Autor Subiect: Discutii legate de bebe  (Citit de 38940 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Discutii legate de bebe
« Răspuns #280 : 04.Iul.2019, 01:13:24 a.m. »
Citat
Pudicitatea ta e excesiva, daca calatoreai mai des in occident vedeai ca toti fac asa

Citat
alaptatul in public e o chestie naturala, non sexuala

Citat
juma de avion era cu copii.. cum credeti ca era..conceret. nu m au derajat copii.

Citat
ar însemna că 6-7 ani cel puțin sa stau acasă.

O singura greseala am facut, am mers cu unul din copii(am doi !) la mare, in Mamaia, 7 zile, a doua zi a facut diaree si uite cum in 5 zile am gasit si policlinica de copii, am invatat unde sunt farmaciile din Constanta si le-am facut mare vanzare la pampers !!!
  Mai tarziu mi-am dat seama ca te intelegi cu totul altfel cu un copil care merge in picioare si poate vorbi, fata de bebele care doar plange si rade.
  Dar, in acele timpuri(anii '90-'96), n-ai fi vazut o mama care alapteaza in restaurant sau in alte locuri publice !

Nu-i vorba de pudicitate excesiva, dimpotriva, pot spune ca pe plaja ma uit (fara sa-mi pese ca ne intalnim privirile) la cele care nu poarta sutien, asta ptr. ca, probabil d-aia nu-l poarta, sa arate ce are(nu pt. bronz).
 Este vorba de un act pe care il face femeia cu niste organe pe care in mod normal le acopera cu ... sutien sau costum de baie. Daca in mod normal, traditional, femeile ar avea acelasi costum de baie ca si barbatii(deci sanii nu ar fi ascunsi privirilor admirative!), atunci alaptatul in public nu m-ar deranja .
  Dar in cele 4-5 tari din vest unde am fost, n-am "prins" deloc situatia. Doar in Grecia si acolo erau tot romani.
Nu ma deranjeaza absolut deloc copii si presupun ca in cursa de Creta nu erau numai sugari, dar erau numai romani.
Iar in cursa de Dublin, mai mult ca sigur ca acel copil era bolnavior, dar problema mea nu este copilul !!!
In aceasta ecuatie copilul nu are nicio vina, el trebuie sa creasca, trebuie sa se hraneasca, dar pt. mama nu este obligatoriu sa serveasca friptura in timp ce alapteaza ! Sau daca da, poate sta(pe scaun, la o masa) astfel incat restaurantul sa nu fie sala de spectacol si ea vedeta !
      Atat imi doresc, doar putina decenta  si nu cred ca e foarte mult !!

Cat despre concediile pierdute, nu ar trebui sa fie 6-7, probabil maxim 3(si nici alea), daca, dupa cum am mai spus, poti face alaptarea (doar daca vrei!) si fara sa te expui cu seninatate tuturor privirilor si astfel nu ratezi niciunul.

Mi-as dori sa nu luati personal acest raspuns, astfel incat sa ramanem prieteni in continuare ! :)

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #281 : 04.Iul.2019, 06:37:51 a.m. »
Discutia e inutila, diferenta de mentalitate e evidenta si chiar imi demonstreaza ca nu ai trecut mai la vest de Chitila, la sud da
Da o tura in Franta, Suedia etc
Mama nu e nicio vedeta, pur si simplu ii da de mancare copilului, iar tu o asociezi ca mentalitate cu urinatul in public sau sexul in public, ti se pare un gest de exhibitionism.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline toma

« Răspuns #282 : 04.Iul.2019, 08:25:25 a.m. »
@enicky, normele sociale se schimba indiferent de opinia oricaruia dintre noi.

Alaptatul in public poate fi facut discret chiar si in cele mai aglomerate locuri. Sau poate fi facut mai putin discret: natural ar spune unii, ostentativ ar spune altii. Dar asta este un lucru subiectiv, de perceptie.

Tie ti se pare ceva sexual in a vedea sanul unei femei care alapteaza? Daca da, problema e la tine. Daca nu, atunci de ce plm te deranjeaza?

Si inca o intrebare: de ce starea ta de bine trebuie sa primeze asupra starii de bine a altora? De ce ar rabda de foame un copil din cauza ca te simti tu inconfortabil cand el mananca in public? De ce sa limitezi libertatea de miscare a mamelor cu copii mici pentru ca te simti tu inconfortabil?

Cat despre teoria cu concediile, aia e asa de absurda ca nici nu merita efortul sa o combat.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: shpeedy, Utilizator_Anonim, NicNic, vincapetrut, rzv

Offline shpeedy

« Răspuns #283 : 04.Iul.2019, 09:42:43 a.m. »
Vazand dinamica discutiilor non-auto din ultima vreme de pe forum, astept cu "interes" demararea lobby-ului in favoarea re-activarii Decretului 770/1966 (nu ca n-ar fi deja activ in unele spitale din Romania)... "Ce atata democratie?! Ce atatea drepturi ale femeilor?! Cum vine asta - sa aiba libertatea de a-si controla propria viata?!"

