Autor Subiect: Scaun de copil noua Vitara  (Citit de 4490 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline newah

Scaun de copil noua Vitara
« : 13.Aug.2015, 10:49:50 a.m. »
Pentru ca la o luna dupa ce noua Vitara intra in dotarea familiei va aparea si cel de al treilea utilizator, initiez acest topic cu rugamintea ca cei deja experimentati sa dea cateva detalii legate de urmatoarele aspecte:
- ce fel de scaun scoica se recomanda si ar fi eficient pana la maxim 18 kg/1an
- ce scaun de copil folositi pentru cei peste 1 an
- vazand latimea mai multor modele si luand in calcul latimea masinii se poate pe langa scaunul de copil sa stea in spate un singur adult sau intra in mijloc inca o persoana (cotiera ia si ea din spatiu din pacate)
Exista cumva seturi ptr masina cu scaun scoica si normal de copil sau un multifunctional?
Portbagajul noii Vitare la o prima vedere pare decent insa luand in calcul un carucior pliabil va mai ramane ceva loc?
Ar fi ideal daca raspunsurile ar veni din experienta directa a posesorilor noii Vitara pentru ca am citit deja intregul topic destinat subiectului la celelalte modele.

Offline cristidav

Re: Scaun de copil noua Vitara
« Răspuns #1 : 13.Aug.2015, 03:01:31 p.m. »

- ce fel de scaun scoica se recomanda si ar fi eficient pana la maxim 18 kg/1an

Scoica pana la 1 an, apoi se cere el singur in scaun, ca nu mai incape in scoica ;)

- ce scaun de copil folositi pentru cei peste 1 an

Un scaun cat mai comod, cu burete sanatos, scaun care sa se poata rabata la 45 de grade pentru reprizele de somn ale micutului. Piata e prea vasta... Eu am un scaun de la 9 kg la 25 kg. Probabil o sa faca micutu 10 ani in scaunul asta :-))

Portbagajul noii Vitare la o prima vedere pare decent insa luand in calcul un carucior pliabil va mai ramane ceva loc?

Portbagajul Vitarei e mai mare decat al SX-ului. Eu am bagat in sx, rabatat, un caruciur destul de maricel. Si inca a ramas loc de multe altele, dar bineinteles, fara polita.

Sanatate si crestere mare :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline newah

« Răspuns #2 : 13.Aug.2015, 11:09:29 p.m. »
multumesc mult pentru vestile bune. cu spatiul din spare cum te impaci? pe langa scaunul de copil sunt sanse sa mai intre doua persoane?

Offline cristidav

« Răspuns #3 : 13.Aug.2015, 11:35:21 p.m. »
Ah, la asta am uitat sa raspund. Daca bine imi amintesc, si Vitara sta cam la fel cu spatiul in spate ca SX. Acum... depinde ce fel de persoane. Doua persoane ca mine, la 1,75 si 65 kg intra, dar cam la limita. Cel din mijloc isi pune centura si sta contorsionat. Daca-s mai masivi sau mai batrani oamenii, nicio sansa la mine. Depinde si de scaun. Eu am un scaun mai butucanos, mai cu intarituri pe laterale, cum spuneam, de la 9 la 25 kg. Daca iei unul "sport" (pentru copii mai mari, deci tot vei avea probleme de spatiu cat e mic copilul), probabil e mai ingust. indiferent cum o intorci, cei din spate au de suferit. Cu scaun de copil, fie stau comod, dar atunci tre sa fie doi sfrijiti, fie stau decent, dar sa fie oameni "normali", iar cei ceva mai masivi si batranii, nu....
Daca mai ai nelamuriri...

Exista cumva seturi ptr masina cu scaun scoica si normal de copil sau un multifunctional?

Eu as recomanda sa nu iei packuri. Pe langa ca sunt scumpe(presupun, ca doar sunt multipackuri), consider ca e mult mai util sa iei o scoica ce-ti place si un scaun ce-ti place, fie ele de la firme diferite.

NU iti lua patut de-ala de masina. (nu stiu exact cum se numeste). Pe langa ca sta pe bancheta neprins in centura, mai sunt si bani aruncati pe geam. Tot la scoica + scaun ajungi. Eu mi-am pus feciorul in scoica de la prima luna, n-a facut rosu in gat :D Dar sa fie un scaun bunicel, confortabil, rabatabil, etc, caci totusi, e inca fragil la inceput.

