Autor Subiect: Functionare Radar / ACC  (Citit de 51181 ori)

0 Membri şi 9 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Functionare Radar / ACC
« Răspuns #160 : 11.Apr.2017, 07:57:56 a.m. »
@NicNic ada-ti aminte ce senzatie ai avut cand ai interactionat prima data cu ABS-ul. Eu am fost foarte surprins de reactia pedalei, zgomot, comportamentul masinii desi stim ca masina este echipata cu asa ceva.
Si cu RBS-ul cam tot asa, dupa o vreme fie te obisnuiesti cu alertele lui, fie iti modifici usor stilul de condus astfel incat sa se declanseze cat mai rar, fie il dezactivezi.
Personal cred ca mai degraba ajuta decat incurca dar tine de stilul de condus al fiecaruia. Periculos poate deveni atunci cand se conduce agresiv iar masina franeaza exact cand tu vrei de la ea opusul. Mi s-a intamplat o data, am mototolit putin tapitetia scaunului, am tras niste invataminte si am mers mai departe.
Foarte util mi se pare la condusul in afara localitatii in conditii de ceata sau cand gasesti masini carora nu le functioneaza becurile de frana sau cand pur si simplu detecteaza mai devreme si mai clar faptul ca vehicolul din fata ta decelereaza mult mai rapid decat o faci tu. In toate aceste situatii te ajuta sa eviti franari violente generate de elemente surpriza.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline jupanul1

« Răspuns #161 : 11.Apr.2017, 08:20:31 a.m. »
@NicNic - dom'le ... ești căpos rău!  >:D< Plus că iar te-ai contrazis:

...mi se pare periculos daca ar interveni ... Eu doresc sa intervina...

Eu zic că totuși e bine că ți-ai format o părere despre RBS fără măcar să-l testezi, să vezi ce face.

Uite ce-ți propun - hai la o întâlnire într-o duminecă și făcem o probă. Să vezi pe viu, life (cum ar spune o guristă din show-biz), despre ce e vorba cu drăcenia asta de RBS. Din păcate eu nu sunt disponibil decât pe 30.04.2017, dar putem și mai devreme, în timpul săptămânii. Numa' să spui, ca să spăl oleacă mașina, să nu fac impresie proastă... :D

P.S. - evident, ca orice noutate, și RBS necesită o oarecare perioadă de acomodare. Exact cum a spus @toma cu ABS-ul (uite altă povestioară interesantă pe această temă). Cel puțin la mine, perioada a fost scurtă, m-am acomodat repede cu țiuitul bordului și nu mai sar ca ars  ;-).
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Lerua07

« Răspuns #162 : 11.Apr.2017, 09:35:48 a.m. »
Cam asa este, te acomodezi repede cu el. La mine a durat vreo 2 luni, dupa care parca am avut RBS ... de cand ma stiu !  ;)
Iar alertele false apar doar la un condus agresiv, in rest sunt rare spre deloc.  :good:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline NicNic

« Răspuns #163 : 11.Apr.2017, 10:27:29 a.m. »
Alertele false inseamna actiuni nedorite de sofer asupra masinii?

ABS-ul nu mi s-a parut periculos. Niciodata. Pentru ca nu mi-a modificat senzatia de miscare, de control asupra masinii. Cat despre ESP, aproape ca nici nu-mi dau seama cand actioneaza.

Dar daca masina ar frana brusc, fiindca eu vreau sa merg agresiv, ar fi o senzatie ce nu as suporta-o.
Daca RBS face asa ceva, atunci mai bine fara el.

Sunt capos, dar asa ma zbat eu pana inteleg ceva.  :)
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: hugbear

Offline aleksanders

« Răspuns #164 : 11.Apr.2017, 10:35:29 a.m. »
Alertele false le poti cauza si tu - ex: mergi in paralel cu un tramvai si feresti o groapa indreptand masina spre tramvai... uneori are senzatia ca te se poate produce o coleziune si incepe sa tipe, daca virezi imediat si eventual apesi putin frana te iarta de franarea violenta  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline NicNic

« Răspuns #165 : 11.Apr.2017, 10:42:00 a.m. »

Desteapta-te romane!

Offline NicNic

« Răspuns #166 : 11.Apr.2017, 10:44:20 a.m. »
Pai daca trag de volan sa ocolesc groapa, stiu ca voi face o revenire dupa ce trec de groapa. Nu trebuie sa mai si franez...
Alerta falsa e creata de sistem, care nu stie ca eu voi reveni la directia sigura de deplasare.
Desteapta-te romane!

Offline jupanul1

« Răspuns #167 : 11.Apr.2017, 11:22:25 a.m. »
După cum spuneam - comportament preventiv, oameni buni! Nu mai dați exemple de situații forțate, excepționale, unde nu merge RBS sau dă alarme false, că rămâne lumea cu idei preconcepute - și iată cum se nasc miturile urbane.

Pentru @NicNic se va inventa sistemul RBS care să și citească gândurile șoferului și să acționeze în consecință, respectiv măcar să aibă funcția de a se dezactiveza singur atunci când vrea să meargă agresiv. ;)  Desigur, va veni în standard ceva mai târziu pe Suzuki, mai întâi va fi inclus ca funcționalitate 'novativă și mai limitată un pic pe anumite modele ale unei mărci germane mult iubite pe la noi - în special pentru a asista șoferul la semnalizarea schimbării direcției de mers, if u know what I mean! Hai, serios acum - sigur nu vrei să facem un test practic?
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #168 : 11.Apr.2017, 12:24:00 p.m. »
Repet, la mine a frânat de două ori. De fiecare dată când melteanul din față a frânat brusc și avea lipsă stopuri de frână. Prima dată aș fi observat prea târziu și l-aș fi lovit, a doua oară a fost mașina mai perspicacă, eu am avut reacție întârziată. Alerte așa zise false mai sunt, dar au logică. De cele mai multe ori se întâmplă când un meltean virează în fața mea la dreapta fără să semnalizeze. Și nu pentru că ar sesiza RBS-ul lipsa semnalizării, ci pentru că eu nu încetinesc la timp, merg constant în spatele lui păstrând distanța(care se micșorează brusc). Dacă melteanul nu semnalizează și încetinește trăgând de volan iar reacția mea e puțin (evident) întârziată, piuie. Probabil ar și frâna dacă nu aș reacționa.
La faza asta de obicei acopăr piuit-ul cu urările de bine adresate respectivului.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

The following users thanked this post: toma

Offline AT

« Răspuns #169 : 11.Apr.2017, 12:52:22 p.m. »
Concluzia :   RBS = unul dintre cele mai utile sisteme de prevenire a accidentelor.
Cred ca ar trebui introdus obligatoriu in dotarea tuturor masinilor.
Poate doar asa nu vor mai "intra" in noi soferii neatenti (cei care conduc cu ochii pe telefon sau cu ochii "in alta parte").     :)
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: jupanul1, Lerua07, bogdanzarnescu