Pentru un efort de cateva minute in cadrul actului de procreare sa vii cu asemenea opinii referitoare la ce sa faca si sa nu faca proaspata mamica, doar prin prisma propriei incapacitati de a-ti controla gandurile, mi se pare nu numai aberant (mai ales in conditiile in care avem pretentia de civilizatie), ci si jignitor la adresa femeilor. Adica ele trebuie sa faca fata dezechilibrului hormonal din propriul corp, posibilei depresii post-partum, provocarilor aferente noului-nascut (indiferent cat de mult citesti/te documentezi/incerci sa folosesti know-how-ul de la precedentii copii, nu esti niciodata pregatit intrutotul pentru noul membru al familiei), sa fie atente la propria alimentatie/obiceiuri de consum pentru siguranta copilului, si tu - in calitate de barbat - te simti lezat de vederea unor sani (vedere pe care, de altfel, o poti controla)?!?!

Studiile au aratat ca - pentru a creste indivizi activi/sociabili/echilibrati din mai toate pctele. de vedere/folositori societatii - este in primul rand nevoie de parinti echilibrati/sociabili/activi. Iar plecarea intr-un concediu cu proaspatul membru al familiei este si un drept, si parte a acestui proces anevoios de construire a unui mediu propice de dezvoltare a viitorului om.

Se pare ca vechiul proverb african (acea parte de lume despre care dovezile antropologice arata ca ar fi leaganul omenirii, desi femeile umblau in sanii goi ;) ) ce spunea ca e nevoie de un sat intreg pentru a creste un copil si-a cam pierdut din semnificatie... Trist...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline wolfin

« Răspuns #284 : 04.Iul.2019, 12:43:45 p.m. »
sa nu facem din tantar armasar....

aia cu Decretul e cu dus si return...daca o scoti din context.

pana la intrerupere de sarcina ar trebui sa se cunoasca ca daca faci x exista sanse sa iasa Y(baiat).

eu sunt impotriva avortului ...dar sunt sunt ferm de acord ca decizia este a femeii daca il face sau nu....pana la un termen.

zici de spitale...pai de ce un doctor ar face aceasta operatiune daca el considera ca incalca juramantul...in cazul in care nu exita un risc pentru mama....

e o discutie lunga si fara capat...si pe topicul gresit.

• vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, Catalln

Offline enicky

« Răspuns #285 : 04.Iul.2019, 04:57:46 p.m. »
   Deja discutia s-a inflamat rau de tot, de la un simplu gest de decenta (de a-si schimba pozitia de alaptat) pe care eu l-am considerat necesar, ati ajuns  la drepturile femeilor, la afectarea sanatatii acestora precum si a bebelusului.... dar si la afirmatia ca daca bebe nu pleaca in concediu nu va fi un tip activ/sociabil/echilibrat...,  adica vorba colegului ...."sa nu facem din tantar armasar."("Atat imi doresc, doar putina decenta  si nu cred ca e foarte mult !!")

La urma-urmei eu mi-am exprimat un punct de vedere, cu care nu este nimeni obligat sa fie de acord si cu atat mai mult sa-l aplice !

"Atunci de ce plm te deranjeaza" @toma ? (citat din postarea #282 a lui @toma).
  Mai ales ca mai sus spui singur : "Alaptatul in public poate fi facut discret chiar si in cele mai aglomerate locuri".
    Ca mai apoi sa aberezi ca pt. starea mea de bine, rabda copilul de foame ! Te doare capul , unde ai putut sa ajungi !  :-j
Cat despre limbaj, toti stim ce inseamna plm, nu stiu daca este cel mai adecvat pentru un tip titrat, care pe deasupra mai este si moderator !
   Daca la mine "diferenta de mentalitate" are o scuza (varsta), la tine limbajul folosit chiar n-are nicio scuza !  :dknw:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #286 : 04.Iul.2019, 05:05:38 p.m. »
Tizule, ai dreptate. Discutia s-a inflamat rau de tot.  X-(
Bine-ar fi sa lasam lucrurile asa si sa nu le mai agitam.   :-j
Ce zici, incerci sa nu mai postezi pe acest topic?   ;)

Sper ca nu iti cer prea mult …   :)
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #287 : 04.Iul.2019, 06:00:18 p.m. »
Stimati colegi, va sugerez sa coborati turatia discutiei. Cata vreme nu exista semnul "Alaptatul interzis", actiunea este posibila.

Hai sa schimb eu sensul discutiei: schimbatul pampers-ilor in public cum vi se pare? :-/
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #288 : 04.Iul.2019, 06:17:27 p.m. »
Hai s-o luam altfel, Gabi:
- gurile rele spun ca nivelul de civilizatie al unui oras se poate masura dupa numarul toaletelor publice (altii adauga si pubelele de gunoi) disponibile spre utilizare;
- in tarile cu apa calda (da, in unele zone ale capitalei europene Bucuresti si asta a ajuns un lux), unele toalete publice au si cabina Mama(Tata)&Copilu' (ori pentru persoane cu handicap) - la noi, Ikea este prima locatie care-mi vine in minte.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #289 : 04.Iul.2019, 06:48:56 p.m. »
Nu ma gandeam in oras. Acolo ne este greu si noua adultilor sa gasim un WC acceptabil. Doar prin aeroporturi si gari occidentale am gasit locuri dedicate pentru asemenea operatie.
Ziceam asa, la iarba verde, sau in parcarea de pe marginea DN-urilor,  pe varf de munte sau pe plaja.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice