Autor Subiect: Sfaturi de la proprietari  (Citit de 2553 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline stefan321

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Sfaturi de la proprietari
« : 21.Aug.2015, 10:33:57 a.m. »
Salutare :)

Sunt nou pe forum, special mi-am facut cont pentru a putea auzi parerea proprietarilor de Swift. Sunt intr-o mare dilema la ora actuala, vreau sa-mi cumpar o masina prin programul Rabla. M-am saturat de bagat bani in masina veche si am decis ca e momentul pentru o masina noua. Printre cautarile mele am gasit si acest model de la Suzuki si anume Swift (suna asa a "taietura de sabie katana"  =)))

Recunosc ca nu i-am acordat foarte mare atentie pana acum. Am vazut un model la o oferta destul de buna la un dealer auto din Bucuresti. Pretul e de 9100Euro.

Modelul e Swift 1.2l GA. Ce ma intereseaza foarte mult in special la dinamica masinii (de echipare nu ma pot plange, pare ca are tot ce trebuie, are probabil cea mai decenta echipare pana in 10.000 euro)

1. Cum se comporta motorul la drumuri in afara localitatilor? In special la depasiri pe distante scurte. Sa zicem ca ai aproximativ 90km/h si vrei sa efectuezi o depasire. As vrea sa stiu cum se comporta motorul in astfel de situatii, cat de mult trebuie turat (nu este un lucru rau, imi plac turatiile :) pentru a obtine cuplul maxim in situatia respectiva?

2. Cum se aseaza pe sosea masina? O simti ca e "lipita" de asfalt chiar si la un condus un pic mai sportiv?

3. Cat consuma atunci cand mergi absolut decent, fara turatii nesimtite sau viteze exacerbate? Spre exemplu la un drum lung daca mentii o viteza de 100-110km/h care ar fi consumul?

4. Cat costa consumabilele? Cat costa distributia? Dar asigurarea?

5. Cat de usor se gasesc piese de schimb si care e pretul lor in medie fara de alte masini mai populare? (gen VW Golf, Dacia, Opel Astra)

Ce probleme ati intalnit pana acum? Electrice, mecanice, de orice natura.

As vrea sa impartasiti experientele voastre cu aceasta masina, precum si sfaturi de cumparare, care motor ar fi mai bun (nu fac mai mult de 10k/an)?

Va multumesc foarte mult pentru pareri. Apreciez.

O zi buna
« Ultima Modificare: 21.Aug.2015, 10:37:30 a.m. de stefan321 »

Offline ff_2004_06

Re: Sfaturi de la proprietari
« Răspuns #1 : 21.Aug.2015, 11:17:36 a.m. »
Salut si bine ai venit. :)

Incerc sa raspund acolo unde am ceva idei desi eu am varianta Sport veche:
1. Dinamica e buna la modelul asta dar trebuie condus ca un benzinar aspirat daca vrei sa se miste bine, adica sa il tii sus in ture (peste 3-4000).

2. Din cate stiu, comparativ cu , competitorii din clasa sa, Swift sta foarte bine la capitolul stabilitate si tinuta de drum, cu evident asupra confortului. Cel mai bine e sa mergi la test drive ca sa vezi daca e pentru tine.

4. Costurile sunt decente, stiu pe cineva care va schimba destul de multe consumabile si nu s-a ajuns la sume mari chiar daca lista e lunga.

5. Aici nu trebuie sa te ingrijorezi, piese gasesti usor, si originale, si aftermarket. Parerea mea e ca preturile sunt putin sub alte marci daca mergi pe aftermarket.

Ca motor, cred ca 1.2-ul pe benzina e cel potrivit si, din cate am citit, e fiabil.

Avem cativa colegi cu modelul asta, asteptam impresii mai avizate ca a mea.  ;)
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline Vladut

• Full Member
  • Mesaje postate: 105
  • Gen: Bărbat
  • Swift Violet Edition <3
    • Swift
« Răspuns #2 : 21.Aug.2015, 02:14:44 p.m. »
1. Confirm ce a spus FF masina se tine bine pe depasiri scurte la 90 km/h. Conduc un Swift 1,2 benzina iar la depasiri nu am fost dezamagit (e putin mai puturoasa cand e prea incarcata dar se misca bine)

2. Se aseaza foarte bine la drum mergi linistit iar la capitolul confirm sta foarte bine cel putin modelul meu (Violet Edition)

3. Consumul la viteze decente e undeva la un 5.2 - 5.3 poate chiar mai putin (la pompa) - am un condus mai agresiv iar pe Iasi - Costinesti (inclusiv cozi etc) a papat undeva la 5.5 -5.6 / 100 km la pompa (pe CB afisa 5.5 - 5.4)

4. Consumabilile nu ma pot afirma clar pentru ca inca nu am ajuns dar din ce am intrebat posesori + reprezentanta imi par preturi decente.

