Autor Subiect: Revizia la 1000 Km  (Citit de 45870 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline vladiopa

Re: Revizii New Vitara
« Răspuns #20 : 06.Sep.2015, 02:29:59 p.m. »
La service singura diferentiere e facuta intre tipul de motorizare (aprindere prin scanteie sau prin compresie). La Radacini de exp revizia intre 15000 si 20000km costa 600 de lei la motorizarile pe benzina (asta desi pe site la Suzuki e mentionat parca 99€). Frecventa reviziilor e mentionata in carnetul de service si garantie. Nu vad de ce ar fi vorba de o frecventa a reviziilor diferita fata de transmisiile manuale. La pret insa una din revizii ar putea fi mai mare la automata daca se schimba uleiul din cutie.
Cel mai simplu ar fi sa dai un telefon la un concesionar Suzuki

Offline magicoolje

« Răspuns #21 : 06.Sep.2015, 07:45:12 p.m. »
Va trebui sa sun la dealer negresit. Era interesant de stiut daca exista si alte pareri...Din pacate la noi se aplica zicala: " Cate bordeie, atatea obicee". Din acest motiv am mai cerut o parere. Este interesant daca uleiul la cutie se schimba tot la o frecventa de cel putin 20000 km. Daca s-ar schimba la mai putin ar pierde scopul acestui frumos avantaj al reviziei din 20 k in 20k.Si pretul acestei intretineri suplimentare este ok de stiut.
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline vladiopa

« Răspuns #22 : 06.Sep.2015, 08:11:14 p.m. »
Categoric! Si mi se pare normal ca un om sa se informeze inainte de a face un pas.
Daca aflii detalii concrete de la vreun dealer sa ne spui si noua. Chiar as fi curios (daca intrebi in alta parte in afara de Radacini unde am intrebat eu dar doar pentru cutiile MT) sa vad daca exista diferente intre dealeri la capitolul service/revizii.

Offline sabin

« Răspuns #23 : 18.Sep.2015, 04:11:17 p.m. »
Mai bine o dai jos si rezolvi problema la origine. Uite aici un clip unde iti arata cum se da jos:

Offline toma

« Răspuns #24 : 21.Sep.2015, 12:09:17 p.m. »
Nu cred ca se pierde garantia daca o sari pe cea de 1000km, din cate am inteles este optionala nu obligatorie. Eu am fost cand aveam deja trei mii si ceva de kilometri, mi-a notat in cartea de service ca am venit la 1000 :)

Nu stiu ce au verificat ca am asteptat cuminte in sala de asteptare de la Radacini, dar a fost 2 in 1 adica am montat si cotiera tot atunci. A durat destul de putin.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #25 : 04.Nov.2016, 02:56:09 p.m. »
Cand am fost la revizia de un an, seful serviceului (cu care ma cunosc) m-a intrebat daca am facut revizia de 1000km.
I-am spus ca n-am avut timp (si nici chef) si ca oricum era optionala. Mi-a zis ca teoretic este optionala, dar ca, in caz de solicitare de reparatie pe garantie, cei de la Suzuki cam "fac gât" daca n-ai revizia asta facuta. Dintre toate marcile pentru care serviceul sau are acreditare, cu Suzuki se colaboreaza cel mai greu pe partea de garantii. Orice problema trebuie documentata "japonezeste" si nu se poate apuca de lucru pana nu are acceptul lor. Celelalte marci le lasa mult mai multa autonomie in deciziile privind problemele de garantie.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline candale

« Răspuns #26 : 26.Dec.2016, 11:12:57 p.m. »
La motor 1.6 diesel allgrip la cati km se face prima revizie ? 15000 sau 20000? In carte nu e prea clar,s puna ca in functie de tipul de motor. Si km pt ulei a venit setat la 30000. Inteleg ca ulei mo tor si filtru ulei o sa mi le schimbe doar la 30000?
  • vitara luxus allgrip diesel

Online aleksanders

« Răspuns #27 : 27.Dec.2016, 08:53:04 a.m. »
as vrea sa te ajut, dar in cartea mea apare doar pentru benzina - mai mult ca sigur este 20k sau un an - ai un tabel clar in manualul utilizatorului (si se aplica regula conditiilor dificile)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline candale

« Răspuns #28 : 27.Dec.2016, 09:30:46 a.m. »
Am inteles , dar totusi daca faci revizia intre 15k -20k , atunci uleiul cand il schimba? La urmatoarea de 30k? Ciudata combinatie cu reviziile astea!
  • vitara luxus allgrip diesel

Offline shpeedy

« Răspuns #29 : 27.Dec.2016, 09:41:22 a.m. »
Daca inteleg eu bine ce spune manualul, rezulta ca la motorul D16AA, in conditii normale de exploatare, uleiul se schimba cand clipeste ledul respectiv in bord sau odata la 24 luni, iar in conditii dificile de exploatare, odata la 12 luni sau cand clipeste ledul.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X