Autor Subiect: Oglinzi cu degivrare (incalzite) - Vitara 2015  (Citit de 52431 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Oglinzi cu degivrare (incalzite) - Vitara 2015
« Răspuns #80 : 11.Nov.2021, 09:57:35 p.m. »
mi-ar place. dar raspunsul a fost ca nu este mufa si nu este cablaj. firicele...
    De regula reprezentantele/service-ul acestora nu fac modificari masinilor, adica la 2015 fiind inca la inceput, oglinzile mi le-au vandut, dar de montat le-am montat "particular".  Si daca accepta sa le faca(cum am vrut eu sa schimb claxonul), te ameninta ca pierzi garantia.

Pretul de 1000 de euro ti l-au spus (la misto!) ca sa fie descurajant, sa te faca sa renunti, dar sunt curios ce faceau daca ai fi raspuns "da", pentru ca n-aveau un tarif in baza caruia sa-ti incaseze aceasta suma : costul piesei + tarif manopera. Adica profita de naivitatea clientului !

Legat de cablaj, in carcasa oglinzii este cablajul cu o mufa care are cateva locase care nu sunt folosite, dar care au tensiune pe ele, iar aceasta tensiune este controlata de intrerupatorul de degivrare al lunetei(din bord). Practic, din oglinda vin firele care ii dirijeaza pozitia(sus-jos, st-dr.) dar din mufa nu mai "pleaca" si firele ptr. a incalzi sticla, ptr. ca aceasta nu are sistemul de incalzire, este simpla. Uite foto : https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5947.30

Electricianul a scos oglinda simpla, a montat-o pe cea cu incalzire apoi a tras cele doua fire si acum am oglinzi incalzite !!!
   Avand in vedere ca eu cred ca am fost primul(cel putin pe forum!) care a facut aceasta operatiune, incerc sa te ajut, sa-ti ofer(gratis!) din experienta mea, care a insemnat timp foarte mult alocat precum si bani.
   La acest moment ai deja mai multe optiuni de achizitie oglinzi(service si Ali) iar electricieni auto se mai gasesc.
   Acum daca tu ii crezi pe cei din service si ai impresia ca eu te mint, este optiunea ta.
   Imi amintesc ca si eu eram disperat cand se facuse frig afara si avusesem masina cu oglinzi cu degivrare, iar la Vitara nu aveam, asa ca iti inteleg perfect doleanta.

P.S. Probabil colegul n-a observat link-ul pus de mine mai inainte.
Nicio problema cu sigurantele, instalatia este facuta ptr. nr.maxim de consumatori, ori Cool-ul are mai putini(de ex. la claxon are 10A, iar claxonul cumparat de mine are 3,5)
« Ultima Modificare: 11.Nov.2021, 10:09:52 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ntire2000

Offline ntire2000

« Răspuns #81 : 11.Nov.2021, 10:04:03 p.m. »
   Legat de cablaj, in carcasa oglinzii este cablajul cu o mufa care are cateva locase care nu sunt folosite, dar care au tensiune pe ele, iar aceasta tensiune este controlata de intrerupatorul de degivrare al lunetei(din bord). Practic, din oglinda vin firele care ii dirijeaza pozitia(sus-jos, st-dr.) dar din mufa nu mai "pleaca" si firele ptr. a incalzi sticla, ptr. ca aceasta nu are sistemul de incalzire, este simpla.
   Electricianul a scos oglinda simpla, a montat-o pe cea cu incalzire apoi a tras cele doua fire si acum am oglinzi incalzite !!!

