Mai copii,ma bag si io, oarecum in cunostinta de cauza.
Plecat in concediu, fara o destinatie precisa, am ajuns duminica seara la Obarsia Lotrului si ne-am cazat la cabana Vanatorul.
Traseul pe care am mers a fost: Buc-Pitesti-Rm.Valcea-Voineasa-Obarsia
Pentru cazare la Obarsia exista urmatoarele variante:
- cabana Bradul, 7+6 camere (sunt 2 corpuri de cladire), pret/noapte 150 lei, aparent pare aranjata, conditii bune, lipsa amabilitate angajati (nu ne-au permis sa folosim frigiderele cabanei)
- cabana Vanatorul 7 camere, 120 lei/ noapte, cazare impecabila,multa amabilitate, posibilitatea de a folosi bucataria locatiei, foisor, gratar etc
-cabana Obarsia Lotrului+casute de lemn, se poate manca
- multe corturi insirate pe malul Lotrului, mai mult sau mai putin improvizate, din nefericire in a caror vecinatate nu prea se recomanda cazarea (mai mult tigani aciuati in zona)
Soseaua la Obarsie e in lucru din august 2008, iar pe sosea este insirat balast concasat de circa 4-5 cm, pe o mare parte din portiunea de sosea Obarsia-Petrosani
La intrarea pe drumul spre Ranca este indicator cu "interzis accesul public", dar se poate foarte bine sa nu se tina cont de indicatorul respectiv. Noi am intrat pe drumul spre Ranca pentru cativa km, in drumul spre Caldarea Galcesu (in "micul" si superbul traseu spre lacul Galcescu, cam 3 1/2 ore de mers la picior pana la 1900 m, intr-un peisaj grandios)
Iubitorii de trasee de munte si de natura virgina merita sa isi rezerve o zi pentru aceasta experienta pe care, garantat, nu o vor uita
Personal, nu vad rostul Sibiului in traseul despre care se discuta, respectiv Transalpina, traseul alpin virgin este intre Obarsia si Ranca.
Ideea de a face traseu duminica, ca apoi sa ne grabim sa ne intoarcem acasa nu mi pare realist.
Faptul ca sunt in jur de 30 km zona dificila, nu inseamna ca se calculeaza matematic si pot face in jumatate de ora. Dimpotriva, poate dura in jur de 3 ore parcurgerea acesteia, fara a pune la socoteala "sedintele foto"
Pentru detalii de ultima ora, telefonul meu va sta la dispozitie (0721010191)
Sa nu uit: in zona Obarsia au semnal doar cei din retelele Orange si Cosmote.
Indicatorul de care se face vorbire:
Imediat dupa indicator:
Off topic, dar stiti cum e vorba aia "... nu m-am putut abtine:
Lacul Galcescu