0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
...multi sunt curiosi sa afle si in ce perioada va pica bine o excursie la altituidine...
Asa..... sa incepem cu inceputul!De 1 mai am zis sa plec si eu la plimbare ca nu aveam nimic rezervat sau planificat. Asa ca dupa ce ma trezesc (pe la 11:00 :oops: ) eu si prietena mea luam hotararea sa traversam DN 67C (transalpina). Zis si facut, asa ca pe la ora 14 abia ieseam din BV (ghiciti din a cui vina :evil: ).Dupa ce ajungem la Sebes facem staga spre Obarsia Lotrului. Drumul asfaltat, bun... cam vreo 20 km. Apoi.... incepe "distractia"!La inceput... drumul era bunicel, cam asa dar era totusi de mers pana la Obarsia Lotrului .Tot cascand gura in stanga si-n dreapta si facand poze si minunandu-ne de frumusetea pesajului, strabatem un drum de-a lungul raului care nu-i tocmai bun (nu stiu daca se vede bine in poza, da' credeti-ma ca e pliiiin de gropi drumu' :evil: ). Incepuse sa se lase seara (era cam ora 18) si noi nu aveam unde dormi; nu aveam saci de dormit, nu aveam cort, nu aveam paturi.... nu aveam nimic decat niste haine destul de groase. Incet-incet ne ajungem si la barajul Tau . In timp ce se faceu pozele am dat de un indicator care ne-a mai ridicat un pic moralul :mrhappy: . Dupa cam 20-30 min ajungem la lacul Oasa; o priveliste extraordinara :love: (si o poza special facuta pt cei care sufera de boala asta: ). Imediat ajungem la cabana, care e langa lac (pozele sunt de a II-a zi caci nu aveam suficienta lumina cand am ajuns) . Ne cazam la cabana care din fericire are locuri (60 lei camera) si apoi iesim la o cafea in gradinita. Este FOARTE frumos!!!Dimineata plecam devreme cu gandul sa traversam muntele pe la Ranca. Cu greu ajungem la Obarsia Lotrului . Odata ajunsi, cautam drumul sa urcam spre Ranca; niste localnici ne spun pe unde s-o luam da' ca nu o sa putem sa trecem in Gorj caci e prea multa zapada. OK.... atunci ne hotaram sa mergem pana unde se poate. Ne indreptam spre locul indicat de localnici.... iar acolo gasesc un pod daramat, un santier in care crescuse iarba si o "poteca" prin apa. N-am trecut mai departe ("daca treci p-aici eu ma dau jos si plec acasa!!!" :evil: - adevaru' e ca era foarte riscant ca apa era destul de mare si curgea repede) . Apa era cam pana la genunchi!Asa ca am facut cale intoarsa, am coborat prin Voineasa pana in Valea Oltului si apoi am venit inapoi la BV cu o mica escala pana la Balea (n-am ajuns pana la lac deoarece fusese o avalansa si nu se putea trece :evil: .Am intors si am venit acasa!!!Oricum.... va recomand sa faceti drumu' dintre Sebes si Obarsia Lotrului caci nerita! Mare grija masina cu care plecati p-acolo (nu exista semnal la tel pe tot parcursul drumului) caci sunt unele portiuni cu sleauri mari de gheata si riscati sa ramaneti suspendati!! Nu recomand sa faceti traseul cu Oltcitul decat in lunile iulie-septembrie (eu nu am fost cu Oltcitu') caci in rest e plin de zapada si gheata (ceea ce vedeti in poza este o portiune unde NU era zapada).Toate cele bune si daca cineva e interesat de traseu pot sa-i furnizez mai multe detalii, nr de tel de la cabana precum si mai multe poze! :wink:
(aici era apa mai mica)