Autor Subiect: Functionare Radar / ACC  (Citit de 51170 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: Functionare Radar / ACC
« Răspuns #130 : 09.Apr.2017, 12:11:59 a.m. »
Aici nu stiu daca chiar asa stau lucrurile! Ma iau ca exemplu pe mine. Nu vad de aproape asa ca port ochelari pt citit si in fata calculatorului. E adevarat ca eu am si o varsta. Dar la condus nu port pentru ca vederea la distanta e OK. Acu mai putin de o luna mi-am schimbat ochelarii dupa vreo 7 ani (ar fi trebuit poate mai din vreme). La control am constatat ca dioptriile pentru aproape s-au modificat cu aprox inca o unitate dar pentru distanta nu a survenit nici o modificare vad la fel de bine ca acum 7 ani! Deci nu e chiar edificator ca nu vedea de aproape! Si sunt copii care nu vad bine de aproape astfel ca varsta de 29 de ani nu zice nimic. Daca insa nu vede bine la distanta si nu poarta ochelari alta e treaba dar nu prea ai cum sa stii asta.
Individul a gresit pt ca avea luneta aburita, eu nu ma misc asa chiar daca am camera! Mai intai dezaburesc si apoi pun masina in miscare!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline enicky

« Răspuns #131 : 09.Apr.2017, 12:55:46 a.m. »
... Chiar ieri mergeam prin pasajul de la Piata Eminescu in coloana spre Pacurari iar iesirea din pasaj dupa cum stiti e cam abrupta, nu vezi ce face coloana de afara. A vazut insa RBS-ul imediat la iesire asa ca m-am oprit de urgenta (se oprise coloana)... ma gandesc ca toate masinile ar trebui dotate cu asa ceva!
                Pai matale ce faceai !? Are "ochi" mai buni ca tine? :)
     Bine ar fi ca ultimul din coloana(daca se mai si uita in retrovizor si perimetru) sa mai aprinda si "avarii".
... Tu poți accelera cât vrei că el oricum frânează dacă așa crede că e cazul.
     La stilul meu sportiv cred ca mi-ar face mai mult rau decat bine, dar recunosc,  i-ar fi util sotiei :).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline jupanul1

« Răspuns #132 : 09.Apr.2017, 08:30:20 a.m. »
Să ne-nțelegem: RBS nu frânează fără avertizare prealabilă. E drept... în funcție de viteza de deplasare, s-ar putea să fie prea scurtă. După ultimele evaluări (cât se poate de obiective) se pare că și eu conduc sportiv /agresiv, deși eu eram de altă părere. Cu toate astea RBS nu m-a incomodat în mod semnificativ până acum. E drept, nu mă bag aiurea, la limită, fără vizibilitate, nu "iau fața", nu "croșetez" prin trafic...
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #133 : 09.Apr.2017, 08:47:50 a.m. »
După ultimele evaluări (cât se poate de obiective) se pare că și eu conduc sportiv /agresiv, deși eu eram de altă părere.
Sau poate ar trebui să admitem că, deşi nu e rău, RBS-ul dă mai multe alarme false decât reale. Sau, mai bine zis, nu false, cât exagerate.
La mine în majoritatea situaţiilor intră la viteze foarte mici, când eu am 15 km/h şi piciorul e deja pe frănă pentru o frânare progresivă, iar cel din faţa mea încetineşte de la 8 la 3 km/h sau opreşte. Iar eu mai câţiva metri până la el, în care pot opri relaxat cu frânarea deja începută. Înţeleg că gândeşte în Δ V, dar ar mai trebui nişte if-uri în softul ăla. Destule.
Eu sunt de părere că până acum nu m-a "salvat" din nimic. M-a făcut doar să frânez mai repede decât aş fi făcut-o oricum. În 22 de ani de şoferie fără RBS n-am lovit pe nimeni din spate, aşa că mă îndoiesc că de când cu RBS-ul mi-am păstrat "cazierul" curat datorită lui. :D Nu neg că-mi poate fi de folos, de asta nici nu-l dezactivez, dar... mai e de luat la pilă.
ACC-ul, pe de altă parte...  :prty:
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline MBL

« Răspuns #134 : 09.Apr.2017, 12:23:23 p.m. »
@jupanul1 :Să ne-nțelegem: RBS nu frânează fără avertizare prealabilă

Eu am patit-o de nenumarate ori sa-mi franeze fara avertizare. Pur si simplu ma franeaza (de cele mai multe ori chiar violent), fara semnalizare acustica sau optica. La inceput imi sarea inima din piept, acum am inceput sa ma mai obisnuiesc...  :D
De acord cu bekxy, ar mai fi de finisat la softul RBS-ului. Pentru ACC, jos palaria!
  • Vitara Passion 1.6VVT AllGrip MT

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #135 : 09.Apr.2017, 12:28:13 p.m. »
Înseamnă că ai un bug. Nu frânează fără avertizare, chiar dacă, atunci când consideră că e pericol iminent, avertizarea și frânarea sunt simultane. Dar piuie ca toți dracii și se face bordul roșu.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline MBL

« Răspuns #136 : 09.Apr.2017, 12:34:19 p.m. »
Daca-ar fi sa zic din zece declansari ale RBS-ului, pai cel putin vreo patru ar fi fara avertizare. Nu zice nimic si nici bordul nu se-nroseste... Doar te ia prin surprindere.  :)

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #137 : 09.Apr.2017, 12:35:21 p.m. »
Service
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline MBL

« Răspuns #138 : 09.Apr.2017, 12:38:28 p.m. »
La bafta mea, s-ar putea ca la testarea service-ului sa sa comporte exemplar!!!  :-))

Offline Laurentiu

« Răspuns #139 : 09.Apr.2017, 07:31:01 p.m. »
Are "ochi" mai buni ca tine?
E bun pentru momentele in care vederea iti este luata de o raza de soare rebela si o fractiune de secunda esti pur si simplu in "aer". Si abia plecasem dintr-un "pit stop" (trecere de pietoni). E unicul accident ce l-am avut pina azi din 1978.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!