Autor Subiect: Functionare Radar / ACC  (Citit de 51167 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Functionare Radar / ACC
« Răspuns #110 : 08.Feb.2017, 11:13:34 p.m. »
..... Am mers fara cruise control o buna parte din drum asa ca nu m-am mai oprit sa curat. Ajuns la destinatie am gasit o "masca" inghetata....
            Probabil RBC vrei sa spui, nu? Si te-ai descurcat?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #111 : 08.Feb.2017, 11:28:05 p.m. »
Prea multe prescurtari  :)
Ma refer la ACC (adaptive cruise control). Cand radarul este obturat afecteaza mai multe sisteme RBS, ACC...
Pe autostrada folosesc ACC in mod obisnuit, pe care l-am dezactivat dupa ce am primit alerta legata de RBS si datorita conditiilor de trafic - mergeam in spatele masinilor de dezapezire cu 60km/h.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #112 : 08.Feb.2017, 11:56:09 p.m. »
       Eu nu-l am, dar ma descurc si fara(din reflex).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline virtualx

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #113 : 08.Apr.2017, 02:26:27 a.m. »
RBS o minunatie , de vreo 2 ori a functionat perfect si m-a oprit , o data cand aveam viteaza pe magheru si o data in coloana

insa

la o depasire cand am venit mai tare , accelerez sa depasesc ,
semnal , dau sa ma bag in stanga , RBS - FRANA !! ,
ca a vazut ca ma apropiam prea repede de cel din fata , aici nu e normal ca m-a oprit efectiv din depasire si din sens contrar se apropia alta masina !!

fana si eu , bagat inapoi in sensul meu

alta situatie , in parcarile subterane am obs ca trebuie sa mergi foarte incet ca sa nu depisteze un stalp sau un perete

• Vitara Passion 1.6 Allgrip benzina , albastru metalizat

Offline toma

« Răspuns #114 : 08.Apr.2017, 04:38:36 a.m. »
bine ai venit virtualx ... in randul celor care au patit asta cu RBS-ul  >:D<
Am tot discutat despre faptul ca e un sistem care tempereaza condusul sportiv (a se citi agresiv  ;) ) in oras.
Fii un domn, ai Vitara!  ;-)
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: SuViPa, bogdanzarnescu

Offline valmar67

« Răspuns #115 : 08.Apr.2017, 06:07:30 a.m. »
RBS o minunatie , de vreo 2 ori a functionat perfect si m-a oprit , o data cand aveam viteaza pe magheru si o data in coloana

insa

la o depasire cand am venit mai tare , accelerez sa depasesc ,
semnal , dau sa ma bag in stanga , RBS - FRANA !! ,
ca a vazut ca ma apropiam prea repede de cel din fata , aici nu e normal ca m-a oprit efectiv din depasire si din sens contrar se apropia alta masina !!

fana si eu , bagat inapoi in sensul meu

alta situatie , in parcarile subterane am obs ca trebuie sa mergi foarte incet ca sa nu depisteze un stalp sau un perete

Referitor la depasire: probabil ca nu ai semnalizat inainte de a te angaja, de aceea a franat in spatele celui pe care vroiai sa-l depasesti, mie nu mi s-a intamplat asta niciodata... iar in parcarile subterane nici atat, mai ales ca nu opreste sau franeaza RBS-ul daca vrei sa intri intr-un obiect fix(testat).
Si cateodata conduc si eu agresiv, asta din cauza berbecilor din trafic care ma forteaza sa fac asta(de exemplu mers cu ACC pe DN in coloana cu setarea pe distanta 1, iar "berbecii vor sa ma depaseasca prin dreapta si sa-mi intre in fata).
Conteaza mult sa fie curata sigla cu Suzuki , unde se afla senzorul radar...
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline AT

« Răspuns #116 : 08.Apr.2017, 10:24:51 a.m. »
Se poate seta o distanta mai mica de actiune a RBS-ului, conform cu distantele mai mici existente intre masini la circulatia in oras. Exista panou butoane in partea stanga sub volan unde regasiti si butonul prntru RBS. De citit inainte instructiunile din manual referitoare la RBS.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline jupanul1

« Răspuns #117 : 08.Apr.2017, 10:37:36 a.m. »
... e un sistem care tempereaza condusul sportiv (a se citi agresiv  ;) ) in oras.

Eu conduc uneori (mai) sportiv în oraș și n-am găsit RBS-ul ca un factor limitant. E drept, nu sunt nici nebun/inconștient să mă bag în situații fără ieșire.

RBS-ul face ceea ce trebuie să facă și nimic în plus. Cu limitările specificate și în manualul de utilizare (aur curat, merită citit) și în limitele legilor fizicii. Cam ca și ESP-ul, de altfel.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #118 : 08.Apr.2017, 10:40:17 a.m. »
Am tot discutat despre faptul ca e un sistem care tempereaza condusul sportiv (a se citi agresiv  ;) ) in oras.
În egală măsură se poate spune că este un sistem care promovează condusul astenic (a se citi placid ;) ) în oraş.

De Gustibus. :D
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline AT

« Răspuns #119 : 08.Apr.2017, 12:15:48 p.m. »
Oricum am privi, este unul din sistemele bune si utile.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -