca(nu trebuie sa mergi cu "sacosa"), si poate obtii preturi si termene de livrare mai bune.
           Contractul este un format al lor si nu cred ca accepta completari de la client.
          Nu uita sa negociezi cu vanzatorul pretul sau montajul unor accesorii pe masina.
           Succes !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline mihaifest

« Răspuns #237 : 28.Mar.2016, 02:59:22 p.m. »
Contractul il poti modifica daca vrea vanzatorul (cum pe tine ca si cumparator te obliga in termen de x zile sa platesti si sa si ridici masina, asa poti cere si tu pentru fiecare zi de intarziere sa plateasca 0.05 %).La 2 saptamani dupa ce vine masina vei primi talonul,va mai dura cateva zile ca sa inmatriculezi masina, nu cred ca o sa-ti tina masina atat de mult si nu cred ca o sa stai tu linistit acasa 3 saptamani. :) Despre negociere merge 5-7 % ,important este sa mergi cu mai multi in paralel.
  • Vitara Passion Allgrip benzina Superior White

Offline aleksanders

« Răspuns #238 : 28.Mar.2016, 03:09:58 p.m. »
Punctul cel mai important in toata informarea ta este sa renunti la sara. Citeste pataniile colegilor, inclusiv cele 206 zile de asteptare ale unei vitara. Bafta
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Carina Popescu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
    • Timisoara
« Răspuns #239 : 28.Mar.2016, 03:45:34 p.m. »
Buna ziua,
Ma numesc Carina Popescu si sunt director de vanzari la Sara Motors.

Imi pare rau ca nu am intrat pana acum pe forum sa raspund tuturor clientilor si potentialilor clienti Sara Motors.

Sincer, ma bucur foarte mult ca exista acest mijloc de "discutii".

Pentru inceput cel mai constructiv ar fi sa facem cunostiinta, nu?
Nick-name-urile pe care Dvs. le folositi nu cred ca sunt tocmai benefice acestor discutii.
Cel mai corect este sa dam cartile pe fata.
Eu am curaj sa dicut fair cu fiecare in parte. Atat aici cat si la show-room.

Vreau sa dau dreptate unora dintre voi. DA, AU FOST si DA SUNT INTARZIERI!!!

In Anul 2015 am vandut peste 100 de masini. Dintre care aprox 10% au avut depasire de livrare. ESTE ADEVARAT!!!

Acum, as vrea sa ii intreb pe cei care au "dezvaluit" aici problemele cu Sara Motors, ce bonificatii au primit pentru intarzieri.
STIU ca nu compenseaza si STIU ca v-am necajit muuult cu aceste intarzieri.
Dar as vrea sa fim corecti pana la capat si sa spunem si cealalta parte a problemei.
Faptul ca s-au oferit bonificatii/penalizari de sute de EURO.
Care poate fi considerat un DISCOUNT supplimentar la mega preturile pe care le-ati primit la semnarea contractului, corect?

Eu vand masini si sunt in domeniul auto din 1998. Stiu cam tot ce se intampla in industria auto din Romania si nu numai.
Nu suntem nici pe departe perfecti, avem multe de invatat.
Mereu am fost PRO CLIENT si "functionez" dupa deviza "CLIENTUL NOSTRU, PRIETENUL NOSTRU".

Cine doreste sa modifice contractul, NICIODATA NOI NU AM SPUS CA NU SE POATE!!!

Daca putem sa imbunatatim ceva, va rog cu drag sa ne dati idei/sfaturi.

Cine doreste sa cumpere de la alt dealer, decat Timisoara...va inteleg retinerea, teama si indoiala.
Sper cel putin sa veniti dupa ce intrati in posesia masinii sa ne trangem mana prieteneste.
Poate ne vom intalnii la service sau pentru accesorizari.

Vreau doar sa nu denigram pur si simplu o firma din ...nu stiu ce motive.....
Cred ca putem rezolva ORICE!!!
Eu va astept la birou sa vorbim deschis-real-cinstit FATA IN FATA!!!
"SUSTINEREA"COLEGILOR DIN RETEA, adica a altor dealeri SUZUKI.....este un semn ca unora le este teama de noi.
Pe noi NICIODATA nu ne veti auzii vorbind de rau un alt dealer SUZUKI sau de la o alta marca.
Consider ca este loc pentru toata lumea...important este sa fim corecti....ca doar suntem colegi.

Voi fi aici de acum incolo, zilnic.

Va multumesc pentru intelegere si zi buna .

Carina
« Ultima Modificare: 28.Mar.2016, 03:50:33 p.m. de Carina Popescu »
  • SUZUKI SWIFT