5. Din ce am citit nu sunt piese foarte scumpe si la fel gasesti originale - aftermarket si chiar imi par foarte decente (inca nu am inceput sa mai umblu la ea dar am inceput sa fac un plan in mare cu ce imi doresc sa adaug)

Ca experienta , azi am atins minunata suma de 3000 km :)) si sunt incantat de masina chiar mai incantat fata de momentul in care m-am decis sa o cumpar (test drive a fost de 2-3 km nu am apucat mare lucru). De motoras nu ma pot plange in raport cu greutatea masinii si imi place cum se simte atat la un condus mai agresiv cat si la unul mai "cuminte". Overall singurul lucru de care ma pot plange e zgomotul motorului cand circuli peste 150-160 dar e de inteles cand cei din fabria iti trec 165 km/h viteza maxima (am testat pana la 180-190 km/h si se comporta foarte bine mai putin zgomotul dar a fost ok).

Overall masina e foarte ok si accesibila ca pret la mine a ajuns undeva la 10500 cu programul rabla dar varianta Violet Edition iar livrarea a durat aproximativ 1 luna de la data in care am semnat contractul pentru avans.
  • Suzuki

Offline stefan321

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #3 : 21.Aug.2015, 03:43:40 p.m. »
Va multumesc pana acum pentru raspunsuri.

@Vladut : De curiozitate cat ajunge rata la masina? Avand in vedere ca si eu vreau tot prin programul Rabla sa o cumpar.

Offline shpeedy

« Răspuns #4 : 21.Aug.2015, 04:13:27 p.m. »
Avans poate insemna suma inaintata la semnarea contractului (pentru asigurarea unei comenzi ferme), nu neaparat avans la credit/leasing...

Sent from my X8 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Vladut

• Full Member
  • Mesaje postate: 105
  • Swift Violet Edition <3
    • Swift
« Răspuns #5 : 21.Aug.2015, 04:22:24 p.m. »
Va multumesc pana acum pentru raspunsuri.

@Vladut : De curiozitate cat ajunge rata la masina? Avand in vedere ca si eu vreau tot prin programul Rabla sa o cumpar.

La mine masina a fost luata prin rabla ( colegii de la reprezentanta au fost draguti si mi-au cumparat un ticket care a fost 1200 RON) iar restul sumei acoperita prin imprumut bancar pt nevoii personale (am fugit de prima masina etc).

Daca dispuii de 10.000 euro si iti permiti sa mai adaugi putin (avand in vedere ca ai masina tu pentru rabla) masina te ajunge undeva la maxim 10.500 euro si e destul de dotata pentru acesti bani. La capitolul asigurare din cauza varstei (24 de ani) si masina pe numele meu a mine a ajuns undeva la 1300 ron pe an iar casco la group ama (mi-au placut conditiile + franciza 0 , asigurare geamuri + jante si pt vandalizm) e cca 600 de euro pe an iar suma asigurata de ei este de 12.500 euro :)

http://www.suzuki.ro/autoturisme/modele/noul-swift-5-usi/swift-1-2-violet-edition/

Sper ca te ajuta informatiile :) si am uitat in postul anterior "Bine ai venit!"
  • Suzuki

Offline gonik

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Mun.IASIXXNEVU
« Răspuns #6 : 16.Iul.2021, 07:34:43 p.m. »
Proprietar Suzuki  Swift 1.2 90 cp benzina/2019(Passion)
Tinuta de drum, stabilitate, depasiri -excelente
Consum realizat frecvent in exterior=3,9÷4,2 /90kmh.
La momentul achizitiei (2019)a castigat detasat clasa sa, la criteriul : pret/dotari,performante.
Am 30k km fara absolut nici o problema.Reviziile le fac la  DOLY Iaşi , un colectiv excelent, de unde am cumparat masina.
  • Suzuki swift 1.2/90cp-2018