Autor Subiect: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara  (Citit de 63020 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara
« Răspuns #200 : 16.Feb.2016, 12:21:09 p.m. »
            @ecodrive, sunt de acord cu ce spui tu, este o formula ideala(mai ales pt. client!) dar, poate ai observat, aproape nimeni nu mai lucreaza "pe stoc", pana si marfa care o are in magazin e in "custodie" sau cel mult cu "plata la vanzare", maxim cu plata "la termen". Toate companiile merg pe investitie minima (si fara risc!) si profit maxim. Si daca produsul  se vinde bine, e perfect. Du-te si cere un Mokka sau un Kadjar acum, sa vezi cum te "perie" vanzatorul si s-ar putea s-o gasesti in showroom. Si la Suzuki zice clientul :  "a zis ca ma suna si nu m-a sunat !", pai daca n-are marfa?
     O sa astepte oferta mult si bine ! :) Mers la fata locului si negociat !! Dac-astepti mail-uri.....
« Ultima Modificare: 16.Feb.2016, 12:36:14 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #201 : 16.Feb.2016, 12:26:58 p.m. »
Colegul se plangea ca nu-i trimite o oferta scrisa doamna de la Radacini... :dknw:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline zongor

« Răspuns #202 : 16.Feb.2016, 04:46:38 p.m. »
               Exista o problema pe care nu o afli decat daca mergi la sediul lor, probabil : Suzuki Vitara nu sunt pe stoc, pentru aceasta masina se asteapta, solicitarea este mult mai mare decat oferta, fabrica este depasita de cerere !  Asa ca se merge pe principiul "primul venit-primul servit" ! Deci ce sa faca vanzatorul aici pe forum, sa sparga seminte ?!  Daca astepti sa te roage ei cu masina, chiar daca ar vrea si n-ar putea, c-ajung altii la reprezentata inaintea ta. Deci nu sta ca stai rau !  :good:
Intamplator Suzuki are stocurile pe site, nu trebuie sa mergi la nici un sediu ca sa vezi masinile disponibile.
Asta este o problema caracteristica a (aproape) tuturor producatorilor dealerilor auto. In ziua de azi foarte putini au masini pe stoc, din motive evidente.
Eu m-am saturat de cozi inainte de 89, nu am de gand sa repet experienta. De altfel masini sunt pe stoc si se pot cumpara si in 2 zile, nu asta e problema.
Pe scurt, observatia legata de stocuri limitate este valabila si pentru vanzatori. Mai ales pentru vanzatori. Un vanzator bun va lua mai mult din cantitatea disponibila. Cat despre "primul venit-primul servit" asta e chiar mit urban. Cine crezi ca are prioritate la livrare, dealer-ul care vinde 20/luna sau cel care vinde 1/luna? HINT: vezi ca sunt deja useri pe forum carora li s-a mutat data de livrare.
Oricum, cred ca discutia a deviat. Topicul era relatia cu dealerii in vederea achizitiei.
Parerea mea este ca dealerii trebuie sa promoveze si sa vanda masina. Unii o fac. Cei mai multi, nu, cel putin din punctul meu de vedere.

Du-te si cere un Mokka sau un Kadjar acum, sa vezi cum te "perie" vanzatorul si s-ar putea s-o gasesti in showroom. 
Am fost eu in noiembrie sa ma interesez de Mokka si era cu livrarea in martie a.c.
Si ca sa incheiem, nu stiu de unde ai tras concluzia ca stau si astept mailuri de la dealer =))

Colegul se plangea ca nu-i trimite o oferta scrisa doamna de la Radacini... :dknw:
Intr-adevar, nemultumirea mea era legata de faptul ca nu mi s-a trimis o oferta asa cum am convenit la telefon.

Offline hugbear

« Răspuns #203 : 16.Feb.2016, 05:39:36 p.m. »
Și printre instalatori, medici, ingineri, cofetari etc. sunt cei ce știu/vor să-și facă meseria cum trebuie și cei ce nu. Caută un dealer care vrea să vândă.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: zongor

Offline Lerua07

« Răspuns #204 : 16.Feb.2016, 06:20:19 p.m. »
Sa nu uitam ca foarte mult conteaza si cat de mare este piata auto dintr-o tara. Eu sunt convins ca un dealer din Germania are intietate fata de unul din Romania la programarea livrarilor din fabrica.  :-O
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline TVS