Foarte corect, nu m-am gândit la asta.
Oglinda e deja dotata cu niste fire care ajuta la reglarea ei.
Singurul aspect care trebuie luat în calcul e puterea suplimentara consumata, s-ar putea la un moment dat sa "sara" o siguranta.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline crisanidan

« Răspuns #82 : 12.Nov.2021, 08:44:57 a.m. »
multumesc. singura solutie este sa ma duc la un electrician sa vedem ce este in carcasa oglinzii, daca o mai fi cum era. povestea celor de la reprezentanta era ca trebuie schimbate oglinzile cu tot cu carcasa, tras cablaj prin  portiera si cuplat la calculatorul central. cele bune si inca o data, multumesc.
  • vitara cool 48v

Offline tac

« Răspuns #83 : 12.Nov.2021, 09:17:26 a.m. »
Din poaza care a atasat-o colegul la acea mufa se ajunge doar daca dai jos acel capac triunghiular si cel mult fata de usa.
Nu trebuie desfacuta oglinda sau data jos doar daca ai tot ce trebuie pentru a rezolva si "problema".
  • Vitara 1.6 Spirit 2WD benzina

Offline INGMIONESCU

« Răspuns #84 : 17.Iun.2022, 10:44:03 a.m. »
Poate recomanda cineva calea practică (sursă piese, service Ok pe parte electrică) pentru montarea de oglinzi încălzite la Vitara +2015? A mai deschis subiectul Enicky de mult, dar a pățit ca la Radio Erevan.. nimic util.
  • Suzuki Vitara 2015+

Offline Hoinar

« Răspuns #85 : 17.Iun.2022, 12:33:16 p.m. »
Verifica daca ai cablajul, daca vine curent pe el, daca este siguranta in panoul de sigurante ( daca exista siguranta separata ) daca nu o maresti pe aia de pe dezburire luneta, la specificatia de fabrica si cumperi doar sticla, daca ai circuitul din fabrica.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline INGMIONESCU

« Răspuns #86 : 17.Iun.2022, 01:00:25 p.m. »
Da.. asteptam un raspuns mai edificator de la un posesor de Vitara Cool.. Si mai ales o recomandare de service bun pe electrica
  • Suzuki Vitara 2015+

Offline gigel

« Răspuns #87 : 17.Iun.2022, 01:28:01 p.m. »
  Salut!
  Dacă te hotărăști, am eu disponibile oglinzile. Același cod cu ce a montat Nicu.
Eu am renunțat la idee.

• S Cross Start -Silky Silver Metallic

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #88 : 17.Iun.2022, 01:47:39 p.m. »
Poate recomanda cineva calea practică (sursă piese, service Ok pe parte electrică) pentru montarea de oglinzi încălzite la Vitara +2015? A mai deschis subiectul Enicky de mult, dar a pățit ca la Radio Erevan.. nimic util.

A facut-o @enicky mai sus si @gigel mai jos.

Salut!
  Dacă te hotărăști, am eu disponibile oglinzile. Același cod cu ce a montat Nicu.
Eu am renunțat la idee.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #89 : 20.Iun.2022, 09:50:12 p.m. »
... A mai deschis subiectul Enicky de mult, dar a pățit ca la Radio Erevan.. nimic util.
    Pai aici e subiectul !  :pardon:
Am cumparat oglinzi de la un dealer(dar iti recomand Aliexpres ca e mai ieftin) si un electrician auto le monteaza. Cablajul se opreste la o mufa langa oglinda, o desface si-l gaseste. Oglinzile se vor incalzi in acelasi timp cu dezaburirea lunetei.
   Dealer-ul e scump, gasesti unul particular.

P.S. 6 postari mai sus am spus din nou povestea, de ce ti se pare inutil? Nu-i frumos !
 Nici eu cand am facut-o nu m-a invatat nimeni, habar n-aveam ca exista cablaj, macar eu iti spun ce si cum sa faci...
  Am cautat pentru tine : detalii si foto la pag. 4,5,6.
Succes !

singura solutie este sa ma duc la un electrician sa vedem ce este in carcasa oglinzii, daca o mai fi cum era.
   Baietii din service n-au demontat niciodata o oglinda de Cool, iti spun povesti, refuz sa cred ca s-a schimbat instalatia electrica.
« Ultima Modificare: 20.Iun.2022, 10:03:18 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip