Autor Subiect: Functionare Radar / ACC  (Citit de 51161 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline blueq

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Functionare Radar / ACC
« Răspuns #70 : 08.Apr.2016, 08:22:18 a.m. »
Salut!
Am condus la Autonet pe Giulesti noua Vitara S, masina de test a Suzuki, probabil singura, cu cutie manuala. Dorind sa intorc pe sensul opus am virat usor spre liniile de tramvai centrale, nefiind alte masini in fata Vitarei pe cel putin 50m, intr-un unghi foarte larg, deci practic liber, La intrarea pe linia de tramvai am avut parte de o frana brusca si neasteptata, pana la vitexa minima, banuiesc de la RBS. Intreband agentul de vanzari din masina care e problema acesta a ezitat livrand un raspuns neconcludent cum ca nu stie ce s-a intamplat si ca nu a mai patit asta (dupa expresie insa raspunsul nu ar fi asa transant). La bord nu am observat sa fie afisat vreun mesaj, poate m-am uitat prea tarziu.

Cu fenomenul asta s-a mai intalnit cineva?  Daca nu a fost nici un mesaj de eroare cred ca RBS a functionat normal franand anormal la un obstacol invizibil, cel putin pentru mine.

Sunt obisnuit cu sistemul RBS si CC de la mazda CX5 unde nu am avut vreo situatie asemanatoare de aproape un an.

Offline ecodrive

« Răspuns #71 : 08.Apr.2016, 09:16:17 a.m. »
RBSul functioneaza excelent la mine, si nu s-a activiat niciodata fara sa ma atentioneze prin semnal acustic si luminos (CB-ul rosu cu semnul de potential impact). E drept ca s-a activat uneori fara sa fie un potential pericol, mai ales la trecerea pe sub pasarele, dar asta este documentat in manual.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline AT

« Răspuns #72 : 08.Apr.2016, 09:18:19 a.m. »
cred ca toti am patit lucrul asta in primii zeci de km - eu banuiesc o calibrare - ulterior nu am mai intampinat probleme de genul respectiv.

La mine, dupa calibrare, RBS-ul a devenit mai sensibil in oras, in sensul ca "simte" mai des apropierea rapida de masinile din fata care franeaza brusc
si reactioneaza cu bip-ul de atentionare respectiv iluminarea in culoare rosie a bordului dar evident nu actioneaza mai departe daca simte actionarea
franei de catre sofer in timp util. Si in rare situatii cand am trecut cu viteza peste 30 km/h prin spatii inguste (exemplu pe stradute unde erau parcate
autovehicole si pe o parte si pe alta, RBS-ul a semnalizat sonor si optic o posibila coliziune dar in zonele de curba ale acelei stradute foarte inguste,
situatie tehnic normala din cauza ca RBS-ul sesizeaza apropierea in curba respectiva de un vehicol parcat(obstacol) neputand anticipa ca soferul va
schimba directia pentru a se inscrie in respectiva curba.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline blueq

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
« Răspuns #73 : 10.Apr.2016, 10:42:07 a.m. »
Nu neg ca in cazul descris de mine e foarte posibil sa fi fost atentionat acustic, probabil si optic, insa nu mai e asat de proaspata amintirea testului, fiind deja o luna de cand l-am facut. Problema esentiala este insa ca a franat puternic si nesteptat. In cazul in care ar fi o masina care te urmeaza indeaproape e posibil ca un astfel de caz sa duca la o coliziune nedorita.

Offline AT

« Răspuns #74 : 10.Apr.2016, 12:02:38 p.m. »
RBS-ul are un buton cu doua pozitii: Far(departe) si Near(aproape).
In oras sau intre localitati unde traficul este aglomerat, ar trebui optat pentru setarea Near(aproape) astfel incat RBS-ul sa aiba sensibilitatea mai scazuta, corespunzatoare traficului aglomerat.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline alex0a

« Răspuns #75 : 21.Aug.2016, 01:30:57 p.m. »
Salut,
La franare cu ACC se aprind stopurile pe spate?
Am citit topicul dar probabil mi-a scapat
  • vitara passion 1,6 benzina, allgrip
6,5%; 7,6%; u 9%

Offline PAR

« Răspuns #76 : 21.Aug.2016, 06:03:38 p.m. »
Da, se aprind stopurile, cum este si normal.
  • Suzuki Vitara Spirit 2WD 1.6 VVT AT

The following users thanked this post: alex0a

Offline Dan T

« Răspuns #77 : 28.Dec.2016, 02:28:23 p.m. »
Munca lui Sisif cu RBS.
Zăpadă = avertizare și ecran rosu.
Da-te jos, curata, mergi 5 minute, da-te jos, curata....  =))
  • Vitara 1.6 Passion ALLGRIP

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #78 : 28.Dec.2016, 02:36:01 p.m. »
apasa pe buton si gata...  nu trebuie sa te mai dai jos...  :D

eu m-as bucura sa am zapada   :dream:

Offline Dan T

« Răspuns #79 : 28.Dec.2016, 02:38:52 p.m. »
apasa pe buton si gata...  nu trebuie sa te mai dai jos...  :D

eu m-as bucura sa am zapada   :dream:

Vreau și RBS  ;)