« Răspuns #205 : 16.Feb.2016, 06:45:37 p.m. »
Stau la 10 minute de AutoNet (2 minute de mers cu masina ) si era Martie 2015 si am vrut sa fac un TD cu noua Vitara dar la AutoNet nu aveau decât o bucata , diesel, asa ca am sunat la Rădăcini  si bine -nțeles ca aveau si o benzinara in stoc. M-am programat la un TD si ghici cu cine L-am facut , cu celebra doamna Lazar , despre care am aflat ulterior ca , conduce un BMW seria 5 DAR M , adica  multi cai . TOt drumul , care parțial a fost pe autostrada mi-a spus sa O calc , ca masina Duce. La sfrsit i-am mulțumit si ea mi-a spu asa : sunt convinsă ca nu ne vom mai vedea . Și-a avut dreptate , pt ca ea nu dădea, ca reducere,  decât vopseaua bi tone , pe când la AutoNet am primit mult mai mult si nu va spun pt ca nu vrau sa stric apele lui Mihai Vecinu de la AutoNet si când spun ca nu vreau sa stric apele vorbesc de cam de aproape 10% reducere pe o Vitara Spirit Benzina  :D plus cadou vopseaua metalizata .
« Ultima Modificare: 16.Feb.2016, 06:50:48 p.m. de TVS »
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #206 : 16.Feb.2016, 09:16:34 p.m. »
A vizualizat cineva dintre voi ofertele externe si timpii de asteptare?? O sa intelegeti ca nu este o rea vointa.
Go Terios!!!:)

Offline vladbuzdu

« Răspuns #207 : 18.Feb.2016, 12:09:36 a.m. »
nu am mai scris de ceva timp pe forum pentru ca sunt destul de dezorientat in legatura cu ahcizitia. si ca sa comentez un pic cele spuse mai sus: la Opel Mokka au masini gata configurate care vin cu un discount substantial si astepti doar daca vrei sa ti-o configurezi tu. altfel, poti lua masina in catreva zile..si mie personal mi s-au facut 3 oferte...ultima este modelul de 1.4 . 4x4nivelul de echipare cosmo(adica de top) cu 18300 Euro la care poti baga si rabla deci iesi la 17000. din pacate cei de la vitara se codesc sa faca vreo oferta. dna liliana de la radacini cu care am facut drive pe cele 2 vitara de 1.6 este o persoana agreabila, care m-a indemnat sa o incerc la extrem, dnul vecinu ma suna aproape la 2 zile sa mai facem al 2 lea test. intre timp am testat si 1.4 pe autostrada...sunt foarte incantat de cum merge mai putin de garda la sol(abia am coborat o amarata de bordura...conduc un renault rx4 din 2001 cu care ma bag peste tot), usile care se inchid prost la toate masinile pe care le-am vazut si interiorul de matiz. astazi am testat un honda civic...1.8 benzina...si m-am zapacit de tot...
  • Volkswagen

Offline enicky

« Răspuns #208 : 18.Feb.2016, 12:56:18 a.m. »

Asta este o problema caracteristica a (aproape) tuturor producatorilor dealerilor auto..... In ziua de azi foarte putini au masini pe stoc, din motive evidente.
..... De altfel masini sunt pe stoc si se pot cumpara si in 2 zile, nu asta e problema.
....... vezi ca sunt deja useri pe forum carora li s-a mutat data de livrare.
Oricum, cred ca discutia a deviat....
Si ca sa incheiem, nu stiu de unde ai tras concluzia ca stau si astept mailuri de la dealer =))
Intr-adevar, nemultumirea mea era legata de faptul ca nu mi s-a trimis o oferta asa cum am convenit la telefon.

Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita !
     Eu n-am vrut decat sa-ti ofer gratis din experienta mea obtinuta la cumpararea Vitarei, in idea ca te va ajuta, fapta pentru care vad ca-mi tragi neostoit bastoane, si dai cu mine de pamant de nu ma vad !!!
      Ca nu mai vrei sa fie ca-nainte de 89 e ok(de fapt e singura idee ok emisa !!)nici eu nu mai vreau sa dau spaga la dr., dar merge???
       Stocurile Suzuki se dau pe site din vara lui 2015, dar niciodata n-au fost reale, pt. ca sunt in permanenta transformare !
       Despre Mokka te-a lamurit colegul@ vladbuzdu, nu-ti mai zic eu.
       In citatul de mai sus ai 5 fraze in care spui ceva apoi te contrazici singur!!(vezi newah!)
       Emoticonul cu ras l-ai pus probabil dupa ce ti-ai citit propria scriere, si te-a bufnit rasul (cum mi s-a intamplat si mie de altfel dupa ce ti-am citit postarea  :) )
       Asa ca nu da crezare "mitului" cu "primul venit...", si nu sta ac. sa astepti oferte...mail-uri,etc.
       Personal regret fapta, si incerc sa nu se mai repete !! :pardon:
          P.S. Daca tot asa relationezi si cu dealerii....
« Ultima Modificare: 18.Feb.2016, 01:11:29 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline pavel_o

« Răspuns #209 : 18.Feb.2016, 06:53:26 a.m. »

Ca nu mai vrei sa fie ca-nainte de 89 e ok(de fapt e singura idee ok emisa !!)nici eu nu mai vreau sa dau spaga la dr., dar merge???

off: merge, trust me : :-))