Offline fireburn

« Răspuns #4 : 14.Aug.2015, 09:30:43 a.m. »
Trebuie sa stea in landou pana la vreo 6 luni cand poate sta in scoica.
Intreaba medicul si documenteaza-te.

Exista carucioare 3 in 1 cu: landou (0-6 luni), scoica(6 luni-12 luni) si carucior.
Scaun de masina gasesti separat.
Nu te uita la bani cand cumperi scaun de masina (dar documenteaza-te). E vorba de siguranta copilului.
Exista scaune testate/certificate (foloseste si fiica-mea unul cu succes) si scaune de 200 de lei.

Offline miaunica

« Răspuns #5 : 14.Aug.2015, 09:47:03 a.m. »
- in primele luni, pana sta bine in fund (macar pana la 9 luni) scoica. Daca nu e o scoica cu isofix (landoul nu are isofix, cel putin nu am gasit un astfel de model) poti sa tii si copilul in brate, pt ca este la fel de neprotejat. Incearca la viteza mica sa pui frana si o vezi cum salta scoica.
-dupa ce sta bine in fund , eu iti recomand scaunul cybex pallas II 9-35kg. E modelul cu pernuta in fata. Cele mai dese tamponari sunt fata spate, apoi lateral. La impact fata spate protejeaza mult mai bine cervicala si sternul decat cele in curele fara pernute. Si la impact lateral e foarte bun.  Urmareste filmuletele cu testele de siguranta de pe youtube. Singura hiba care i-au gasit-o, ar fi cand se da masina peste cap, la a 3a rotatie ar zbura copilul...Sa ma ierte al de sus, dar daca se da masina peste cap de 3 ori, nici noi nu cred ca mai scapam vii...Alt beneficiu e ca nu -l mai schimbi, se adapteaza el. Ca un exemplu, maimuta mea mare (care nu mai sta de mult in scaun) la 12 ani are 38 kg. ;)
-indiferent de model, avand in vedere ca scaunul ocupa un loc , pe bancheta mai incape un adult zdravan si in functie de masina si al doilea sau doi mai subtirei (la splash nu stau confortabil inca doi oameni, dar in schimb la honda crv da...)
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline cristidav

« Răspuns #6 : 14.Aug.2015, 10:32:59 a.m. »
Trebuie sa stea in landou pana la vreo 6 luni cand poate sta in scoica.
Intreaba medicul si documenteaza-te.

Exista carucioare 3 in 1 cu: landou (0-6 luni), scoica(6 luni-12 luni) si carucior.
Scaun de masina gasesti separat.
Nu te uita la bani cand cumperi scaun de masina (dar documenteaza-te). E vorba de siguranta copilului.
Exista scaune testate/certificate (foloseste si fiica-mea unul cu succes) si scaune de 200 de lei.

Tot ce-ai afirmat e verosimil, mai putin faza cu landoul. Pe langa ca siguranta este 0, de ce n-ar sta in scoica ? Iti dau un argument: in burta la ma-sa a stat mai incovoiat decat va sta vreodata in viata oriunde. Eu l-am pus in scoica la 2 luni la primul drum de 80 km. N-a avut nimic. In rest, drumuri scurte, ca venise iarna, iar la oprimavara deja avusese 6 luni.

poti sa tii si copilul in brate, pt ca este la fel de neprotejat.

No comment :) Mi se pare total iresponsabil sa duci copilul in landou si, acea iresponsabilitate dainuie, vazandu-i si azi cu copii plimbati in brate la mami in spate. Totusi, miaunica, se poate si scoica fara isofix, nu e asa de negru dracu. Eu am pus frana, chiar imi amintesc, iar scoica a stat foarte bine in centura. Sa nu uitam ca scoica (si copilul) se pune cu spatele la directia de mers, deci, minimalizand sansele unei smuciri.

Eu am scaunul asta: http://www.mykids.ro/7-c7/scaun-auto-copii-9-25-kg-s48/-scaun-auto-copii-9-25-kg-cangaroo-journey-gri-inchis-d2067.html

Offline newah

« Răspuns #7 : 14.Aug.2015, 06:18:55 p.m. »
multumesc tuturor pentru informatiile date foarte utile pentru un "incepator" in ce priveste Suzuki  si mai ales copilul

Offline aleksanders

« Răspuns #8 : 14.Aug.2015, 06:38:58 p.m. »
In alegerea scaunului recomand sa luati in calcul testul adac.  :)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline newah

« Răspuns #9 : 14.Aug.2015, 08:43:12 p.m. »
despre ce este vorba exact?